שוריקאן

TheKillerS

New member
שוריקאן

שלום! מישהוא יודע אם שוריקאנים חוקיים בארץ? אם כן איפה אפשר להשיג כמה? *אני לא מתכנן התנקשות במישהוא זה סם לאימון בשביל הכיף...

TheKillerS

New member
זה חוקי?

datu

New member
חוקי ? לא בטוח. מסוכן? אפשר להגיד שכן...

במיוחד בידיים הלא נכונות (ויש הרבה, יותר מדי כאלה בארץ). יותר בטוחים לקניה ונשיאה עפ"י חוק מעצימי כוח למיניהם, גז פלפל וכו'.

amir_aikido

New member
כל נשק איננו חוקי לנשיאה ללא רשיון

למיטב ידיעת הח"מ, שאיננו משפטן או עו"ד:
כל נשק איננו חקי לנשיאה בארצנו הקטנטונת אלא אם יש לנושאו רשיון. רשיונות נשיאה מונפקים כיום רק לכלי-יריה (אקדח / רובה) ולא לכלי-להב.
מותר לשאת סכין עבודה, או סכין שמתאימה עקרונית לייעוד ברור ולא קרבי אשר יהיה לך פשוט להסבירו לשוטר, תובע ושופט (כמו אולר לקילוף תפוחים וכו'). הנשיאה למטרת "הגנה עצמית" איננה חוקית לעומת זאת, תתקשה מאוד להסביר נשיאה עליך של כלי-להב שייעודו לחימה, כמו סכין קפיצית (ובפרט עם מנגנון קיבוע) או כמו שוריקאן. ככל דבר, גם לזה חריגים כמו אספן להבים (יש רישום ממשלתי) שבדרכו למפגש וכו'. עד כאן ביחס לנשיאה. על שימוש הייתי חושב עוד 10 פעמים: אם תהיה מעורב באירוע אלים כלשהו, כגון קטטה, תגלה שכל אמצעי שבו השתמשת, כולל מברשות שיער, סרגלים, עטים, עפרונות או מגבות, עלול להיחשב כנשק ההופך את האישום כנגדך מ"תקיפה" אל "תקיפה בנסיבות מחמירות". הכל בהתאם לשיקול דעתם של השוטר המטפל במקרה, התובע המשטרתי והתובע מטעם הפרקליטות. זכור שאת שיקול דעתם הם יעשו בישיבה במשרד מוגן, ותפיסת עולמם נוטת לכיוון המחמיר, בפרט אם הצד השני ספג נזק כלשהו במהלך הקטטה, גם טיעונים מהסוג של "הגנה עצמית" נראים מאוד שונים מנקודת המבט שלהם, כל מעשה שעשית ולא היה חיוני בבירור על מנת למנוע ממך פגיעה או תרם בדיעבד להסלמת האירוע עלול להתפרש בעיניהם כמבטל את טענתך. כמובן שהחלטת השופט היא הקובעת, אך זו הגרלה ונקודת המוצא הבסיסית של השופט תהיה אורח ונסיון חייו, שלפחות בשנים האחרונות כולל גוף אבטחה נוסף למשטרה שנענית לקריאותיו. ואני שב ומזהיר אינני משפטן והאמור לעיל מתבסס על רשמי משיחות ידידותיות עם תובעת משטרתית ועו"ד שחלקם פליליים כמו גם מקריאה של מספר פסקי-דין שהתפרסמו בעיתונות בשנים האחרונות אמיר

TheKillerS

New member
תודה רבה על תשובה המנומקת../images/Emo70.gif

ואין לי כל כוונה להשתמש בזה בקטטה או בכלל לצאת עם זה לרחוב... שאלתי רק כי אני מוצא את הטכניקה של זריקת השוריקאנים מאוד מעניינת והייתי רוצה ללמוד אותה...
רבה על התשובה

למעלה