שוק יד שניה:

עדגיל

Well-known member
שוק יד שניה:

ברצוני להתייחס לתופעה הבאה: עשיתי טובה לחברה שרצתה בית מסודר במחיר מוזל ושוטטנו באתרי רהיטים משומשים ואז גילינו שכאשר הפריטים המוצעים הם מאיזור הצפון או הדרום המחיר מוזל מאוד - 500 ש"ח סלון במצב מעולה, לעומת זאת באיזור המרכז המחירים יכולים להיות פי שלושה. לא ברור לי מדוע: האם זה בגלל שבאיזורי הצפון והדרום מלכתחילה מוכרים בזול יותר?. יצויין כי שאלתי זו הופיעה לפני כשבוע אך לא זכתה להתייחסות (אולי משום שהיא נבלעה בין יתר ההודעות....)

kdr

New member
שלום ו../images/Emo245.gif

ראשית, לא כולם נחמדים כמוני, מה לעשות. זו עובדה שכל, אבל כל הדברים בצפון זולים יותר. החל מביגוד, רהיטים, מסעדות, אוכל, דיור ועוד. אפילו בין אותה רשת שיווק יש הפרשים בסניפים לפי השכונות. זה כדור שלג, הדיור והאוכל יקרים ואז במקביל המשכורות גבוהות מה שמתבקש שמחירי יתר המוצרים יהיו גבוהים. מה שמביא להחלטה: בצפון גרים האנשים הצנועים והנחמדים.

זדשב

New member
לא מבינה את הפליאה על הבדלי המחיר

כמו שיש הבדלים במחירי שוק הדירות במרכז לעומת מה שמוגדר כפרפיפריה כך יש גם הבדלים בדברים אחרים.

קודם כל סליחה על חוסר היחס

אני אישית לא ראיתי את ההודעה. אין לי מושג מדוע יש שוני במחירי הרהיטים. כנראה באמת שמלכתחילה קונים אותם גבוה ולכן באופן יחסי מוכרים אותם גבוה...

למעלה