שוקלת לקנות אייפד אייר

Macphista

New member
שוקלת לקנות אייפד אייר

ותוהה האם אני באמת צריכה גם קישורית סלולרית. האם wifi לא מספיק?
האם מצאתם את עצמכם ממש נזקקים גם לקישורית הסלולרית?

Macphista

New member
אני גם תוהה איזה נפח זכרון אצטרך

למה אנשים שקונים את הנפח הגדול ביותר זקוקים לו?
למה נפחים קטנים יותר יספיקו?

karpe

New member
זה עניין מאד אישי

אם את הולכת להשתמש בו במקומות שאין בהם WIFI חלק גדול מהזמן - זה נוח מאד שיהיה אינטרנט סלולרי.
כמובן שיש אפשרות להפוך את הסמרטפון לנקודה חמה ולגלוש דרכו, אבל זה שוחט את הסוללה.
אם זה שימוש מזדמן פה ושם זה לא נורא, אבל באופן קבוע זה יכול להיות בעייתי.
את צריכה לעשות שיקול האם ההבדל בנוחות שווה לך את ההפרש במחיר, לפי פרופיל השימוש שאת מתכננת לו.

Macphista

New member
תודה!

כנראה שאלך על האפשרות עם הקישורית הסלולרית.
לא נראה לי שההבדל במחיר משמעותי כל כך ומי יודע מה יהיו הצרכים בעתיד.
קשה להגיד שזו רכישה שאעשה עוד בזמן הקרוב במקרה והצרכים ישתנו...

barlevy

New member
לדעתי

צריך קישוריות סלולרית אלא אם האייפד נמצא כל הזמן בסביבת wifi .

בקשר לנפח - זה עניין סובייקטיבי - לטעמי זה אף פעם לא מספיק - תמיד רוצים לשים עוד סרטים/סדרות/מוזיקה/אפלקציות

16 גיגה זה בטח מעט מאוד גם למשתמש ממוצע

Macphista

New member
הבנתי, תודה.

נגיד שעניין המחיר הוא לא בעייתי במיוחד, אז הבחירה ב 64GB עם גלישה סלולרית תהיה אופציה טובה? או שכדאי כבר ללכת על הגדול ביותר 128 GB?
ולגבי הגלישה?
פשוט לפנות לחברה שאני משתמשת בה בנייד ולקבל מהם סים לאייפד וחבילת גלישה מתאימה?

הארת הנושא

כפי שכתבו אחרים - הכל תלוי בהרגלי השימוש/צפיה האישיים.
צרכן זיכרון משמעותי הוא סדרות טלוויזיה. בעיקרון - את לא חייבת לשמור את כל הסדרות על גבי המכשיר! כשאת קונה פרק הוא נשמר בענן של מוכר הסדרה ואפשר להוריד אותו מהענן ולמחוק אותו כמה פעמים שרוצים.
כך הדבר לגבי תמונות שאת מצלמת. לא חובה לשמור את כולן על גבי המכשיר - שמירת התמונות באחד משירותי הענן החינמיים (גוגל העלה את נפח האחסון החינמי ל-15 ג"ב) מפנה מקום באייפד.
זוגתי משתמשת באייפד אייר 32 ג"ב, שומרת עליו כ-1000 תמונות ו-50 סרטונים של הנכדים ו-כמעט 20 פרקים של שתי סדרות אהובות עליה.
כך שבלי להכיר את הרגלי הצפיה/שימוש שלך זה יהיה בלתי אחראי לנקוב במספר כלשהו.
לגבי סים הגלישה. אינך חייבת לפנות לחברה בה את משתמשת בנייד! את "חייבת" (מבחינה צרכנית) לברר אצל מספר חברות (לא כ"כ מסובך, המידע זמין באתרים שלהם). בדוגמה שלנו, אנחנו מנויי פלאפון (בטלפונים) אך כרטיסי הסים של כל אחד מאיתנו לגלישה סלולארית באייפד הוא מחברה אחרת - תלוי במחיר שהוצע באותה תקופה.

barlevy

New member
64 גיגה זה מכובד

ו 128 עדיף - כפי שאמרתי זה עניין סוביקטיבי.

בעניין הסים את יכולה להיות מנויה בכל חברת סלולר שתרצי - תבדקי כמה בפועל את גולשת ועל פי זה לבחור חבילת גלישה מתאימה.

אני באופן אישי בחרתי בגולן את חבילת ה 10 ש"ח - אחרי חריגות הגלישה אני מגיע לסכום של 20-25 שח לחודש שזה בערך 300 גיגה גלישה

AYELET1

New member
300 מגה כנראה... הבדל של פי 1000

Macphista

New member
מתי בעצם יוצא לך להשתמש בגלישה סלולרית?

אני ממש מנסה לחשוב עד כמה זה הכרחי עבורי.
מקום בלי אינטרנט אלחוטי שאצטרך אינטרנט דחוף אוכל להשתמש באייפון.
הוים גם ברכבת יש wifi, ברוב הקניונים, מקומות עבודה... איפה בעצם יוצא לך להשתמש בגלישה סלולרית?

AYELET1

New member
בהמון מקומות הגלישה סגורה או שהקליטה זוועתית

יוצא לי להשתמש המון בסלולרי
יש אייפון אך קשה להשוות את הגלישה על מסך 3.5 אינטש (וגם על 5 אינטש, כמו שאצלי בגלקסי, לכמעט 10 אינטש.

barlevy

New member
בין לבין

האמת שגם בימים שבהם האייפד נמצא בבית עם חיבור WIFI-יש לי גלישה סלולרית (אולי בגלל הודעות PUSH..לא ברור לי לגמרי למה -אבל יש גלישה סלולרית מועטה)

והיות ואני לא רוצה להיות נעול רק למקומות עם WIFI אני ממליץ על גלישה סלולרית - גם האופציה של לגלוש דרך האייפון מסורבלת בעיניי (ניסיתי בחודשים הראשונים).

זה גומר את הסוללה של האייפון מהר מאוד והיות ואני לא אוהב להשאיר את האופציה של נקודת גישה אישית פתוחה-אני צריך כל פעם לפתוח ולסגור את האופציה הזו.

noa_f

New member
אני לא יודעת איך היום, אבל לפני שנה, הגלישה

רכבת היתה בעיקר אשליה. הבן שלי נסע המון ואמר שזה וירטואלי לגמרי, לא שימושי.

אייפד3

New member
לי יש אייפד 3 WIFI

אם הייתי צריך לקנות היום - הייתי קונה אייפד עם 3G - ללא ספק

אדמiנית

New member
קניתי אייפד לפני כחודש

עם אפשרות לגלישה סלולרית.
עד עכשיו אני גולשת דרך wifi' עדיין לא נזקקתי לגלישה סלולרית,
אבל קניתי עם, כדי לא להצטער במידה ואצטרך.
עדיין לא רכשתי סים לגלישה, אני מנויה באורנג', ושם רכישת סים לגלישה תחייב אותי בכ- 40 ש"ח לחודש, שמבחינתי כרגע מיותר להוציא.
עדיין לא עשיתי סקר מקיף, אבל ראיתי שמישהו רשם שבגולן יש סים בעלות 10 ש"ח.
כשניסיתי לברר אצלם, הם טענו שאין להם סים לגלישה (כנראה מעוניינים להעביר לקוחות אליהם ורק אז למכור כזה).

shoosh2607

Member
מנהל
לפי מה שביררתי

אין בעיה להכניס סים רגיל, של כל חברה, ולהשתמש בו לגלישה בלבד.
אין צורך ב"סים לגלישה בלבד".

נכון! אין צורך ב"סים לגלישה בלבד" וגם...

כשבחנתי את העלויות בחברות שונות, והגעתי לדוכן של 'גולן', וכבר עמדתי (לפני כחודש וחצי) לרכוש מהם סים - הנציג אמר לי שהכנסת הסים שלהם דורשת הגדרות ושמוטב שאביא את האייפד לתחנה שלהם.
גורם מרתיע נוסף לגבי גולן היה המידע לגבי המעבר מהחבילה הזולה של 10 ש"ח לחבילה אחרת - לא זוכר כרגע מהו, אבל אני זוכר ששני הההיבטים שלעיל, גרמו לי ללכת 20 צעדים לדוכן של ספק אחר לידם ולהצטרף אליו בפשטות...

noa_f

New member
״הגדרות״? בסה״כ להכניס פעמיים url שלהם

בשני שדות בערך. ויש להם מדריך מפורט ומצולם באתר.
כרגע יש להם תוכנית ביניים שכוללת גלישה של 1 ג׳יגה לחודש ב-35 ש״ח.
אני לא בטוחה שיש מחיר זול מזה...

כך הוא טען וסרב למכור סים...

עד שלא אביא את האייפד...
לרעייתי יש סים של אורנג', 1 ג"ב ב-39 ש"ח לחודש.

למעלה