שורשים משפחתיים

orquidea

New member
שורשים משפחתיים

לפני כשלושה שבועות נפטרה אימי ובשבעה גילינו שאנחנו הילדים לא יודעים הרבה על משפחתה ובדיעבד גם על משפחתו של אבי

והחלטתי לעשות לזכרם ולהתחיל לחפש שורשים משפחתיים

רציתי לשאול מהיכן אני מתחילה? איך אני עושה זאת? בניתי בתוכנה MyHeritage.com את עץ המשפחה מההורים שלי והייתי מאד רוצה להגיע אחורה בזמן כמה שיותר.

כמה פרטים על שמות המשפחה ומיקומם אולי מישהו בפורום יוכל להדריך אותי מה לעשות והיכן לחפש.

1. מצד אימי - שם משפחה של סבי GOLDSHTEIN ו-SHMILOVICH מצד סבתי, מרומניה העיר יאסי ויודעת שיש קשר גם לעיר/כפר TERGU FRUMOS, סבי נרצח בפרעות של הנאצים/אנטישמים בשנת 41 ברכבות המוות.

2. מצד אבי - שם משפחה של סבי SHOR BRENDER (לא יודעת עם ה-SHOR הוא שם פרטי או משפחה) הוא נולד ב-צ'רנביץ כשהיה עדין אוסטריה, שם סבתי STOLEAR ולפי ידיעתי נולדה בכפר/עיר הנקרא HOTIN או משהו כזה (לא הצלחתי למצוא במפה דבר כזה)

אשמח לשמוע עם ידוע לכם משהו על הנ"ל ולהסביר לי היכן ואיך אני מתחילה בחיפושים.

שבוע טוב

opiri

New member
תשובות ועזרה

Hotin זה בעצם Huedin.נמצא בחבל טרנסליבניה.
מציע לך לחפש STOLEAR ברומניה והונגריה באתר זה:www.jewishgen.org
תחפשי בתוצאות שקשורות לחבל טרנסליבניה.
הסבא מצד האב-תחפשי גם באוסטריה.לא מאמין שתמצאי משהו.כשתחפשי ברומניה תגיעי לצ'רנוביץ.

סבא מצד אמא-לחפש ברומניה ולבדוק את המקורות שקשורים ליאסי ולאזור.
סבתא מצד אמא-כנ"ל

אתר נוסף שמציע לך לחפש בו-www.ancestry.com
אתר שמומלץ בחום.
שני דברים:1.האם את מסתדרת עם אנגלית?
2.האם תוכלי לומר את שמותיהם בשביל שנוכל לעזור לך יותר לעומק למקרה שאת לא מסתדרת עם האתרים?
בהצלחה

soring

New member
אולי כדאי ללמוד קצת לפני שנחפזים לענות?

זה נכון גם לגבי התגובה שלי לעב.
אבל -
ג"ג פותחים במבצע לצילום יומני הרישום במחוז ועיר יאסי. לצורך כך נדרש הרבה כסף, והרבה אנשים טובים שיסייעו ביצירת אינדקס. חוץ מב JewishGen אין באמת רישומים רלוונטיים לגבי יאסי (ובג"ג יש את מאגר הפטירות בבית הקברות ביאסי). אבל באמת, שזה לא מידע שאיתו אפשר להמשיך.
Stolear זה נגר באוקראינית - ברומנית Stoler . חוטין היא עיר כיום באוקראינה. האיזור היה חלק ממולדובה ההיסטורית, נלקח ע"י הרוסים ב 1812 כחלק מבסרביה והיום באוקראינה. ייתכן שהמורמונים צילמו את היומנים משם. אולי ג"ג עושים עבודה על זה. אינני יודע.

opiri

New member
צודק כמעט לגמרי.

ידעתי שלג"ג אין עדיין את הרישומים מיאסי,התכוונתי לרישומים מבית הקברות.
דבר שני,הייתי רוצה שהיא תסתכל גם באזור של מחפשי המשפחות.ייתכן שיהיה להם גורם משותף.
לגבי חוטין,הייתה עוד עיר בשם חואדין וחשבתי שהיא העיר הנכונה,לא המשכתי להסתכל למטה,מצטער.

orquidea

New member
סליחה על הבורות

אבל מה זה ג"ג?

בנוסף הגעתי לכמה אתרים ובכולם דורשים כסף עבור מידע, האם יש אתר חינמי ?

soring

New member
ג"ג JewishGen הוא אתר חינמי

הוא חינמי מכיוון שיש כנראה יהודים טובים, עשירים יותר וגם כאלה שלא שתורמים כסף להשגת מסמכים.
ג"ג מנסים לגייס כסף כדי לצלם את יומני הרישום ביאסי, ולאחר מכן, לאנדקס אותו. הדבר יקדם בצורה משמעותית את כל מי שיוצא העיר.
המבצע יעלה כ15000 - 20000 דולר. האינדוקס עצמו כנראה שיקח שנים.
אבל בסוף הדרך, המידע יהיה חינמי, כך שכולם, כולל אלה שמחפשים מידע בחינם, יהנו.
אשרי המסמכים המוצאים את דרכם למחשבנו, מבלי שנצטרך לעשות שום דבר מלבד כמה קליקים והקלדות

pazitnu

New member
מהם השמות הפרטיים?

בין דפי העד ביד ושם יש הרבה גולדשטיינים מיאסי . אם היית כותבת שמות פרטיים ניתן היה לבדוק ספציפית לגבי סבך

orquidea

New member
בדפי יד ושם

נכנסתי לדפי יד ושם ואכן מצאתי את הדף של סבי, הפרטים הרשומים בטופס נרשמו ע"י אימי, הפרטים הנ"ל ידועים לנו

תודה

תסכימי לרשום את השם הפרטי

של סבך ממשפחת גולדשטיין? (אפשר גם במסר)

בעץ שלי יש קשר לגולדשטיין מיאסי (אך לא ידוע לי על רצח בפרעות)..

orquidea

New member
שם הפרטי שלו

היה שלמה (SOLOMON)

אך כפי שראיתי בדפי המידע של יד ושם היו הרבה גולדשטיין מיאסי

למעלה