שונאת אותו

שונאת אותו

אני שונאת אותו. נמאס לי ממנו. הוא הרס לי את כל החיים. היום הוא הרים יד על אמא שלי בגלל שהוא רצה לראות את התרופות שקיבלתי. אמא שלי חטפה מכות רצח. מסכנה. איך הוא יכול להשתמש באלימות? איך הוא יכול להיות כזה אדם? איך הוא יכול להחשב ולהקרא אבא? אני שונאת אותו. אמא שלי אומרת שהיא אשמה שהיא לקחה את זה מהידים שלו. אז מה אם היא לקחה את זה מהידים שלו? אז אסור כבר לנשום? אסור כבר לחיות רק כשהוא מצווה לעשות את זה? רע לי ונמאס לי. לא יודעת איך לנחם את אמא שלי. היום חשבתי לתומי שאולי אתחיל לדבר איתו, לסלוח לו על הכל. אבל אני לא יכולה. לא יכולה שהוא הורס אותי ואת אמא שלי. לא מגיע לה את זה. ואני כמו סתומה ישבתי מהצד וחיכיתי שהכל יגמר. השתתקתי ולא עזרתי לה. כי פחדתי על עצמי. אני סתומה. אני פחדנית. אני לא שווה כלום. למה לא נלחצתי לעזרת אמא שלי? את התשובה עצמה אני לא יודעת אבל לא אוכל אף פעם לסלוח לעצמי. על זה.

seeyou

New member
הכאב הוא גדול-../images/Emo150.gif

אבל אם תביני שילדים לא נכנסים בין ההוריים הם לא יכולים לעזור הרבה אלא רק להחמיר את המצב על מנת להבין בדיוק את המצב צריך לגלגל את סרט החיים המשותפים שלהם... בכול מיקרה אסור-גם לפי החוק- להרים יד על זה הוא יכול לשבת בבית סוהר השאלה האם אמא שלך רוצה בזה

KinGabel

New member
לכודה באפלה היקרה

טוב קודם כל אני מקדים ואומר שאני ממש מצטער לשמוע את מה שעובר עליך ואני יודע שזה נורא קשה אבל... אני רוצה לדבר על שני נושאים אחד אבא שלך והשני את, ואני יפתח דווקא עם אבא שלך: אבא שלך נקרא "אבא" אך ורק בגלל שהמקוצע היחידי שיש בו המון אחריות ולמרות זאת לא צריך שום הסמכה ושום רישיון או מבחנים וכדו' הוה מקצוע ההורות. עכשיו אני עובר אליך, יכול להיות שאת צודקת ובאמת מר גורלך שנפלת על אבא כזה והשאלה היא : מה את הולכת לעשות בנידון ? את הולכת להיות "לכודה באפלה" ולשקוע בדכאון ודכדוך, או שאת מוציאה את עצמך מזה. את יכולה במאמץ לא גדול לעזוב את הבית ולעבור לדירת חדר מינימלית שלא תצרוך ממך משאבים כספיים גדולים ולעומת זאת תחסוך לך הרבה מאמצים נפשיים שאת משקיעה בלהשאר בבית. הרי ברור לכל מי שקורא את הודעותיך שמצבך רע ובעיקר בגלל אביך, אז אם להתרחק מאביך אומר שאת צריכה קצת להשקיע, למצוא עבודה, אז זה מה שאת צריכה לעשות ולפי דעתי הרווח שלך יהיה משולש כלומר א. תהיה לך תעסוקה שתשכיח ממך את הצרות (לפחות קצת). ב. את תתרחקי מאביך שגורם לך נזק לא קטן. ג. אין כמו תחושה של עצמאות ודף חדש בכדי לשמח את הנפש אז שיהיה לך בהצלחה מה שלא תבחרי לעשות KinGabel

אז ככה

תודה על כל התגובות ואני יודעת שאתה צודק ואני אצא מהבית לאחר שאסיים את לימודיי ואני מתחילה לאט לאט לטפל בעצמי. ואני מקווה שהכל בא יבוא רק לטובה.

מסכימה ומודה לך.

ברוך הבא לפורום
נוכחותך נעימה מאד!

KinGabel

New member
אני לא יודע

אם התכוונת אלי אבל אם כן אז אני תמיד שמח בבקשה ותמיד אני שמח לעזור אז תתבישי אפילו לבקש ממני עזרה

KinGabel

New member
טוב זה יצא ממש גרוע

אל תתבישי לבקש עזרה אני תמיד שמח לעזור רשמתי את זה בשני משפטים נפרדים שמשום מה לא רצו להתחבר מקודם

כן, התכוונתי אליך ../images/Emo13.gif

הסכמתי עם מה שכתבת בהודעה ל-"לכודה באפלה", וההודעה שלך קרנה והיתה נעימה לי מאד לקריאה.

לכודה באפלה שלי !! ../images/Emo24.gif

דבר ראשון שמחתי לראות לפי המכתבים שלך ראיתי אותם במצב קצת יותר טוב ואמרתי איזה יופי נראה לי שלאט לאט תצאי מהאפלה ואז היה לי עצוב לראות את הכל חוזר אליך אז אני פה איתך שוב דבר ראשון אני רואה שבאמת כל עוד את בבית את רק נופלת שוב שוב ובניגוד לדברים אחרים שכתבת לי זה לא משהו שהיה זה משהו שקורה היום וכל יום ורק משקיע אותך עוד יותר ומונע ממך לעבור הלאה דבר שני בקשר לאמא שלך אין לך מה להצטער מנסיון של לראות אנשים אחרים מתערבים בזה זה נגמר רק רע יותר את יכולה לשבת לדבר איתה יפה להגיד לה שהוא הורס אותה שהוא מכה אותה ושהיא יכולה למצוא מישהו שיתיחס אליה יפה אבל כל עוד היא לא מחליטה שזה לא מקובל עליה דבר ראשון לא יהיה לך מה לעשות כל עוד היא מרגישה שהיא קיבלה את המכות כי זה "מגיע" לה וכי היא עשתה משהו רע או הייתה יכולה למנוע את המכות זו גישה שתצדיק את אבא שלך לפני הכל לא יודעת אם מתוך אהבה או פחד אבל כל עוד היא תמשיך להגן עליו ותגיד אין מה לעשות גם את וגם היא תסבלו את יכולה לייעץ לה לנסות לדבר איתה מניסיון שראיתי מקרים כאלה היא לא תקשיב לך היא תעדיף לחשוב שהיא הייתה יכולה למנוע את זה ואם היא ואת תתנהגו אחרת זה לא יקרה יותר גרוע מלהתערב במקרים כאלה את יכולה לחטוף מכות או שאימא שלך תשתף את אביך בעצות שלך וזה יגמר רק גרוע יותר אז אין לך מה לכעוס על עצמך בסופו של דבר אפשר לנסות ולהוציא את הנשמה בלעזור לאחרים אבל אם הם לא ירצו לעזור לעצם הם ימשיכו לחיות באומללות זה נכון לגבי אימא שלך ונכון לגביך לפחות ראיתי שיש לך את הכח להלחם גם בשיא האפלה וחבל לי לראות אותך שוקעת שוב את חייבת לנסות ולצאת מזה אותך ראיתי באה לפורום ומבקשת עזרה וזה צעד גדול מאוד זה מראה שיש לך רצון לנסות ולשנות את זה לגבי אימא שלך קשה לי לכתוב כי אני לא מכירה אותה ולא דיברתי איתה אז אני לא יכעולה לחוות דיעה עליה אבל אם היא מוכנה לחיות בצורה כזו והיא לא מרגישה שחייה כל כך אומללים ןהיא לא חשה שהיא צריכה שיטצילו אותה וטוב לה אז אין מה לעשות עצוב כמה שזה נשמע וזה אני חושבת מה שהרבה אנשים ניסו לומר לך בכמה ימים האחרונים שאם בן אדם לא לוקח את האומץ לשנות דברים אז אי אפשר לעשור לו אז אל תכעסי על עצמך אני חושבת שאת בן אדם מקסים ושוב מניסיון עדיף לא להתערב אם תתערבי הפיצוץ יכול להיות גדול יותר גם את תחטפי מכות יכול להיות שאבא שלך יכעס על אימא שלך יותר בגלל התגובה שלך וירביץ לה יותר אז דבר ראשון רק תבטיחי לי שאל תכעסי על עצמך את ממש לא אשמה בטח שלא אם עושים לך דברים רעים ובטל לא בגלל שאמא שלך חטפה מכות אם היית עוזרת לה אני מאמינה שאבא שלך היה רק כועס יותר וזה היה נגמר הרבה הרבה יותר גרוע

חתולה מכושפת שלי!!!

הוצאת לי את המילים מהפה ואני חושבת שאת צודקת, אני אעשה הכל כדי לצאת מהבית. אמא שלי תשאר עם הדעות שלה, הדעות מה שאת אמרת. אבל אני אשתדל להשלים עם עצמי וכשאסיים את לימודיי אעזוב את הבית ואצא לחיים שלי. אני עכשיו משתמשת בהעצה של אמא שלי להתגבר על הכל ולא לחשוב על הכלום ולהמשיך הלאה לעתיד טוב יותר. ולא להתקע איכן שאני נמצאת. כי החיים ממשיכים הלאה. אז אולי פעם הבאה שאכתוב פה, זה יהיה בניק אחר. ואני מקווה שהכל יסתדר בסוף לטובה.

KinGabel

New member
אני שמח לשמוע אבל.......

קודם כל אני ממש שמח בשבילך שהגעת להחלטה, זה צעד חשוב ביותר לפני כל דרך חדשה אבל אני רק רוצה לדעת כמה דברים (אך ורק אם את רוצה לשתף אותי בהם, כמובן) 1. מתי את מסיימת ללמוד. 2. למה לא לעזוב עכשיו, אני יודע שאני נשמע אולי קצת "נלהב" מהרעיון וזה נשמע לך בטח נורא רחוק, לעזוב את הבית, להתחיל לחיות חיים חדשים אבל הכל תלוי בך ורק בך, ברגע שתקבלי את ההחלטה והיא קשה (אני יודע) זה יקרה, נשמע מטורף ? אולי, אבל זאת לדעתי הדרך, תראי אחותי קיבלה מכות מבעלה ואת יודעת מתי זה נפסק ? לא ביום שהיא החליטה לזרוק אותו אלא ביום שהיא זרקה אותו מקווה שאני עוזר KinGabel

אז התשובות שלי

א. אני אסיים ללמוד עוד שנתיים (לא כולל השנה הזאת) וכן ניסיתי להתגורר במעונות של המכללה שלי וזה הביא לי רק דכאון. ששמעתי את אמא שלי כל פעם בוכה לי ואני לא לצידה. והיה לי קשה עם הלימודים. אז חזרתי הביתה. אבל אני אתרכז יותר בעצמי ובלימודים ואטפל בעצמי עד שאצא משם ואהיה מוכנה לחיים האמיתיים.

KinGabel

New member
בהמשך לשיחתנו

דבר ראשון, אני שמח שאת מגיבה כי זה מראה על רצון לעזור לעצמך אז... אל תפסיקי ולעניננו, לא כל-כך הבנתי בדיוק מתי את מסיימת אבל זה לא כזה משנה כי בכל מקרה זאת תקופה ארוכה, בנוגע למעונות, במיוחד לא העלתי את הנושא הזה אלא דיברתי על דירת חדר מכוון שבדירת חדר את יכולה להיות לבד, לעומת מעונות שבהם תמיד יהיו צרות שונות ומשונות, אם זה אנשים שמרעישים או שותפים מגעילים בקיצור, פרטיות אין שם. ולדעתי פרטיות זה אחד הדברים הבסיסיים לכל אדם, בטח ובטח לאדם שמחפש קצת שקט מהצרות, הרי כמעט לכל אחד מאיתנו יש מקום שקט ו"נסתר" שהוא בורח אליו כשדברים לא מסתדרים. בכל מקרה. עכשיו לנושא אמא שלך: תראי אני אדם שמאמין במשפחה ונורא חשוב לו התא המשפחתי אבל לפעמים צריך להתנתק, אני לא אומר לך תשכחי לגמרי מאמא שלך אבל לדעתי, ואני שונא להיות בוטה, אמא שלך קצת אגואיסטית, אל תקחי את זה במוסן הלא נכון, אבל בסה"כ יש לה בעיה רצינית שהיא לא רוצה להתמודד איתה והיא יכולה להגיש תלונה ולהוציא צו הרחקה לאבא שלך, אבל מהסיבות ששמורות לה היא החליטה לא לעשות את זה וזו זכותה, אבל להכניס אותך בינה לבין אבא שלך זה כבר לא פייר. אז לדעתי את צריכה להיות קצת "אגואיסטית" ולצאת משם למרות הבכי של אמא ובאותו הזמן לשבת לה על הראש שתעזוב אותו, הרי בסופו של דבר את כן רוצה לעזור לה. מקווה שתקחי את דברי ברצינות ואם את חושבת שפגעתי בך אז תקראי עוד פעם כי זאת לא היתה הכוונה וכנראה שלא הבנת נכון באמת מקווה בשבילך ומחזיק לך אצבעות KinGabel

KINGABEL היקר

אז אני לא כועסת עליך והבנתי את דברייך. ישנם דברים שאינני יכולה לרשום על גבי הפורום. מצטערת. לגבי דירת חדר, ביררתי לפני חודש והמחיר הוא יקר. באזור איפה שאני לומדת. ואין לי רכב, כי הרשיון נהיגה בידי אבא שלי ולא נהגתי מאז שהוצאתי רשיון רכב. אז אם אתה מדבר למצוא מקום באזור איפה שאני לומדת. יהיה לי קשה לעמוד בתנאים. לכן, אני חוזרת הביתה. אני לומדת כל יום עד מאוחר אז עד שאחזור הביתה , זה יהיה רק כדי להגיד שלום לכולם ולא אספיק לעשות את אותם הדברים שאני עושה עכשיו. אז יהיה אפשרי לסבול את הכל. במידה ואני אראה שזה לא מסתדר, אני אחפש לי מקום אחר עד שאמצא אותו ואעזוב מבית הורי. אני אנסה, השנה, נראה איך יילך.

בהצלחה לך מכל הלב

באמת באמת שתצליחי ואם זאת הבחירה שלך אז זאת כנראה הבחירה הכי טוב תחזיקי מעמד KinGabel

תודה רבה../images/Emo140.gif

אני מקווה שהכל יסתדר. לא רק לי, אלא גם לכולם. שנהיה כבר מאושרים ושמחים!! ולא נדע יותר צער וכאב.

../images/Emo140.gif../images/Emo42.gif

אני ממש שמח לקרוא איך את מתייחסת למה שקרה. אין בתגובה שלך טיפה של קורבניות. אני מרגיש שאת בדרך טובה שאת הולכת לשנות את המצב לטובה. בשביל להרפא ולהתקדם קדימה יש להתנתק ממה שיוצר את הפגיעה. זה יהיה נכון בשבילך לצאת מהבית. זה יקרה כאשר תהי מספיק שלמה עם רצונך לצאת מהמצב הזה. אז החיים יספקו לך את המצב והתנאים לחיות בעצמך.

למעלה