שועלים ושאר חלומות

efrat120

New member
שועלים ושאר חלומות

מול הבית שלי יש שיח ענק עם שועלים, ופעם הלכתי לחקור את המאורה והשועל הופיע מאחורי.....בקיצור, חלמתי הלילה שאני רואה שאנשים מתחילים לחפור מסביב לשיח, בצורה לא חוקית, אז רצתי אליהם, והתחלתי לצרוח עליהם, ורשמתי את מספרי האוטו בזמן שהם ביקשו לברוח, ואיימתי שאתקשר לרשות הגנים הלאומיים. וואו איזו מפחידה אני....:)

Cheetah

New member
חיה שונה, תסתכל על תמונות...

היא נראת שונה, תווי פנים שונים, אני לא מבין מספיק בזואולוגיה בשביל לתת הסבר על ההבדלים הפיזיולוגים. אבל ההבדל החשוב שאני כן יודע ויכול להעביר זה שתנים מיילים בלילות, תן זה מה שאני שומע מיילל פעם בכמה ערבים. שועלים לא מייללים ככה

efrat120

New member
שועלים ותנים

השועלים הם חיה ארוכה וקטנה עם לבן בקצה הזנב, ואילו התן הוא כמו כלב אפור, שמיילל, שהוכחד מהאזור בשנות השישים, אבל עדיין קיים.....את כל זה למדתי מהשועלים מולי ומתן דרוס על הכביש.....

RedUri

New member
אאאאאאאה..... לא!

קודם כל התנים לא נכחדו בארץ, יש עוד מלא פה... והשועל שגר בארץ הוא לא עם קצה זנב לבן, הוא כולו חום-אפור כזה. בגלל זה לא צדים אותו בשביל פרוות בארץ. תן הוא כמו כלב גדול ורזה, שמסתובב בלהקות. שועל נראה כמו כלב בגודל של חתול קטן-גינוני ועם זנב כמעט בגודל הגוף שלו. אבל זה לא עקרוני... חלום מגניב אפי. אני בטוח שהם השתינו במכנסיים מרוב פחד....

efrat120

New member
דווקא כן!

פעם הלכתי למאורה שלהם, ושני מטר ממני בא איזה שועל והסתכל עלי כעל משוגעת....טוב שהוא לא היה חולה כלבת, אבל היה לו זנב לבן! אתה צודק שהוא יותר דהוי, בגלל שהוא לא ממש צריך פרווה עבותה וזה......ותן אתה צודק, נשארו אבל פעם היו הרבה יותר... נ.ב.- אני גם מקווה שהם מתו מפחד, כי פעם הבאה..אוהו...הם יראו את נחת אגרופי!!!:)

desert water

New member
אופס!!! אני מתקנת את עצמי!

הדיון היה בין שועלים ותנים- מצטערת אני מסוחררת כלות היום.... :)::: אבל על התנים זה נשאר- שועלים לא נכחדו בכל אופן- יש שועלי פנק במדבר יהודה ושועלי מצויים באזור מסד בכמויות די גדולות... הם חמודים....

desert water

New member
תיקון מאוד קריטי אפרת.

למען האמת שתי החיות נראות כרגע בארץ, התן שהוא ניראה ככלב ממוצע בעל פרווה מדובללת וחומה נמצא בעיקר באזור הצפון בו אני גרה, היללה שלו מאוד צווחנית אך לא כמו של צבוע, והוא מאוד מאוד נפוץ אך אם תראי אותו לבדו לא תבחיני אם הוא תן או כלב רגיל- הסימון הוא היללה או הופעתם של התנים בקבוצות. הזאבים לעומת זאת- או יותר נכון הזאב הישראלי, הוא יותר גדול, נוטה לגווני אפור- אפו ומבנה הפנים שלו יותר חזק ומאורך, הם גדולים הרבה יותר, מבניהם כולו מאוד יציב ופרוותם עבותה- זנבם מאוד עבה! והזאבים האלו אכן נכחדו מהארץ בשנות השישים לערך- אבל קרן קיימת לישראל החליטו ליישב את הקהילה הזו מחדש לכן הם הביאו קבוצה קטנה לרמת הגולן, אך בשנתיים האחרונות הם התרבו כל כך הרבה עד כי הטריטוריה על הרמה לא הספיקה עוד והם גלשו לעמק יזרעאל (אגב יצא לי לראות זאב באזור מגן שאול לאחרונה) ואל ההרים- גלבוע- גבעת המורה וכו´ וזה אפילו גרם לטריפה של פרות ע"י זאבים במולדת. הנה לך- רוצה בררי בעצמך בקרן קיימת. בברכה.

efrat120

New member
אבל......

אבל אני התכוונתי לכך שאת התנים הכחידו וגירשו מאזור המרכז בשנות השישים ע"י רעל, יותר נכון אפרוחים מורעלים, למתעניינים. תנים אני שמעתי, אך לא ראיתי הרבה, ולמרות שאני גרה 20 דקות מת"א אני רואה בממוצע שועל פעמיים בשבוע. בצפון יש הרבה פחות צפיפות ולכן יש יותר חיות, וזה מעולה שיש הרבה זאבים. כלומר, חבל על הפרות, אבל אני אוהבת חיות טרף....בשנה האחרונה החדירו הרבה צבאים לאזור, ועכשיו אפשר לראות את הגורים מהלכיםלהם בטבע....

efrat120

New member
אופס....

גם אני מבולבלת, :), שמתי לב להודעה ששלחת אחר כך רק אחרי ששלחתי כבר את ההודעה......לא נורא.....הרוב חושבים שזה אותו דבר :)

desert water

New member
לא הרעילו אותם...

וזה כלל לא היה מכוון לשועלים לפי מיטב ידיעתי... המבצע עם האפרוחים שהיה באמת היה אפרוחים עם חומר המחסן נגד כלבת- מפני שבאותן השנים היתה מעין מגיפת כלבת בארץ.... :) סוכם? נ.ב. אני לא מתבלבלת ביניהם...מיהרתי מדי להתחיל לכתוב דעות ועובדות שעד ששמתי לב שאחד הגורמים הם שגויים כבר היה מאוחר מדי... החיפזון הוא מהשטן-אבל בקצב שלי ניראה כי אני המצאתי אותו.... הממ...

efrat120

New member
נכון התבלבלתי

את צודקת זה היה באמת נגד כלבת, אבל משום מה הנפגע העיקרי היה תנים...ובמקומם תפסו את המקום השועלים

BladeRaider

New member
תן נראה כמו כלב זאב קטן

(לא ממש אבל בערך) שועל שונה לחלוטין, יש לו אף מאורך, ואוזניים ארוכות

למעלה