שוק אווז

bb

New member
מתכון

אני חסידת הפשטות וההישארות עם הטעם הטבעי של המוצר עצמו. ערבבי בקערית מעט שמן, שום כתוש, מלח, פלפל, פפריקה, אבקת מרק עוף. מרחי את התערובת על השוקיים ושימי על תבנית אפיה, לא שטוחה, כשהעור כלפי מעלה. אפי כשעה ורבע עד שעה וחצי. כמה הערות: יש לנקות את העור כי זה בא עם די הרבה נוצות.(לשרוף באש). כדאי ורצוי לשים בתבנית תפוחי אדמה שייצלו בשומן של האווז. כדאי לשמור את השומן הרב שיוצא בזמן האפיה בצנצנת במקרר. זה נשמר כך חודשים וזה מצויין לשימוש לטשולנט ובמיוחד לקיגל ששמים בטשולנט.
 

איימי

New member
תודה. האם את מכסה בנייר כסף

בהתחלה ? ולקראת הסוף מורידה ?
 

bb

New member
ל א מכוסה. זה מלא שומן ולא מתייבש כ``כ מהר

 

לחוץ

New member
איימי יקרה

נסי זאת, את האווז תכיני על הרשת של הגריל בתנור, וניתן לשומן ולרוטב שלו לנזול לתבנית שתשב על תחתית התנור. בתבנית יהיו ריבועי תפוחי אדמה שעברו חצי טיגון (סטייל צ`יפס). האווז יצא פריך וטעים, והשומן שלו יעדן את תפוחי האדמה ויחד עם הרוטב (שיהיה גם משרה התחלתי לאווז) יהפכו את הכל לחוויה. באופן עקרוני, אני ממליץ להמנע מאבקות מרק במשרה וברטבים. עדיף ללכת על הטעם הטבעי יותר, הפשוט, נגיד על טעם של דבש עם יין לבן. נעסה את האווז את המשרה של הדבש והיין, אולי כמה פלפלוני צ`ילי קטנים קצוצים. ושוב, מטגנים את תפוחי האדמה עד לחצי טיגון. מעבירים לתבנית, טוב מכאן תמשיכי לפי מה שכתבתי למעלה. בתיאבון
 

איימי

New member
לחוץ יקר,

האם שוקי האווז יתייבשו ולא יגירו שומניהם אם אסיר את העור מעליהם טרם הצליה, יען כי יש בין אורחי כאלו שסולדים מעצם הרעיון.. יש לך רעיון ?
 

לחוץ*

New member
אלוהים ישמור

המחשב החליט למנוע ממני בכל אפשרות את הכניסה למערכת הפורומים, כך שנאלצתי להוסיף כוכבית קטנה ליד שמי. בהזדמנות זו, הוספתי דוא``ל אמיתי וכן את מס` האי.סי.קיו לעניינו, כמה קרובים הם האורחים? אני אגיד לך למה אני שואל, כי אצלי בדרך כלל אין דבר כזה שמתערבים לי בהכנת האוכל, או ליתר דיוק: ``מה שהם לא יודעים, לא יכול להזיק להם (למעשה המשפט המקורי הוא - על מה שהם לא יודעים, הם לא יכולים להתלונן). איימי, יש בעיה בהורדת השומן של האווז, זה כמו שתשאלי אותי, אם ניתן להכין צ`יפס עם מים במקום שמן, כי זה משמין. אני מבין שהבעיה של האורחים היא לא ההשמנה, אלא בעיה עם הקונספט. אם כך, מדובר בבעיה. מעולם לא ניסיתי להכין את אווז ללא העור, שהוא מהווה מקור השומן הגדול. אולי ניתן להחליף את השומן מהעור, בשומן שאנחנו נוסיף, אם מדובר בסועדים שלא שומרים על כשרות, ניתן להוסיף למשרה חמאה, אם מדובר בסועדים שומרים, ניתן להחליף במרגרינה. דווקא שמן זית, לא מתאים כל כך במקרה הזה, כי צריך משהו יותר קטיפתי, שיעטוף את הבשר. דרך אגב, אם עוד לא ניגשת לביצוע, אז אפשר להחליף את פלפלי הצ`ילי בשום, אבל זה כבר עניין של טעם אישי. האמת, שהפתרון היחיד שנראה לי כרגע כאופציה ``ריאלית``, היא הכנת האווז במין טריק שלמדתי פעם. משרים את האווז כמו במתכון הנוכחי (אל תשכחי לשים חמאה/מרגרינה, אם החלטת לוותר על העור). מעסים טוב-טוב את הבשר. לוקחים נייר כסף גדול, מניחים עליו פרוסות של תפוחי אדמה, על פרוסות תפוחי האדמה מניחים את האווז, מרפדים את כל האווז בתפוחי אדמה, ודואגים להרטיב עם נוזלי המשרה. עוטפים את כל הקומפלקס האדיר הזה בנייר הכסף, כך שהאווז, תפוחי האדמה, וחלק מנוזלי ההשריה נמצאים בתוך ה``כדור``. מכניסים לתנור, ככה האווז לא יתייבש. אני נזכר עכשיו, שבאחת הפעמים שהכנתי את ה``כדור הזה, הנכתי אותו על תבנית שבטוחה התבשל אורז (מזכיר, הכל בתנור). האורז יצא אחד-אחד, והוא ספג מהטעמים של האווז והנוזלים, שניגרו עליו. יחד עם תפוחי האדמה, סלט ירוק גדול ויין טוב, מי צריך יותר? עוד עצה קטנה, שלא קשורה דווקא לאווז, אלא לכל ארוחה. להגיש לקינוח סופלה שוקולד, בעודו חם. תענוג.
 

איימי

New member
תודה.

לפחות הפעם אאלץ לשמור על כשרות. (האורחים ) מספיק שאני מתפרעת עם הכולסטרול ומשחקת בחייו של בעלי (שח``ל בהיכון). טוב, נראה כבר מה לעשות בכל מקרה תודה.
 

רובנס

New member
יאיר ברטשפיז נתן את אותו מתכון בפורום מעריב

תוהה אני היתכן?
 
למעלה