שוקו מותר או אסור

שוקו מותר או אסור

יש לי שאלה למרות שהיא תשמע קצת מוזרה אשאל: הקטנה שלי בת 3 וחצי מגלה המון עניין בזמן האחרון בשוקו לפני המון זמן חברה אמרה לי שזה מאוד מאוד לא מומלץ גורם לעששת מאוד חזקה וכל הרופאים בעיקרון אוסרים. זה נכון?מה עושים לא נותנים שוקו אף פעם ??.. תודה

gallish

New member
אצלי היא שותה שוקו בבוקר

אולי זה לא הדבר הכי בריא שיש (סוכר, חלב...) אבל איסור? ממש לא...

י י ל י

New member
כל דבר במידה

שימי לה מעט שוקו שתתרגל לטעם עדין ולא חזק כמו השוקו הקנוי, צחצחי לה שיניים אחרי זה וכך תמנעי מעששת. ד"א אוכל רגיל בלי צחצוח שיניים הרי גם גורם לעששת, אוכל נדבק בין השיניים ומעודד צמיחת חיידקים, שוקו הוא נוזל ולכן פחות גרוע.

אצלנו שותים פעם בשבוע

אני מאוד לא מתלהבת משוקו על כל צורותיו, מעדיפה שתשתה חלב והיא אכן שותה לא מעט מדי יום. שוקו זו פריבילגיה של פעם בשבוע, כשאנחנו בסופר ואני מרשה בקבוק שוקו.

אצלנו אין בבית

אסור? לא זה לא אסור אבל לא ממש בריא. אם רננה רואה בסופר ומבקשת, אני אקנה לה (אם זה מתאים לי באותו רגע). כרגע, לא מכניסה הביתה ולא מתכוונת להכניס. גם מעדנים נכנסים אלינו רק פעם בשבוע מאותה סיבה- פריווליגיה. זה לא אורמ ששטויות אחרות אין אבל מלכתחילה, מעדיפה לא להכניס ובטח לא להציע.

אדומה2

New member
כל בוקר- שוקו על חלב אורז

שחר הרוס על זה.

shani74

New member
אנחנו מדללים

הילדה אפילו יודעת שבמיץ שמים מים ובשוקו שמים חלב...

פעם שתו אצלינו שוקו כל בוקר וכל ערב

הפסקתי בגלל המתיקות וגם בגלל העלויות.

חמודבה

New member
מבחינתי מותר אבל

היא לא רוצה. אני הייתי שמחה אם היא היתה נוטשת את בקבוק הסימילאק של הבוקר ועוברת לכוס שוקו

מעדיפה לא לתת חלב בגלל ליחה מרובה

אבל הילדון לא מוכן לוותר על חלב לפני השינה אז אחרי שהצלחתי לגרום לו לוותר על הסימילאק עברתי לתה+מעט חלב או שוקו על בסיס מים+מעט חלב כמובן שאחרי הבקבוק מצחצחים שיניים ולרוב הוא שות 2 שלוקים וזהו (אבל לא מתלוננן על הטעם
)

דרך אגב יש שוקו חרובים

חברה שלי קונה את זה ואמרה שהילדים שלה שותים בשמחה, שווה לנסות....

למעלה