שופט ושוטר שניתן לנו...

טוהרtoar

New member
שופט ושוטר שניתן לנו...

אמנם כתבתי לא אוכל לכתוב דבר תורה לשבת החולפת [ואכן תכל'ס כך קרה...] אך אני לא יכול להתעלם מהיום המשמעותי שחלף בערב שבת האחרונה חוץ מהעובדה שזהו יום הולדת של יהודי יקר- סבבב, ממנהלי אתרא הדא, זה גם היה [ויהיה] יום ההילולוא של שופט הדורות, השופט, השוטר והכהן הגדול- הרב אברהם יצחק הכהן קוק. לדמות עם עוצמה שכזו כנראה זוכים פעם בעשרות שנים. וכנראה רק עוצמה שכזו יכולה ליצור טווח השפעה כזה גדול. אני חושב שאחת מנקודות האור [וכך אצא גם ידי חובת יום...תרתי משמע...] הגדולות שנחקקו במציאות בזכות שופט הדור הזה הוא אמירתו על דרך שפיטת הדור, שלדאבוני עדיין לא זכיתי לראות רבים המביאים לידי מימוש, ואני מדבר בראשונה על עצמי... מדובר כמובן במימרא "הצדיקים הטהורים" שלדעתי יכולה להיות תמצות טוב והספד מספק לשופט שהיה לנו בימים ההם:
"הצדיקים הטהורים אינם קובלים על הרשעה אלא מוסיפים צדק, אינם קובלים על הכפירה אלא מוסיפים אמונה, אינם קובלים על הבערות אלא מוסיפים חכמה"
ומי יודע למה זוכים הנולדים ביום עוצמתי שכזה... שנזכה..

סבבב

New member
אפרופו הראי"ה קוק זצ"ל

שזכיתי להיוולד ביום פטירתו... שמעתי משחק מילים משעשע מחסידיו. כידוע, לנצרות יש את השילוש הקדוש - האב, הבן ורוח-הקודש ולעומת זאת, לחסידי הרבנים קוק יש שילוש קדוש משלהם: האב, הבן ואורות-הקודש!

למעלה