כמה מתסכלים יכולים להיות המבוגרים
תאר לך כמה מאושר היה יכול להיות אותו ילד אילו אביו היה מתיר לו לקבל את הפוגים. בחוה"מ סוכות, השנה, לקחתי את אחייני לבית דני בשכונת התקווה לכנס אספני טלכרטים. בתחילה עברנו מדוכן לדוכן כשאני שואלת את המוכרים לגבי טלכרטים עם סביבונים. אט-אט ראיתי איך הילד נפתח, ניגש לדוכן סמוך כדי להקדים אותי ושואל במקומי. וכך עברנו כמה דוכנים עד שלפתע אמר "אני רוצה את זה, את זה, את זה....". התלבטתי מה לעשות. המחירים שביקשו ממנו לא נראו לי. ידעתי גם שאם יקנה יצטער אח"כ כי יראה שיש עוד טלכרטים, יפים מהראשונים ויקשה עלי לסרב לו. לבסוף החלטתי: נתתי לו 15 ש"ח פלוס עיצה: לעבור בין שאר הדוכנים ורק לאחר מכן לקנות. לאחר זמן ראיתיו עם חבילה של כשבעה טלכרטים. אני סיימתי את חיפושי והתישבתי בצד ועקבתי אחריו. היה מאוד מעניין. התברר כי הילד התחיל לבצע החלפות: תמורת כל אחד מהטלכרטים שקנה במחיר שווה קיבל שלושה-ארבעה טלכרטים זולים יותר. בסיכומו של יום היו בידיו כשלושים טלכרטים (חלקם קיבל במתנה מהסוחרים וחלקם מאב חיפאי שהגיע לכנס עם בתו מחיפה. להם, אגב, המלצתי להיכנס לפורום). על אף שרציתי להעיר שהוא מחליף טלכרטים יקרים בזולים, אני שמחה שנמנעתי מכך. חדוות השמחה של ילד שווה לאין ערוך מהשכלתנות שלנו, המבוגרים.