שורשים מפולין

מרים 3

New member
שורשים מפולין../images/Emo39.gif

מחפשת משפחות הוברמן סיסוצקי ובבלניאק מלוד´ג שבפולין

ornan

New member
ברוכה הבאה מרים../images/Emo140.gif

מרוב הודעות, שלך ירדה מעט למטה והתעלמנו. בשמחה נעזור לך למצוא שורשים מפולניה - כן פולניה כך אנו הפולנים קוראים לה. החיפוש הטוב ביותר יהיה באתר הGEWISHGEN שקישור אליו יש בדף הראשי בצד שמאל, קודם לכן כדאי לקרוא את המדריך לפורמיסט המתחיל. נסי לחפש ואם תתקלי בקושי מסוים - הפני בקשה ובטח מישהו מהחברים יעזור לך. בהצלחה ארנה - חצי פולניה

מרים 3

New member
../images/Emo39.gifמרים 3

לאורנה שלום ותודה על התגובה. ידועים לי כל האתרים לחיפוש כולל האתר שכתבת ,הבעיה הגדולה שלי היא חוסר השליטה באנגלית .

friend9

New member
למרים 3

חיפוש JRI של ג´ואישגן העלה כמה בבלניאקים מהמאה ה-19 בנפת לודז. כולם בערים הרחוקות לא יותר מ-45 ק"מ מלודז עצמה. הכתיב לרוב Bawelniak ולפעמים בשינוי קל. בעיר בלכטוב Belchatow במחוז פיוטרקוב: בלימה בבלניאק נפטרה 1881. שמואל בבלניאק התחתן 1883 עם ביילה גיטלה רוזנצוייג. ביילה גיטלה בבלניאק נפטרה 1881. אלטה-ביילה-גיטלה בבלניאק נולדה 1892. (אולי נקראה על שם הקודמת) נלמן לייב בבלניאן (כנראה הנכון: נחמן לייב בבלניאק) נולד 1874. בעיר פיוטרקוב טריבונלסקי במחוז פיוטרקוב: מורדקה בבלניאק התחתן 1868 עם גיטלה לאה שימונובסקי. חנה בבלניאק נפטרה 1872. שיינדלה בבלניאק נפטרה 1873. חוה בבלניאק נפטרה 1882. בעיר קאליש (במחוז פוזנן, אבל לא רחוק מהקודמים): לייב בבלניאק נפטר 1832. כמובן, אפשר לחפש כנ"ל לגבי שמות נוספים. האם בכלל מידע מהמאה ה-19 עוזר לך? יש נוהל לקבלת תצלום השורות מן הפנקסים המקוריים (בכתב יד בפולנית). אני פניתי לפני 4 חודשים ועדיין לא קיבלתי תשובה.

friend9, אתה Number1../images/Emo70.gif ובקשה ממרים

שלום, מרים
כמו שאת רואה, רוח העזרה השורה בפורום הזה כבר החלה להראות סימנים. אנא, ספרי לנו מעט על קורות המשפחות אודותיהן את מחפשת פרטים - קצת שמות, מקומות, תאריכים, נדודים - כדי שנוכל לסייע. כדאי לצרף גם כתיב לועזי של שמות ושל מקומות. ארנון

מרים 3

New member
פרטים על המשפחה../images/Emo39.gif

שם משפחתו של אבי מצד אביו סיסוצקי-SYSOCKI הם גרו בעיר לוד´ג ,מאין הם הגיעו לשם אין לי כל מושג וגם אבי אינו יודע.לאבי היו 2 אחים שאבדו בשואה וכן גם אביו אבי ברח ב38 לרוסיה ולכן ניצל.מגיל 13 אני מחפשת את המשפחה ואיני מוצאת דבר.ידוע כי אח אחד היה המחנה ריכוז בוכנוולד ולא ניצל ואילו לגבי האח השני אין כל מידע. משפחת הוברמן הינה משפחת אבי מצד אימו הם הגיעו ללוד´ג מבלחטוב.ידוע לי שאב סבי ניפטר ב1907 בגיל 70 ושמו היה חיים וולף הוברמן כל משפחת הוברמן עברו להרה"ב ב1920 ושינו את שמם להבר HABER ידוע לי על אחד מהם שמו היה ג´קוב הבר והוא גר במאימי אולם אין לנו כתובת ולא פרטים נוספים.לאחות סבי קראו שינדל בבלניאק לבעלה נחמן ולשנים מבניהם לוי והרשל. פרטים אלו הצלחתי רק לאחרונה לדלות מאבי.אני חושבת שלאבי יסורי מצפון בגלל שברח וניצל ולכן כל כך קשה לו לדבר ולספר לי על המשפחה.אולם אני באופן אופססיבימחפשת ומחפשת ולא מוצאת דבר.אודה על כל עזרה שמישהו יתן לי.מרים.

יש לך פרטים כדי להתחיל לעבוד...../images/Emo45.gif

שלום, מרים
אני בטוח שרבים יזדהו כאן עם עניין האב שלא סיפר על המשפחה שנותר באירופה. עלינו, דור ההמשך, לעבוד קשה יותר ולמצוא את המידע. יש לך מספיק פרטים כדי להתחיל ולעבוד, ובשלב הראשון הייתי ממליץ לך להתחיל לחרוש את ה - JewishGen. גשי לרשימת המאמרים לקטגורית "כיצד לחפש שורשים" וקראי שם על אתר ה - JewishGen. בעיקר לכי (ובסדר זה) ל - JGFF (חיפוש אחר חוקרים המבקשים מידע אודות משפחות לפי שם משפחה ומקור), JRI-Poland (אינדקס מסמכי לידה/פטירה/נישואין וכו´ מפולין מהמאה ה - 19. מומלץ רק אחרי שיש לך ביד שמות מדויקים עם תאריכים משוערים), FTJP (עץ משפחה ענק שמכניסים אנשים משוגעים כמונו...). לאחר מכן, המשיכי לשוטט ב - Shtetlinks לקבלת מידע על העיירות ועוד הרבה. יש לך הרבה עבודה... לגבי יעקב הבר, מחיפוש שטחי באליס אילנד עבור אנשים בשם דומה שהגיעו בסביבות שנת 1920, קיבלתי את הרשימה הבאה. אפשר ללחוץ על כל אחת מן השורות ולקבל פרטים נוספים (לאחר רישום קצר וחינם). לגבי חיפוש אדם בארה"ב, ניתן לעשות זאת באופן מקוון - ואכן מופיעים כמה Jacob Haber בפלורידה, אחד אפילו במיאמי, אך אין טעם לשמוח יותר מדי. השם יעקב נפוץ מאוד ואולי גם Haber הינו קיצור של שמות רבים. מחכה להתפתחויות,
ארנון

צביקוש21

New member
אני מקוה שלא שוכחים אותי הא?...

אני עדיין חי וקיים (אבל בישראל כידוע הכל זמני
) לילה טוב

מרים 3

New member
FRIEND 9

את משפחת בבלניאק אני מחפשת כי דודתו של אבי היתה נשואה ללבלניאק נחמן הם גרו בלוד´ג.אני מעונינת בבלניאק רק מ1920. תודה על הרצון הטוב והעזרה.מרים

א77

New member
אותה בעיה

חוסר שליטה באנגלית אצלי. אני מכיר את כל האתרים, מפעם לפעם אני משייט בכייף באתרים הללו. אבל חוסר השליטה באנגלית,בעיה. ולמרות זאת, אפשר להפיק הרבה, באמצעות חברי הפורום המסייעים, כל אחד מנסיונו הוא. שיהיה בהצלחה.

למעלה