שוקלד - ספר

שקשקן

New member
שוקלד - ספר

אני רוצה להכין שוקולד. האם יש ספר -ספרות בתחום של הכנת השוקלד? רצוי בעברית. אפשרי באנגלית. בררתי במספר חניות ספרים ולא מצאתי. לחילופין האם יש אתר מסודר בעיברית המסביר את תהליך ההכנה? באנגלית? מתעניין בחומרי הגלם, מכונה...מושגים ראשוניים.. בתודה..

שקשקן

New member
תודה...

מעניין.. המושגים לא קלים להבנה... יש רעיון לגבי חומר או כתבה דומה בעיברית?

knappertsbusch

New member
אפשר פשוט לקחת כמה שעות ולנבור בפורום

בארכיון הפורום יש כמויות מידע גדולות למדי. היתרון של ספר יתבטא בעיקר בהדפסה יפה עם תמונות, אבל ידע? הכול כאן, בעברית.

שקשקן

New member
אכן

התחלתי בזה.. לא קל בגלל חוסר הסדר... אני מבטיח שאם אכן אעשה זאת ואצליח אפרסם דף מרוכז (של איש שלא מבי)ן המכיל את כל התשובות שהמבינים כתבו.

שקשקן

New member
שוקולד

מעיון בקישור ששלחת.... נראה שהבעיה העיקרית - הראשונית - היא עיניין המושגים. האם יש איזה לקסיקון טכני לעניין שוקולד? נראה לי ישנם מלא מילים מקצועיות שאני לא מבין גם בעיברית...

ג ל ע ד א

New member
ולמה את מכינה שוקולד?

אני חושב שמי שמכין שוקולד אוהב להעניק לאנשים חיוך. זאת סיבה מספיק טובה?

עכשיו הבנתי

אתה לא מתכוון להכין שוקולד גולמי מפולי שוקולד- דבר שמצריך ציוד מסובך ויקר.. (שוקולטיירים לא מכינים שוקולד לבד אלא קונים אותו) אלא להכין ממתקי שוקולד כמו פרלינים וכיוב אין לכסיקון למושגים.. יש לך שתי אפשרויות- ללמוד לבד: נבירה באינטרנט, ספרים והרבה ניסוי ותהיה או פשוט להגיע לסדנה בנושא- ולהתחיל להכין הדרך השניה תקצר לך את המסלול ותחסוך הרבה עגמת נפש ושוקולד

ג ל ע ד א

New member
אני לא שקשקן

ןעדיין לא ענית לי. איך ולמה התחלת עם התחביב/מקצוע הזה?

איך ולמה הגעתי לעולם השוקולד../images/Emo13.gif

הי גלעד, זה בהחלט מקצוע היום. זה התחיל לפני שנים מתוך לימודי קונדיטאות בתדמור שם מצאתי עניין גדול בשוקולד ואמנות בשוקולד כשסיימתי ללמוד התמקדתי בשוקולד בלבד המשכתי להתנסות, ללמוד וללמוד, כולל בחו"ל. וזה מה שאני עושה עד היום... אבל, אני לא יצרנית שוקולד התמחותי היא דוקא בללמד איך להכין שוקולד, לפסל בשוקולד ועוד, אני מוצאת יותר סיפוק והנאה במפגש עם התלמידים בסדנאות השונות, לראות אנשים מחייכים ומאושרים
וסיפוק אדיר כאשר הם חוזרים הביתה ומצליחים בהכנה, ואיך השוקולד קשור אליך- או אתה אליו?

שקשקן

New member
מיה

איך שהוא אני אגיע גם אלייך...ללמוד. אני אוהב שוקולד. הנבירה כאן בפורום הגבירה לי תתאבון.

ג ל ע ד א

New member
ואיך השוקולד קשור אלי?

עד היום - נהנה לאכול. ומהיום ... החלטתי להוסיף עוד תחביב לאוסף. מה גם שזה נראה פשוט יותר מתחביבי האחרים ולבטח מתגמל מהר יותר.

שקשקן

New member
שוקולד גולמי

דווקא הרעיון של הכנת שוקולד מפולים קוסם לי. אשמח לקבל פרטים לגבי סדנא מתאימה.

הי שקשקן

אשמח מאוד ללמד אותך להכין שוקולד מ...שוקולד הפקת שוקולד מפולים מורכבת ומסובכת כמו למשל הפקת שמן מזרעי ענבים...ואולי אף יותר זה נשמע רומנטי מאוד אך תגלה במהרה שבכלל אין פולים בארץ, תצטרך ליבא לעצמך תצטרך לרכוש ציודים יעודיים שונים ומשונים ולבסוף יהיה לך שוקולד מאוד מאוד בסיסי ולא איכותי, אז במקום להמציא את הגלגל - פשוט תלמד לנהוג איתו ולהגיע למחוזות רחוקים
אתה מוזמן להציץ גם בפורום באתר שלי, יש שם מושגים והבהרות של משתתפי הסדנאות ויכול ללמד משהו, רק מתוק! מיה

שקשקן

New member
מיה

עינתי באתר - תודה בכלל מגיע לכל הכותבים כאן תודה על המידע...

שקשקן

New member
צברתי מעט חומר- איזה סדנא?

יש תספר של על השולחן.- נברתי בו. הוצאתי מספר מאמרים וקראתי. קראתי תדיון כאן בפורום האם ללכת לסדנא.. ונראה לי שיהיה מענג להגיע. ועכשיו... איזה סדנא ומה ההבדלים..

שקשקן

New member
מאמרים

עיינתי במאמרים ושם יש התחלה... בין השאר באחד המאמרים מוזכר ספר בשם "שוקולד" של על השולחן" האם מכירים? האם הספר עונה על מה ששאלתי?

למעלה