שופינג בשוק הפשפשים

oren*

New member
שופינג בשוק הפשפשים

איך זה שמגיעים לשוק סתם כדי להסתובב, ובסוף חוזרים עם שקיות מלאות בכל טוב? כבר הרבה זמן שלא זכור לי כזה עומס בשוק (באמת היה חבל שלא לנצל יום שמש כזה), ועדיין הצלחתי למצוא מספר פריטים חדשים לאוסף שלי.

oren*

New member
מיצג א' - קופסת שוקולד עלית

עם הלוגו הישן כמובן

oren*

New member
מיצג ב' - קופסת עלית נוספת, פירות

מצופים (האם מישהו יודע מה היה המוצר הזה? פירות אמיתיים? כי לפי התמונה זה נראה כמו מרציפן).

oren*

New member
מיצג ג' - תקליט הימנון "דן" 1978

אין לי מושג איפה יצא לי לשמוע אותו (הפעם האחרונה שנתקלתי בפטיפון תקין הייתה אי שם בגיל ארבע), אבל בהחלט פריט מכובד.

oren*

New member
מיצג ד' - אבקת כביסה "קוויק"

בקופסא המקורית, סגורה כביום ייצורה. האמת, זה הפריט שהכי ריגש אותי היום.

oren*

New member
../images/Emo41.gif מיצגים ה'-ו' והמלצה על סרט

מיצג ה' - צמד בקבוקי קריסטל. לא יודע למה לא קניתי כאלה עד היום (ניתן למצוא במספר חנויות בשוק), אבל בסוף גם על זה סימנתי
מיצג ו' - קופסאת פח מלבנית של מקס&ברנר. חיפשתי אותה די הרבה זמן, היות ובחנויות השוקולדים מכרו אותה רק כחבילת שי עם פריטים נוספים (מאוד יקרים). היא חלק מסט של 3 קופסאות (על השתיים האחרות כבר הצלחתי לשים יד), עם איורים של סטודיו לעיצוב גרפי שאני מאוד אוהב. אי אפשר להכניס אותם לסורק ואין מספיק אור כדי לצלם - לכן אין תמונות.
המלצה על סרט - להתראות לנין! (הגיע לספריות ה-DVD). סרט גרמני קליל ומשעשע, על אישה שנכנסת לתרדמת במהלך נפילת חומת ברלין, והמאמצים שעושה הבן שלה בכדי "להקפיא" את הזמן כאשר היא מתעוררת 10 חודשים אחר כך. אזהרה - הצפיה בסרט גורמת להתעוררות היצר האספני וצורך עז לבקר בשוק פשפשים/חנות יד שניה. על אחריותכם

בּני

New member
תתחדש

תמיד כיף להסתובב בשוק הפשפשים, בעיקר אם אתה מוצא משהוא... אתה מוזמן לשמוע אצלי את התקליט, אז תדאג אני אתן לך גם לקחת אותו
בקשר לקופסא, תנסה לשים את הצד המאוייר לכיוון הסריקה, זה בטוח יעבוד. ושוב תתחדש!

oren*

New member
אני לא יודע עד כמה מעניין אותי

לשמוע את "יזהר כהן ולהקתו"
תודה, למרות שעל פריטים שחלקם מכפילים אותי מבחינת גיל, לא בטוח ש"תתחדש" זו המילה המתאימה

oren*

New member
זה קשור לאוסף התקליטים שלך?

איך אני יודע באיזו מהירות הוא מסתובב? (אני זוכר שפעם עשיתם על זה דיון כאן)

בּני

New member
כן

זה בהחלט פריט מעניין. שנת 78, סביר להניח שהוא מוקלט במהירות 33.3 או 45, לרוב רשום על התקליט, את המספר לבד או בצרוף R.P.M או סל"ד (סיבובים לדקה - גם באנגלית...) התקליט, אגב, מסתובב במהירות שתסובב אותו
לפעמים אני מתבלבל ומשמיע את ה-45 במהירות של 33 או להפך והתוצאה משעשעת...

בּני

New member
לא זה...

על רב התקליטים כתוב את המהירות, תחפש על התקליט או על העטיפה. אבל הכי פשוט, לשים אותו על פטיפון ולבדוק

דרךארץ

New member
תתחדש - תתישן

גם אני חלפתי (או ליתר דיוק נדחקתי) ביום שישי בשוק. הייתה כמות עצומה של אנשים באיזור סוחרי הקרקע (אלה שבאים עם מחצלת ושוטחים את מרכולתם לכמה שעות) למרבה הצער זה לא איזה יצר אספני אלא קצת יותר מצב כלכלי וחיפוש אחר דברים זולים במיוחד. מה שאהבתי זה שהעיריה משפצת והופכת את כל מדרכות השוק למדרכות מכובדות, הסוחרים מבליגים על חוסר הנוחות הזמנית עד תום השיפוצים ומיד כשהם מסתיימים הם שבים להציג ולהניח את הדברים כמו פעם, בבלגן ובצפיפות על המדרכה ובעצם (למזלנו לדעתי) נראה שדבר בעצם לא השתנה - רק זה חסר שוק פשפשים יוקרתי ויקר...

מקסים!

אני מתכוונת כבר הרבה זמן להגיע לשוק הפשפשים, כדי למצוא תוספות לאוסף הכלים הישנים שלי, ועכשיו עשית לי חשק עז לקפוץ לשם.

תמיר1991

New member
אש"י- את יודעת שאת היחידה בפורום

שלא "מגלה" את השם שלה? אם וכאשר תבואי למפגש פורום, תגלי לנו אותו סוף סוף? תמיר.

python 4

New member
נכון! אפילו על המעטפה היא כותבת

השולחת: "אמא-של-יותם". אגב, על איזה שוק פשפשים אתם מדברים? אם זה שביפו אז שמעתי שמוכרים שם בולים בקילו. אני מתכוון להגיע לשם בקרוב לבדוק את העניין.

oren*

New member
אכן זה שביפו, ולגבי בולים ושטרות,

אי אפשר היה להתקרב לדוכנים מרוב שהיה עמוס (נמכרו שם יותר שטרות מאשר בבורסה של ניו-יורק
).

ברור שלא.

אני שומרת על הפרדת רשויות - בכל פורום כינוי אחר. ובשביל מה יש כינויים, אם לא בשביל שלא ידעו איך קוראים לנו? אחרת, יכולנו לכתוב את שמנו האמיתי על ההתחלה, וזהו. ואיך היתה העליה לתורה? התרגשת? היו הרבה אנשים?

למעלה