שורר מי ששורר-

goidelg

New member
שורר מי ששורר-

"אם לא היא, אז אף אחת- יותר טוב כלום, מכמעט" מסכימים? לא מסכימים? נכון לעצור את עצמך בגלל אהבה נכזבת? אם שאר האהבות יהיו סתם? מעניין לשמוע דעות :)

shirlove

New member
לא חושבת ש...

בגלל אהבה נכזבת לא צריך להמשיך הלאה,להרוס את עצמי בגלל מישהו שלא הלך לי איתו?!נו באמת....קורה שלא הולך,מחליקים,יש הרבה דגים בים.

ס א ט י ן

New member
רק שלא לזה התכוון המשורר:)

יותר טוב כלום מכמעט- יותר טוב להשאר לבד מאשר להתפשר. ועם זה אני מסכימה בכל ליבי. "אם לא היא אז אף אחת"- אני לא חושבת שמדובר כאן באמת על מישהי ספציפית. מדובר על מי שאתה רוצה. מי שבראש שלך. מי שעושה לך את זה, מי שתוכל להתאהב בה. מישהי שלא תתפשר עליה כי לא מצאת אף אחת אחרת. וכזאת אין רק אחת. אין רק בן אדם אחד שמתאים לך בעולם. יש כאלה שמתאימים יותר, יש כאלה שפחות. אבל עם אף אחת מהן לא תרגיש שהתפשרת. או עד שתגיעו למצב מסויים בו הקשר כבר לא יעבוד. ובסופו של דבר, אם אתה מזליסט, אתה תמצא את הבחורה שהכי מתאימה לך. את האחת שאיתה זה יעבוד תמיד- כי אתם תגרמו לזה לעבוד מתוך אהבה גדולה. האחת שאיתה זה לנצח:) אבל כמובן שהשורה האמיתית בשיר היא "יותר טוב כלום מכמעט". זה בעצם תמצית השיר. עדיף ההרגשה של הלבד, מאשר הרגשת ההתפשרות.

avooda

New member
שיר שונא פשרות

לא! לנשיקות פושרות, לארוחות הבוקר השקטות, לכל אותן הלחישות המתישות, המשקרות! לא! לשוויון הנפשות, להשלמות המשתלטות, לאלה שהלכו שולל אחר שורות של אשליות! לא! לשביתות מטופשות, ולשירים מאשפתות ולאוושות הלב השט בים של שקר ופשרות! טוב נו, תוך כדי התהליך זה הפך לשיר השין :)

Eric Er Yashen

New member
זה עובד על משקל מסוים:

"Better to have loved and lost then to never had Loved at all" "עדיף לאהוב ולאבד מאשר לא לאהוב לעולם" זה לפחות מזדהה עם החלק השני והעיקרי של ה"שיר" -"יותר טוב כלום, מכמעט" לפי זה המשורר בטח התכוון לאהבה גדולה שבאיזשהי צורה נגמרה אהבה מרכזית אפילו. אהבה שבגללה הוא החליט שהיא היחידה. היא כנראה נעלמה מחייו והוא רק מתנחם במשפט הראשון בהודעה הזאת. ואולי באמת עדיף, אני לא חושב ככה. לילה טוב

לא צריך לעצור את החיים בגלל אהבה נכזבת...

אם הייתי צריכה לעצור את החיים כל פעם שהתאהבתי וזה לא הלך טוב- אני חושבת שמצבי היה יכול להיות מאוד רע... אני חושבת שמכל קשר שחווים לומדים, גם אם הקשר הוביל לאכזבה ואולי אפילו במיוחד אם הקשר הוביל לאכזבה, וצריך לנסות כי אולי אם זה לא הלך- אולי הזוג לא נועד זה לזה.

goidelg

New member
אבל לא נראה לי שהכוונה היא לכל פעם שהוא התאהב

הכוונה היא לאחת שהוא התאהב בה יותר מכל אחת אחרת, ופספס אותה. אם לא היא, אז אף אחת...

ס א ט י ן

New member
אבל זה בלתי אפשרי לדעת

אם לא תבוא אהבה אפילו יותר גדולה אחר כך... כי אם זה לא עבד...כנרה שזה לא נועד להיות. אסור לעצור את החיים, כי אף פעם אי אפשר לדעת מה מצפה לנו. אף אחד לא יודע מה האהבה הכי גדולה שהוא יכול לקבל, עד סוף חייו.

SpyD

New member
לפעמים זה ממש נכון

לפעמים יותר טוב כלום מכמעט. אבל לפעמים ה"כמעט" הזה יכול לעזור לך לא להתדרדר נפשית/רגשית. הבדידות לא עושה טוב לנפש האדם.

תגובה

לא מסכים, שיותר טוב כלום מכמעט. כשאוהבים בחורה, כדאי להיות אתה בכל קשר שתסכים לו, גם אם הוא רחוק. ככל שנקרב אליה, נהנה. גם לא מסכים, שאם לא היא, אף אחת. לא כדאי מפני שבחורה לא רוצה אותנו, להפסיד עוד קשרים ולא להיות בקשר בכלל. אפשר לאהוב הרבה אנשים בבת אחת, כל אחד בדרך שונה. אפשר לאהוב אדם באופן ידידותי ואדם אחר באופן רומנטי. אנחנו פוגשים כל חיינו אנשים הטובים בעינינו באופים במדות שונות, ולפי זה נפתח רגשות כלפיהם.

למעלה