שוקולוד קינדר

חזי147

New member
שוקולוד קינדר

האם מותר לאכול קינדר שבא מחו"ל ? בארץ יש על זה מדבקה שרשום כשר, האם זה אותו דבר? בקינדר שקיבלתי אין כשר וכו', מותר לאכול?

חזי147

New member
אני לא מדבר על זה - זה ידוע לי

האם זה כשר (אפילו שזה חלב נוכרי) האם זה כשר כי אין K על זה? וגם אין מדבקה בעברית כי כמובן זה מחו"ל?

ben zion

New member
תגובה

השאלה האם יש על זה אישור של הרבנות הראשית לישראל. ובכל אופן גם אם יש על זה הכשר, דומני שזה מכיל חלב נכרי או אבקת חלב נכרי. ולאור דברי גדולי ישראל רבים חשוב להחמיר לא לאכול מוצרים שמכילים את זה. דומני שנאמר שזה מטמטם את המח והלב. ובכל אופן יש לומר "בלי נדר" לפני שמחמירים על מנת שהחומרה לא תיתפס כנדר

ben zion

New member
אם אין הכשר

בס"ד אם אין הכשר ואישור של הרבנות הראשית לישראל זה בחזקת לא כשר ואסור לאכול.

חזי147

New member
ברור שאין הכשר

זה בא מחו"ל. אז איך תיהיה מדבקה? אבל שמתי לב שיש הרבה מוצרים שפשוט לוקחים אותם ושמים עליהם מדבקה ועליה רשום כשר, ועל המוצר עצמו אין כשר. אז אני טוען שאולי המוצר הזה כשר למרות שאין עליו סימן? או שהמוצרים שמדביקים עליהם כשר הם יצורים מיוחדים? (למרות שלא ניראה לי)

ben zion

New member
נראה מפוקפק

דומני שיש הוראה של הרבנות הראשית שלא לסמוך על מדבקות ושההכשר צריך להיות מוטבע על המוצר מחשש לזיופים. השאלה אם זה עוד קיים. ובכל אופן מה שקובע זה האם יש השגחה של הרבנות בתוך המפעל בחו"ל. אם לא שמו על זה הכשר פה בארץ עם אישור של הרבנות זה בחזקת לא כשר ואין לסמוך על זה. וזה פשוט. מי יודע כמה מפעלים יש להם? אולי ההשגחה היא רק על פס יצור מסויים? אולי רק על מוצרים מסויימים? אם בכל זאת מאוד חשוב לך לאכול את זה ואתה חושב שאולי באמת יש השגחה על המפעל אז אולי תנסה לברר את השאלה שלך במחלקת יבוא של הרבנות והם יענו לך תשובה מדוייקת. דומני שהמומחה שם לנושא זה הרב חגי בר גיורא קשה לי להאמין שהם יאשרו את זה

אלי ו.

New member
אני לא מתמצא בהכשרים אבל

למיטב ידיעתי הרבנות אינה שולחת משגיחים למפעלים בחו"ל. בד"כ מפעלים בחו"ל משתמשים בכשרויות מקומיות ואם הן מעל רמה מסוימת הרבנות תכיר בהשגחה הזו ותתן למוצר הכשר. בכל מקרה, אם למוצר המיובא לישראל אין הכשר של הרבנות הוא בחזקת לא כשר.

asaf2000

New member
אסור.

ברך כלל מדובר המוצרים שיש עליהם מדבקה עם אישור של הרבנות הראשית לישראל מגיעים מפס ייצור נפרד מהמוצרים שמשווקים בחו"ל או שאין עליהם מדבקה.

למעלה