שורשים מרומניה

שורשים מרומניה

שלום מחפשת מידע וקרובים: סבתי- רוזה לבית וקסלר ממוינשט. סבי- נתן אנגלברג מדרמנשט.(ברומניה רשמו כך: enghelberg) אב סבי- יהושע אנגלברג. אבי- יהושע (שיקו) אנגלברג- עלה על פן קרשצ'נט הבלתי לגלית ונתפס ונכלא בקפריסין. כל מי שיש לו מידע עליהם, אבותיהם, קרובים וכו'. איך משיגים רישום כלשהו ברומניה שאכן אבי נולד שם (שמו הרומני- איסיה) בדרמנשט? אבי ז"ל סיפר לי פעם שבית העלמין (בטירגו-אוקנה ובמוינשט) מלא במצבות רבות של דורות אנגלברג. תודה מראש

חוה3

Member
וקסלר ממוינשט

ברשימה מעיתון Bulletin de l`Alliance Israélite Universelle (באתר עיתונות יהודית היסטורית) מופיע השם שמואל Wechsler. מהעיר מוינשט ברומניה. ייתכן מאוד שהכוונה כאן לשם וקסלר. האם ידוע לך התעתיק הלועזי של השם? לגבי רישומי לידה - לכל מקום ומקום הארכיון המסויים שאליו משתייכת העיירה/עיר. חשוב לדעת לגבי אלו שנים מדובר. כמו כן לגבי תעודות ורישומים של פחות ממאה שנים - לא ניתן לקבל תעודות או רישומים מרומניה. חוה

חוה3

Member

לא יודעת

שלום חוה אני לא יודעת ולצערי אין לי את מי לשאול. חשבתי שכותבים כמו באנגלית: wexler -רישום הלידה שאני מחפשת הוא של אבי שנולד ב-24.10.1924 בדרמנשטי במחוז בקאו .יכול להיות שאאלץ להעזר בשרותי עו"ד שימצא עבורי או שיש גישה באינטרנט? תודה

חוה3

Member
משנה זו - לפנות לשגרירות רומניה

ותמיד טוב להעזר בעו"ד.

soring

New member
לרב ברומנית התעתיק יהיה Vecsler או Vexler

אבל התעתיק משתנה. וזה לא משנה. אבל - כזכור וקסלר הוא חלפן כספים. והרבה מאוד יהודים היו חלפני כספים, כך שהשם וקסלר מאוד נפוץ.

חוה3

Member
תוספת

אמנם השם מאוד נפוץ, אך ברגע שיש אינדיקציה לשם משפחה ומקום אני תמיד מעדיפה לשמור בתיקיה להמשך הדרך. אף פעם אי אפשר לדעת אילו הפתעות יצוצו. באין פרטים נוספים כרגע באמת שאי אפשר לקשור שמות למשפחה המסויימת. חוה

bilen

New member
באזור הזה התעתיק הוא גרמני ואין בו X בשמות

כפי שאת רואה למטה בחתימה שלי, אני מחפשת BOKSER , בראשית הדרך בזבזתי הרבה זמן כאשר חיפשתי BOXER שאינו מתאים לשמות יהודים מהאזור הזה, כי זו מילה בגרמנית, עם משמעות. ברישומים בארץ, ייתכן שאנשים יכתבו VEXLER כי הם "מתרגמים" מאנגלית. אבל בחומרים שאת אמורה לחפש בחו"ל באירופה או באתרים שמכילים מסמכים מהאזור הזה - כדאי להשתמש בשם כפי שהוא רשום במסמכים, בגרמנית. זו מילה שיש לה משמעות בגרמנית: זה מקצוע, חלפנות כספים. כמובן שתמיד כדאי לעבור ולוודא שוב בכל אתר או מאגר את השם גם בתעתיקים אחרים, אבל היבול הגדול והמרכזי יגיע אליך בשם VECHSLER לגבי האניה: אנשים שם הגיעו ממקומות שונים והיו במצב שונה ולא הכירו אחד את השני. כדאי לפנות לארכיון הציוני ושם תקבל את כרטיס הרישום של האדם שהגיע באותה אוניה. גם אמא שלי הגיעה באניה הזו, אבל היא היתה ילדה מתוך קבוצת ילדים ול היתה קשורה למבוגרים אחרים. ממליצה לך לקחת בספריה ספרות רלבנטית על המסע של 2 האוניות: פאן-יורק ופאן-קרשנט. אם תכירי את הנושא טוב יותר, החיפושים שלך יהיו יותר ברורים ויבואו על רקע המידע ההסטורי.

bilen

New member
בלהט הכתיבה שכחתי ... צ"ל WECHSLER או V

כמוכן, את יכולה לנסות גם כמו שאצלנו השתמשו WEKSLER במקום CH נסי תמיד את כל האופציות האלה.

soring

New member
באיזה איזור - בוקובינה?

רומניה אינה בוקובינה מעבר לכך - רומניה אימצה את הא"ב הלטיני בסביבות 1865. בניגוד לכתיב הגרמני, בעל מסורת ארוכה - הכתיב הרומני התעצב והתייצב במשך עשרות שנים. התעתיק הרומני היה תלוי בפקיד - נע בין הכתיב הגרמני לכתיב פונטי רומני, וכל מצב ביניים. ובמידה והיהודי לא ידע כלל לכתוב ולקרוא ברומנית, הרי שלא הייתה לו אפשרות לתקן. ראיתי גם תעודות בהן האב או החתן או העד חותם אחרת מאשר הפקיד רשם. יש לחפש את כל הוריאציות האפשריות.

חוה3

Member
עוד וקסלר ממוינשט בתעתיק אחר

ברישומי פטירה ב-JOWBR מופיעה גיזלה Vecsler שנפטרה בשנת 1946. חוה

חוה3

Member
באתר ה-JG

באתר ה-JG יש המון מאגרי מידע, ביניהם מאגר JOWBR . http://www.jewishgen.org/ בתפריט הנגלל בחרי Databases ושם JOWBR/ נדרשת הרשמה חינמית.. בהצלחה, חוה

bilen

New member
קראתי שוב את הודעתך, מה בעצם חשוב לך?

האם את מעוניינת לבנות עץ משפחה כדי לחקור את השורשים שלכם? או שהצורך באיתור רישום הלידה של אבא זו המטרה? כי אלה שני דברים שונים, עם טיפול שונה.

למעלה