שומר מסך בלנובו

estee lauder

New member
שומר מסך בלנובו

שלום, היש צורך להפעיל שומר מסך? האם הוא גוזל זמן סוללה? או שכדאי לבטלו? תודה, אלון

bar666xp

New member
גזל זמן סוללה בהשוואה ל...???

אם תגדיר כיבוי מסך אז השומר מסך גוזל זמן סוללה... אם המסך נשאר דלוק זה כמעט חסר חשיבות... {תלוי כמה כהה הרקע בשולחן עבודה ובשומר מסך}. כדי למקסם צריכת חשמל למינימום יש מצבי שינה.. SLEEP/HIB תלוי צורך... SLEEP צריכת חשמל מינימלית לשמור על המידע בזיכרון וכדומה. HIB שמירת המידע שבזיכרון לדיסק וכיבוי המחשב {כך לדוגמה בהדלקת המחשב אם היה לדוגמה מסמך WORD פתוח לפני הHIB הוא יועלה חזרה}. יש לקחת בחשבון לא כל התוכנות יכולות להישאר פעילות במצבי שינה... לדוגמה מדיה פלייר עד כמה שזכור לי לא ישאר פעיל ו/או לא ישמור על מיקום הסרט וכדומה.

יאיר B

New member
מסכי LCD לא ממש צריכים שומר מסך.

זה שריד שנשאר מהתקופה של מסכי ה-CRT (ששם היתה אפשרות של צריבת המסך אם התמונה לא הייתה משתנה במשך הרבה זמן - ראה מסכי הכספומטים השונים שרואים עליהם את הכיתוב גם אם זה לא מה שכתוב עליהם). אני חושב שב-LCD זה יותר ליופי, השומר מסך (או לאפשרות לנעול את המסך עם סיסמא אם לא משתמשים במחשב זמן מה).

bar666xp

New member
אני חייב לחלוק..

במסכי LCD הקרסטל עשוי לשאר תקוע בצבע שהופיע אגב לרוב קורה בצבעים אדום או לבן... אאל"ט גם בירוק. הידוע בשם פיקסל תקול/תקוע

יאיר B

New member
וזה קורה מזה שהוא הרבה זמן עם אותה תמונה?

טוב לדעת! (חשבתי שזה נגמר הסיפור של השומרי מסך, איפה קראתי על זה?...)

bar666xp

New member
כן חשבו שזה יהיה כך...

אבל קראתי על כך שלאחר ניסיונות ובדיקות היתגלה כי בעיה אחת הוחלפה באחרת... בCRT {אגב גם רק לאחר מספר ימים אם אני זוכר נכון} התמונה עשויה להיצרב לתוך המסך... בLCD פיקסל שמציג כל הזמן את אותו הדבר ניתפס... אבל אני דיי אנטי שומר מסך ביכלל מעדיף כיבוי מסך גם יותר חסכוני לסוללה

kobi 23

New member
השומר מסך הכי טוב

לדעתי הכי טוב שהמסך יכבה לגמרי,לאחר זמן מה בלי שימוש. גם חיסכון בסוללה (אם הוא לא בחשמל) וגם מאריך את החיים שלו. למרות שזה לא כ"כ משמעותי ויש למסכי LCD אורך חיים גבוה.אם הוא לא בשימוש למה שיהיה דלוק?

bar666xp

New member
איזה בעסה שאין תחרות המגיב המהיר חח

כבר היתי מקבל איזה טושיבה X250 חחח או ביכלל איזה חייזר עם HDD 500G בRAID חחח

bar666xp

New member
אגב עד כמה שזכור לי אורך חיי המדף של LCD נמוך

משל CRT אבל מה זה חשוב אין נייד עם מסך CRT חחח.

bar666xp

New member
חשבתי עוד תביא לי את התמונה ההיא..

של השולחני במתקן שיושב על הכתפיים...

bar666xp

New member
חחחחחחחח

רגע עוד לא סיימתי חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח רגע עוד חחחחחחח וקצת פחחחח קעקעקעקעקעקעקעקע זהו די חחח אין זה הנייד האולטימטיבי וגם היחידי שאפשר לשדרג בו הכל חחחחחחחחחחחחחחחח נפלתי מריצפה בכיסה {ראיתי יותר מדי הגשש היה כל השבת ביס ישראלי (5)}.

kobi 23

New member
אם כבר הוזכר מחשב נייד עם CRT

תיראו את המחשב נייד הראשון http://en.wikipedia.org/wiki/Image:Osborne1.jpg

bar666xp

New member
אני לא יכול להקליד מרוב צחוק...

נו עוד שירשור לפינת ההומור חחחח האישה יושבת לידי גם ניקראת נצחוק. אבל צחוק צחוק זה מה זה נכון הכתוב שם.

kobi 23

New member
גדול !!!

אגב,לפני כמה שנים (נדמה לי שהציגו את הXP) ביל גייטס התנשא והשמיץ את תעשיית הרכב שאמר שאם הרכב היה מתפתח כמו המחשב המהירות תהיה הרבה,הרבה הרבה יותר גבוה וכמו כן היו מוצאים פיתרון חלופי,אמין וזול לדלק. ששמע את זה אחד המנכ"לים הבכירים של תעשיית רכב מסויימת הוא צחק וענה לו תשובה דומה מאוד לפרסומת הזו לרכב

למעלה