שון ג'יימס

סלים וארזה

New member
מנהל
שון ג'יימס מאז ימי וארגאס העליזים (ולבאן מרסר) אני לא זוכר מישהו שחוסם כל כך טוב במכבי ת"א. אפילו באסטון עם הניתור המצויין לא היה חוסם כזה מוצלח. מה שמייחד את ג'יימס זה שהוא לא מנסה לחסום כל זריקה באיזור, אלא בוחר בקפידה מתי לנסות לחסום ומתי לא. אין לו ניתור מי יודע מה, אבל הטיימינג ומוטת הידיים עושים את ההבדל. עונה שעברה הוא היה כינור שלישי לשחורציאניטיס ולהנדריקס, העונה די בלית ברירה הוא הוקפץ לחמישיה אחרי ששרמדיני התגלה כלא מתאים. הוא עדיין לא לוקח ריבאונדים כפי שעשה בבני השרון אבל בנושא החסימות הוא מצליח לעשות בליגת העל 2.3 חסימות ב-17 דקות שזה מדהים בכל קנה מידה.

לדעתי מדובר בשחקן שצריך משאבת ריבאונדים לידו בעמדה 4 כדי שיהיה מי שישלים אותו ברחבה גם בהתקפה וגם בהגנה.

סלים וארזה

New member
מנהל
ליאור אליהו שחקן שהוא סוג של פיקציה. מאוד אתלטי, בעל זריקה ביד ימין שלעיתים בלתי ניתנת לעצירה, אבל בכדורסל של היום שחקן חמישיה צריך להיות יותר מוואן טריק פוני. ללא קליעה מבחוץ, ללא הגנה מספיק טובה ועם יכולת ריבאונד לא יציבה הוא פשוט לא מתאים לרמה הגבוהה של היורוליג. הוא גם לא ישתנה, אלא ימשיך לזרוק גויאבות ביד ימין שחלקן תיכנסנה וחלקן תהיינה סתם אלתורים עם סיכוי נמוך.

קיוויתי שהשנה בויטוריה תחת איוואנוביץ' תשפר אצלו יכולות כיוון שמדובר במאמן שדורש ביצוע טוטאלי ורודה בשחקנים שלו. אז אותו אליהו שעזב את מכבי ת"א הוא אותו אליהו שחזר. חבל, כי הפוטנציאל היה קיים, אחרת יוסטון לא היתה בוחרת אותו בדראפט.

Puskas

New member
הסיפור איתו פשוט למדי הוא שחקן התקפי די טוב אבל מוערך יתר על המידה,
כמו שאמרת, וואן טריק פוני, וזה לא מספיק בכדורסל המודרני.
אבל מה הקטע? שהכדורסל האירופאי הוא לא מודרני בכלל..
היורוליג הוא סוג של כדורסל של שנות ה-90,
לשם אליהו יחסית מספיק ולכן הוא מנפק מספרים כאלו ומשחק יפה.

כיום, כשהוא כבר בן 27-28, אפשר כבר להודות שרעיון הNBA שלו הוא לא יותר מבדיחה מצוינת,
הוא לא מסוגל לשחק בNBA ולמען האמת, אני לא חושב שהוא יהפוך לטוב יותר בעתיד.
גבוה נחמד, אם הוא ה-4 המחליף שלך אז אתה מסודר, אם הוא בחמישייה אז אל תצפה לקחת יורוליג אלא אם יש לך רביעייה קטלנית סביבו (סטייל מה שבנו סביב באסטון המוגבל בזמנו).

סלים וארזה

New member
מנהל
דווין סמית' לדעתי השחקן הכי טוב כיום במכבי ת"א. מעבר להיותו אתלטי ובעל קליעה לא רעה מבחוץ, הוא גם שחקן הגנה משובח באחד על אחד מהסוג שמזכיר לי את דונלד רויאל. אם היה משפר את יכולת המסירה שלו ואת ראיית המשחק, אז הוא הכי קרוב לאנטוני פארקר שהיה למכבי ת"א. גם צריך לשאוב קצת מהאסרטיביות של היקמן. אסרטיביות, לא אגו.

דווין סמית' הוא שחקן שאפשר לבנות מסביבו. בכל קבוצה אחרת בארץ הוא היה אפילו בא יותר לידי ביטוי. לקראת המשחק מול אולימפיאקוס דיוויד בלאט צריך לשחק עם החמישיה החזקה שלו כמה שיותר ולא לעשות חילופים מיותרים. קרי: לתת הרבה דקות לדווין סמית'

Puskas

New member
קשה לי להיסגר עליו מצד אחד הוא מאוד בולט בהגנה שלו, בקליעה, באחריות ואין ספק שהחשיבות שלו במכבי היא עצומה.
מצד שני, הוא משחק במכבי, והקבוצה של השנה וגם זו של שנה שעברה היא קבוצה בינונית מאוד,
מכבי מוגבלת, סגל קצר יחסית בסטנדרטים של יורוליג, אין הרבה כישרון וורסטיליות ויכול להיות שבגלל זה הוא כל כך בולט..
אני אישית לא תופס ממנו שחקן טופ אירופה אבל אין ספק שהוא קרוב לזה.
אם עכשיו אני לוקח אותו ושם אותו בברצלונה עם הסגל שיש שם, אני מאמין שהוא יתרום יותר ויעזור לקחת יורוליג,
במכבי? לא בטוח שהוא יוכל לעזור.

סלים וארזה

New member
מנהל
במה פלניניץ' עדיף על שרמדיני? שניהם צעירים, שניהם מעל 2.10 (שרמדיני גבוה ב-5 ס"מ, אבל פלניניץ' מנתר טוב יותר) ובעיקר שניהם שחקנים שקבורים עמוק ברוטציה של מכבי ת"א.

הערב שרמדיני מגיע במדי אולימפיאקוס למשחק מול מכבי ת"א עם פלניניץ'. לא ראיתי מספיק מפלניניץ' השנה כדי להחליט אם הבאתו היא שדרוג או לא. יש למישהו דעה בנושא?

tristan79

New member
אני חושב שההבדל הקריטי בינהם הוא מי נמצא לידם בעמדה 4.
קיינר מדלי ותומאס לא ממש פקטור העונה במכבי, מה שמשאיר את עמדת ה PF של מכבי העונה עם ליאור אליהו ולא הרבה מעבר (ולא ממש מפתיע שהדקות הטובות של מכבי אתמול היו עם הרכב נמוך בו לנדסברג וסמית' תפסו את עמדות הפורוורד), כך שאי אפשר לסמוך על נוכחות מסיבית בצבע, יכולת הגנתית או מלחמה על ריבאונד מהעמדה הזו. אלו האלמנטים שחסרים אצל שרמדיני (כשבאולימפיאקוס הם פחות קריטיים לצידו של פרינטזיס או איך שלא כותבים את השם שלו ובטח כשג'וש פאוול יחזור) ונראים טוב יותר אצל פלניניץ'.
גם אצל פלניניץ' לא מדובר במוצר מוגמר (לפחות זה מה שאני מקווה עבור מכבי) אבל הפוטנציאל להתפתח לסנטר "אמיתי" וסולידי נמצא שם, בעוד ששרמדיני נראה לי יותר כמו שחקן נישה.

Puskas

New member
הוא לעדיף אבל השיקול הוא פשוט שרמאדיני כשל במכבי (לא ברור למה כי בכל מקום מלבד מכבי, כולל אולימפיאקוס, הוא משחק יפה),
הם היו צריכים ביג מן בשביל הטופ 16 והשוק ריק בשלב הזה של העונה,
מה גם שתקציבית מכבי לא יכולה להביא מישהו מהטופ, התוצאה היא עוד גבוה צעיר וחסר ניסיון,
אחד שבלט בעיקר באדריאטית אולי, שזו רמה עלובה להחריד,
אז הביאו אותו.
לא מאמין שהוא יביא משהו מרשים ואני חושב שאם מכבי תחולל נס ותעבור את הטופ 16,
אנחנו ניראה פחות ופחות את פלאניניץ' על הפרקט.

למעלה