שוקו טוב לעצמות?

hezi_an

New member
שוקו טוב לעצמות?

אמרו לי שקקאו פוגע בעצם(מונע מהסידן להקלט). זה נכון?

hezi_an

New member
כן הוא טוב. או פוגע?

אני יודע שחלב זה טוב. הבעיה היא הקקאו שאיתו אמרו לי יש בעיה. תודה

מאיר72

New member
בכן הכוונה לכן זה נכון הוא פוגע בעצמות

אבל וזה אבל גדול, כל עוד הכל במידה זה תקין. יש כל מני אסכולות ברפואה משלימה הקיצונים שבהם יגידו לך שכמעט הכל זה רעל ולא טוב, זה אולי טוב בשבילהם, אז קח את זה בחשבון.

ברפואה האיור ודית שותים חלב חם

בלי שוקו, אלא עם תבלינים , כמו הל, קינמון, ואפילו מעט כורכום. אבל מקפידים שיהיה רחוק משעת הארוחה. בבוקר, על כיבה ריקה ובלילה לפני השינה. אפשר עם תמרים.

harduf9

New member
לדעתי החלב גרוע ואילו לקקאו גם תכונות חיוביות

כמו למשל היותו נוגד חימצון חזק. בריאות שלמה גיא הרדוף

0 אור 0

New member
נכון ולא נכון

אין ספק שהקקאו וגם קפה וגם עוד כמה דברים מפריעים לסידן של החלב להקלט בעצם, אבל הרבה ילדים שגדלו על שוקו ופיתחו מבנה עצמות חזק מוכיחים שזה לא פוגע ממש בעצם, אלא שאסור להתבסס על שוקו כמקור עיקרי לסידן. אם אתה אוהב שוקו, אבל חוץ ממנו יש לך גם תזונה עשירה ומגוונת , אין לך מה לדאוג. ובהקשר זה: אם נימנע מכל הדברים שאי פעם מחקר כלשהו או רופא מפורסם או מישהו אמר שהם מזיקים אז אנחנו נהיה מאד בריאים לתקופה קצרה , עד שנמות מתת תוזנה קשה

אישית הפסקתי עם מוצרי חלב פרה לפני כמעט שנה

ואני לא מרגיש שחסר לי כלום. יש לך תחליפים מעולים מסויה למשל, או מחלב עזים. מישהו ביקר בגלידריה של "עדן" למשל? (היי... אני רחוק מלהיות פרסומאי שלהם)

0 אור 0

New member
חלב עיזים הוא מעולה

ואני משוגעת על גבינות עיזים טובות, מוצרי סויה תעשייתיים זה דבר שאני לא מתקרבת אליו ממטר - לכל היותר תבשיל מסויה כמה שפחות מעובדת או טופו

אשכר

New member
אולי דווקא החלב

ועוד יותר מזה הסוכר שמוסיפים לשוקו בכמויות היסטריות (עד 70% סוכר לבן מהמוצר הבסיסי!), מונעים ממערכת העיכול לתפקד כמו שהיא אמורה. אני משוכנע שאם היית אוכל סוכר נקי ומוסיף לו 20% קקאו ו10% חומרים אחרים, לא היית בכלל שואל פה את שאלה הזאת. אבל זה בדיוק מה שאתה עושה. לתשומת לבך.

hal767

New member
אכן קקאו פוגע בעצמות, אבל לא רק בהם

הקקאו גוזל בעיקר סידן וברזל, אבל לא רק את אלה. במשקה השוקו ישנה גם כמות גדולה של סוכר לבן, השודד מינרלים בסיסיים מהגוף, כולל הנ"ל. חלב ומוצריו אינם מקור לסידן זמין, כפי שמפרסמת תעשיית החלב, אלא להפך, גם הם קשורים לגזילת הסידן מהגוף. החלב, כידוע, הינו מרכיב משמעותי בשוקו. הטענה שסידן בורח מהגוף אינה נכונה. האמת היא שהאדם מבריח אותו באמצעות אכילת ושתיית מזונות ומשקאות שודדי סידן, כגון השוקו, הקפה, הקולה, מוצרי החלב, הבשר, תה ירוק, תרופות למינייהן ועוד. העובדה שהרפואה המערבית מסתמכת על מוצרי החלב כמקור לסידן, משאירה את האוכלוסיה חסרה במינרל חשוב זה. טוענים שזה מתבטא רק בגיל מאוחר בפגיעה בעצמות, אבל אין זה כך. השיניים גם הם סוג של עצם, והן ניפגעות בדרך כלל אצל ילדים קטנים. עכשיו אתה יודע את הסיבה.

למעלה