>> שונות <<

דמעות בעניים

פשוט מרגש מרומם את הנשמה אייך היו פעם אנשים שנתנו מכל הלב בצריפות מיוחדת כמה צריכים אנו לשמוח שאנו מהעם היהודי כמה אנחנו צריכים להתחבר אל עצמנו ולשמוח שנפל בחלקנו להיות יהודים הסיפור של ר שלמה קרליבך ריגש אותי עד דמעות מה שלא קרה הרבה שנים תקשיבו לשני הסיפורים יוסלה קמצן קדוש הלוואי שנזכה לעשות מצוות בכזו שלמות ונקיות גם למי שכבר מכיר כמוני ששמעתי את הסיפורים ממזמן כדי לשמוע זה כשמן בעצמות לילה טוב לכם יהודים http://f2h.nana10.co.il/22jvbu5wc6qo

בננה148

New member
הייי בוקר אור כולםםםםםםם ויום מוצלח.....

שאלה לי אילכם..... משהוא פה היה באומן?????? חברה שלי נוסעת והיא רוצה שאני יבא איתה והכרטיס זול . אז מה אומרים כדאי????? מי שיענה אני ישמור לו אוכל מוכן מהמטוס..........

קליט

New member
נקלעתי אתמול לאזכרה של הרב קרליבך

היה אוירה קסומה של אנשים תמימים הדבקים בהקב"ה וברב הנערץ שלהם . ליד הקבר של קרליבך ראיתי 2 יהודים שהיו עם שיער אדמוני - הם נפגשו והתחבקו בחום ובאושר, והחכם בחבורה נישק לרעהו בחום על המצח, והנה הוא שם לב לצדיק אחר בצד שאולי הוא הכיר אותו ואולי לא . . והחכם האדמוני ניגש אליו ואחז את ראשו ב 2 ידיו וברכו בכוונה, ונשק לו על המצח בחמימות ובפשיטות . . . יש לנו מה ללמוד מצדיקים אלה !

קליט

New member
בקור הזה ??

אם כבר - תסעי בהזדמנות לעוד מקומות וקברים, יש גם טיולים מאורגנים עם מדריכת טיולים, או עם רב או רבנית מרתקים - כך שלא כל מה שזול הוא גם משתלם . .

בננה148

New member
יאללה ....

עד שרוצים להתקדש קצת אתם חוסמים אותי ????? לעזזל אתכם,,,,...,.

אני הייתי!

כמה זה זול?? אני אישית ממליץ מאוד לסוע!! (כאילו דאאא??! בארוררר!!!) אם את כבר נוסעת,, אל תפספסי את ר׳ לוי יצחק, בברדיטשב.. (גם הייתי
) והבעל שם טוב במעז׳יבוז׳ לא הייתי
) אוקראינה מקסימהההה
שבת, הכי טוב לעשות בקהילה הליטאית באודסה
אחלה משפחות, ואחלה אווירה.. קייב, אודסה, סיבסטופל, ערים מאוד יפות!!! וכל אחת מערים האלה, שווה השקעה של יומיים לפחות.. הרי הקרפטים מקום מאוד יפה ותיירותי!! הדובדבן שבקצפת, זה כמובן ׳חצי האי קרים׳...! יש שם ה-כ-ו-ל!!! ים מדהים שלא תמצאו בארץ.. הרים מתוירים ויפים.. נחלים לרוב.. שלל אטרקציות לכל גיל!! אפשר להעביר שם שבועות ולא למצות את המקום!.. אבל יום יומיים במקום, חובה למי שבא לאוקראינה!! עד כאן האינדקס המקוצר מפי אריק
למי שרוצה פרוט יותר נרחב ומגוון, שישלח לי מסר. אבל זה רק לרציניים בלבד! כלומר, מי שמתכונן לטוס.. אני יוכל לארגן לכם מדריך/ה נסיעות חרדי/ת שיטוס/תטוס איתכם לשם, דובר/ת עברית ורוסית... וסוכן נסיעות שיעשה לכם מחירים רצפה!!! באחריות

אתמול היה האזכרה?? אני המום

פשוט היה באלי אתמול לשמוע את הסיפורים שלו אני בהלם. וואוו איפה הוא קבור??

קליט

New member
הוא קבור בהר המנוחות

איך שאתה מגיע ואתה רואה את הציון החדש של הרב בן טוב לימינך, אתה ממשיך ישר איזה חצי דקה, ~ומשמאלך~ אתה רואה שער שיש בו מקום ליטול ידיים, אתה סופר איזה 15 שורות של מצבות לכיון למעלה בהמשך , ואתה רואה - ממש לא רחוק מהכביש מצבה ועליו מתקן להנחת ספרים , זהו קברו של הזמר והיהודי המתוק רבי שלמה קרליבך . תקרא את המצבה ובו תיאורים ממש כמו אצל איזה אדמו"ר . . אגב, בימים אלה יש פירסומים ברחובות על ההילולא בירושלים של חסידי הרב אודסר , יש שמה גם קטעים וזמרים טובים .

קליט

New member
ודאי וודאי, אני חרדי, נולדתי להורים חרדים,

אני מעריך את כולם - כמעט . בוא אשאל אותך שאלה ; למה עבור פיקוח נפש מחללים את השבת , ועבור הצלת הנשמה של יהודי טועה - אסור לעבור על איסורי תורה ? . . . אין לי תשובה על השאלה הזאת .

דבר ראשון זה מצווה הבאה בעבירה

זה נחשב מצווה רגילה אפילו שהיא חשובה מאד מה שאין כן להציל גוף מעבר לזה שזה מצווה אתה מציל גוף ממש שזה ערך עליון ועוד מה שאין לזה גדר מסויים מזה להציל נשמה של אדם ואין לדבר סוף כי ל אחד יתיר לעצמו על כל עבירה שהוא חושב שזה בנפשו של השני שאלה יפה

שםאנילא

New member
בגלל ש

ההיתר להציל את גופו בגלל שישמור שבתות הרבה ואין אישור להציל נשמה ולעבור על דברי תורה (מסוימים) שכן תמיד יש סיכוי שיחזור לדרך הנכונה מתי שהוא... ומה לחוץ כל כך לחלל שבת כדי להציל נשמה טועה? דוקא בשבת???

קליט

New member
בא אליך זמר ואומר ; ברור לי שאם לא אושיט ידיים לבנות

בהופעה - אז חלקן יראו בי אדם מוזר והן לא יחזרו בתשובה עקב כך לעולם - כנראה ! . . .

ואם הוא יתן זה רק ספק

אז תשאל גם ספק פקוח נפש דוחה אז הוא ענה לך יפה מי אמר שלא יחזרו לסורם

ספק אם הם יחזרו בתשובה

אתה סתם מתלהם תחשוב על עומק השאלה הרי נשמה הרבה יותר חשובה מהגוף ובמקרה שעל בטוח תציל נשמה יהודית משאול למה זה לא דוחה את כל התורה כמו גוף

שםאנילא

New member
הסברתי כבר שזה קריטי אם הגוף ימות ואז ברור

שלא תהיה נשמה לקיים תורה ומצוות ואילו נשמה כל עוד היא בגוף שחי אז תמיד היא תוכל לחזור ולתקן את שעשתה

למעלה