שוקולד לבן

• פותח הנושא rexx
  • פורסם בתאריך

rexx

New member
שוקולד לבן

אפשר להשיג שוקולד לבן פרווה? בכלל, איפה מומלץ לקנות שוקולד איכותי לאכילה ובישול באזור רעננה? בישלתי משהו עם שוקולד מריר ספלנדיד של עלית, יצא מצוין - אבל אני מחפש משהו איכותי ברמה - אם כבר אז כבר...

שוקולד לבן פרווה

הוא אינו שוקולד לבן כלל וכלל! הוא כמו צימקאו , ואינו יכול להיות איכותי... ברעננה יש את לגעת באוכל וטייסט בשניהם מוכרים שוקולד קוורטור איכותי, אבל...בטייסט מוכרים אותו בכלים פתוחים, מה שורס את השוקולד, ולכן אני ממליצה רק על לגעת באוכל לקניית שוקולד , גם המבחר שלהם גדול הרבה יותר.

N i r T

New member
מממ...

שוקולד לבן מכיל חמאת קקאו, סוכר, וניל, מוצקי חלב ושומני חלב. לעיתים קרובות מכיל גם שומן צמחי. אפשר להחליף את מוצקי החלב ושומני החלב בשומן צמחי. צימקאו לעומת זאת אינו מכיל חמאת קקאו כלל. לפיכך יתכן שוקולד לבן פרווה אבל הוא יהיה עוד פחות טעים משוקולד לבן חלבי... לגבי חנויות - צריך תחלופה גבוהה וזה קורה לדעתי רק בחנויות מתמחות (ולא בכלבו לבישול). מר קייק בנתניה הוא דוגמה טובה למקום עם תחלופה גבוהה וסחורה טריה. ניר

rexx

New member
בעצם אז אני רוצה חמאת קקאו גולמית

אני רוצה את החומר הגולמי - אני אשים סוכר וחומרים אחרים לפי טעמי. יש אפשרות להשיג? למה אתה אומר שזה יהיה פחות טעים? כי שוקולד לבן נחשב פחות טעים? דוקא שמעתי שחמאת קקאו תורמת רבות לטעם של השוקולד בכלל. ולמה צמקאו באמת כזה לא "נחשב"?

1954טל

New member
חמאת קקאו טריה ומשובחת יש להשיג

בורד הגליל ,עיבוד חמאת הקקאו למוצר מוגמר אינו פשוט כלל,

N i r T

New member
אם תערבב לבד

חמאת קקאו, סוכר, וניל וקקאו - לא תקבל שוקולד. תקבל עיסה במרקם גס עם טעם גס שאולי יזכיר לך שוקולד אבל בוודאי לא יהיה איכותי. שוקולד אמיתי חייב לעבור קונצ'ינג (חפש CONCHING ב GOOGLE). ניר

rexx

New member
תודה אבל

תוכלי להסביר לגבי למה שוקולד לבן פרוה הוא לא שוקולד לבן כלל וכלל? לא איכותי? ולמה צמקאו לא איכותי? בעצם אני רוצה לשלוט במרכיבים של מה שאני מכין אז אני רוצה שוקולד לבן ומריר "טהור" אני אוסיף חמאה או סוכר כרצוני

rexx

New member
שוקולד איכותי פרוה

תודה לכל העונים. אני אנסה לחדד את השאלה אולי תוכלו לעזור לי ולהסביר לי מה אני צריך. חמאת קקאו, מוצקי קקאו, מוצקי ושומני חלב, וניל, לציטין - אלו הרכיבים של השוקולד שקונים בחנויות לפי מה שאני מבין. (עם יחסים שונים - בלי מוצקי קקאו = שוקולד לבן, בלי חמאת קקאו = שוקולד מריר, עם שניהם = שוקולד חלב) מה שאני רוצה זה בסה"כ להכין משהו פרוה אז אני רוצה מוצר בלי מוצקי/שומני חלב - אני אשים איזה רכיבים שאני רוצה. או שאני אערבב מוצקי קקאו וחמאת קקאו (לבן+שחור) לפי ראות עיני סתם בשביל הכיף. אז מה אני צריך לקנות? חוץ מזה, שמעתי פעם ששוקולד מריר פרוה נחשב יותר משובח מחלבי, לפחות לבישול - זה נכון? ודרך אגב - למה צמקאו נחשב נחות?

rexx

New member
שוקולד איכותי

איזה סוג של שוקולד הוא לדעתכם האיכותי ביותר? אני מתכוון - חברה מייצרת או מוצר (כמו "עלית" או "קדבורי" אני מתכוון לשוקולד פשוט - חלב או מריר ולא משהו עם מילוי כמו אגוזים. בקיצור, אם אני רוצה לפנק את עצמי בשוקולד איכותי נטו - מה כדאי לי לקחת ואיפה? ואם יש משהו שאפשר רק בחו"ל - אז גם טוב, שאני אדע לנסיעה הבאה...

N i r T

New member
שאלה פשוטה עם תשובה מסובכת

כשאתה אומר שוקולד - אתה מתכוון בוודאי לטבלאות שוקולד. במקרה כזה ההימור המוצלח הוא על LINDT כי הם זמינים בכל מקום והסדרות היקרות שלהם איכותיות (קנה את אלה עם עטיפה מושקעת - השוקולד בהתאם). כמובן שמדובר בשוקולד תעשייתי. בכל מקרה - כשאתה קונה שוקולד בדוק את התאריך האחרון לשיווק - אם הוא פחות מ-9 חודשים מהיום בו אתה קונה - תשאיר אותו על המדף לאחרים. גם COTEDOR טוב בחלק מהסדרות שלו. וולרונה - אם תמצא - הוא בשתי רמות מעל אלה שציינתי. ניר

N i r T

New member
מושגי יסוד

מוצקי קקאו=אבקת קקאו וחמאת קקאו שוקולד מריר=מחאת קקאו, אבקת קקאו סוכר . לעיתים גם שומן חלב וניל ולציטין. שוקולד חלב=חמאת קקאו, אבקת קקאו, סוכר, וניל, מוצקי חלב (שומן ואבקת חלב) וניל לציטין ולעיתים שומן צמחי שוקולד לבן=כמו חלב רק בלי אבקת קקאו צימקאו=אבקת קקאו סוכר ושומן צמחי מוקשה (שמן קוקוס, שמן דקלים, שמן ממוימן) אפשר להשיג שוקולד מריר פרווה מאוד איכותי.

N i r T

New member
שעווה עם סוכר יותר זולה

לשוקולד לבן פרווה יהיה טעם ומרקם של שעווה עם סוכר. בגלל שצריך "לחפות" על העדר הקקאו (למעשה מרכיבי ליקר הקקאו למעט חמאת הקקאו) צריך חומרים חלביים שיתנו טעם. בלעדיהם זה פשוט לא יהיה טעים (לא שככה זו "מציאה" גדולה).

למעלה