שורשים מחומשים

Ferma

New member
שורשים מחומשים

צהריים טובים ושבת שלום לכולם! אני אספן של שורשים מחומשים. עד כה מצאתי מספר זעום: פלרטט, טלגרף, שעטנז, שחרחר, אהבהב, סנכרן, סחרחר. האם תוכלו להיות כה טובים ולעזור לי למצוא עוד? (כל השורשים שכאן מסתמכים על המילון, שום דבר לא משוער או מומצא.) תודה רבה בכל מקרה
ופתקא טבה

Ferma

New member
היחיד מבין שלושתם שמצאתי במילון

היה אשכנז. (ופירושו שם, להידמות לגרמני) אך גם מלה אחת זה כיף! תודה רבה

זרה 38

New member
אבל רוב המילים אינן עבריות בכלל

פלרטט, סנכרן. זה לא בעברית! ואהבהב...זה שורש אהב כנ"ל שחרחר לעניות דעתי...

יש מילון ו...

יש מילון: 1. "העתק-הדבק" מתוך מילון "רב מילים": =================================== הסבר מלא למילה חִנְטְרֵשׁ פ' פיעל סלנג אמר, כתב או עשה שטויות, 'קשקש'. • מחר צריך להגיש את העבודה? נו, טוב, כבר נחנטרש משהו. =================================== 2. ציטוט מדויק מתוך המילון "אוצר הלשון העברית" מאת יעקב כנעני: =========================================== סמורטט: נהפך לסמרטוט. אינך אלא נופל גוהר על דופן השוחה מסמורטט, נופל על אפיך כמובל למלקות". (יזהר) =========================================== מסקנה, אין להיחפז ולקבוע "אך גם מילה אחת זה כיף". זהו פורום רציני, והתשובות שעונים בו הן רציניות , ומן הראוי להתייחס אליהן ואל העונים אותן ביתר כבוד.

Ferma

New member
:-O|שיעול| אבל...

חלילה וחס
כלל לא התכוונתי להעליב או לפגוע בכבודך באופן כלשהו
באמתחתי מילונו של אבן שושן ו'המילון העברי השלם' ושני השורשים הללו אינם מופיעים שם. אך כמובן אם מילון יותר מודרני ומכובד באותה מידה כולל אותם, אדרבה! אני מתנצל ומודה מקרב לב על עזרתך ועל העמדתי במקום.

למעלה