"שורשים" בבית ספרנו

"שורשים" בבית ספרנו

לאחרונה, סיימנו יהונתן ואני לצפות בסידרה "שורשים" אשר שודרה בערוץ החדש והאיכותי: "תכלת" בסיום הפרק האחרון, מופיע הסופר ומספר שזהו סיפור משפחתו. הוא מספר שלקח לו 12 שנים ללמוד את כל המידע שפורסם בספר בשם: "שורשים" ואז יהונתן הפתיע: גם אני רוצה לעשות מה שהוא עשה ואז אמר משהו שנתן לי להבין שהוא כאילו רוצה לחקור (כאילו שוב) את קורות משפחתו של הסופר. אז הצעתי שנבדוק את השורשים שלנו, של המשפחה שלו עכשיו נראה אם ומתי זה יתעורר שוב. בכל מקרה, אני אספתי פעם חומר, וגם בת דודי אספה, ואפילו אחת מאחיותיי. אלא שלא הצלחתי ללכת מוקדם יותר מהסבא של אבא שלי. בבית התפוצות אין מידע. בגלל שיהונתן קורא וכותב, אבל עדיין לא ברמה של לעבוד עם זה, חשבתי, שאולי נתחיל לאתר משפחות אחרות שאולי קשורות המידע הוודאי היחידי הוא שזה הולך אחורה לגירוש ספרד... אבל אולי זה מורכב מידי בשבילו כעת. אולי זה לא חשוב אם הוא יחזור על מידע שכבר קיים... אולי אתחיל מציור אילן יוחסין פשוט של הצד שלי של המשפחה? אולי... בקיצור, אני מחפשת רעיונות שיהונתן יכול להנות לעשותם. יש לכם?

b e c k y

New member
נושא מרתק

אני הייתי מתחילה מבניה של עץ המשפחה. בהתחלה האנשים שיהונתן מכיר ואז לאט לאט להכיר לו דמויות אחרות מהעבר המשפחתי. במקביל יעלו בוודאי שאלות בנוגע למקום שבו חיו האנשים והסממנים של התקופות השונות והתפקידים שהאנשים הללו מילאו בחייהם. תהליך מרתק וארוך. תני ליהונתן להוביל.

יש לי רעיון...

האמת שהרעיון לא שלי בבית ספר נהוג להכין עבודת שורשים, לפני כשנתיים בן אחי הכין אחת אז לגבי המחקר אצלנו אילן היוחסין לדורותיו כבר מוכן אבל הוא בחר בדרך מיוחדת להציד אותו הוא לקח את מפת העולם ומכל מדינה ממנה הגיעו בני המשפחה הוא סימן חיצים המובילים לארץ (אצלנו זה שילוב רווגוני, ארבע יבשות, כך שהוא הרוויח מזה גם קצת גאוגרפיה)

mom of Ophrie

New member
interviews

when I was little we did someting similar and I sat with my grandparents, uncle of my father etc. and asked them about the family and it's roots. Maybe your son can prepare interviews for family members (especially for old ones or the ones you don't see much), tape it or write it down and summerise all in an albom with family tree and photos. mom of Ophrie

עבודת שורשים

תמיד כשמדברים על שורשים נוהגים לחשוב על המשפחה והדורות הקודמים של הסבים של הסבים שלנו ואפילו יותר. אפשר לעשות עבודת שורשים בנושאים אחרים. למשל "היקום". מאיפה הוא התחיל??? אומרים שהכל התחיל מפיצוץ גרעיני שהפריד בין הים ליבשה...... מתי גילו את היבשות. מתי גילו שהעולם עגול ולא שטוח. אפשר לעשות שורשים על "החלל". סוגים של קבוצות כוכבים. האם קיימים חיים על כוכבים אחרים. איך התפתח נושא החלל. עד להגעתו של ניל אמסטרונג לירח ומעבורת החלל האחרונה שלא הצליחה לחזור בשלום עם אסטרונאוט ישראלי. אפילו אם יש צעצוע שהוא אוהב, למשל מכוניות...... מי הגה את הרעיון של הצעצוע לילדים. מי המציא את המכוניות באמת וכו..... אלה לדעתי נושאים שהרבה יותר מעניין לחקור עליהם אחורנית מאשר על החתול של השכנה של סבתא של סבתא של סבתא שלי......

רעיון יפה אהבתי

אני מקווה גם לישם.. לכל דבר יש היסטוריה והיסטוריה מלמדת הרבה דברים על עכשיו. הרבה פעמים אפשר לראות איך רעיון מתגלגל. תודה. ענת

אזכור את הרעיון כדרך לחקור נושאים

חדשים שהוא יעלה אולי בעתיד. הרעיון בחינוך ביתי אינו ליזום ולהוביל אלא להפך, להיות מובלת ע"י הילד. במקרה שלי, כאן, עם השורשים של המשפחה, הוא הצליח להפעיל אותי לעשות משהו שהתחלתי לפני 20 שנה ונטשתי, וכבר שנים שאני רוצה להמשיך ומתעצלת
אני מקווה שהעשייה שלי תדרבן אותו להצטרף.

כתבתי תגובת תודה ארוכה עם פרוט

מעללינו בימים האחרונים כששלחתי היא "נפלה" ולא הצלחתי לשחזר אותה
מבטיחה לעדכן. בכל מקרה, תודההההההההה לכולם על הרעיונות.

למעלה