שומר הדת: המצפון

בינגi

New member
``עבר עבירה ושנה בה נעשה לו כהיתר..``

זה הגמרא דואגת ליידע אותנו מראש בענין.. (תתקנו אותי אם טעיתי בלשiן..) וגם יש את ``היום אומר לi עשה כך ומחר אiמר לi עשה כך עד שאiמר לi לך עבiד ע``ז..``. כבר מזמן חז``ל היה קיים המצפון..

גבעון 1

New member
האמת שזה נכון

ברגע שנקיפות המצפון נעלמות, כבר לא איכפת לך מכלום....

מתבי6

New member
וגם באימרה זו השתמשו במצפון

תיזהר לא לעשות לך כי אח``כ לא יפריע לך להמשיך בזה

בינגi

New member
תן לי להסתדר לבד עם

ה`יראת שומיים שלי`.. אבל אני מסכים איתך שהאמירות הללו נבעו גם הם ממצפון כזה או אחר... אם נתמקד לרגע ונאמר זאת בעדינות, הרי שהיכולת של כל אדם באשר הוא להתבטא או לבטא אמירות שונות כמו הקביעות שציינתי בהתחלה נובעים לרוב אך ורק מניסיון אישי..

סוג ב

New member
מצפון?

לא הייתי מגדירה זאות מצפון. אני חושבת שאנחנו עוצרים בגלל השטיפות מוח שלא השתחררנו מהם במאת האחוזים. לי אין מצפון, יש לי פחד של שכר ועונש בעולם הזה, לא השתחררתי מזה. למשל, שכאני לא שומרת שבת- אין לי מצפון, כבר עברתי את זה וכבר חיכיתי לכאפה מאלוהים שלא קיבלתי. אבל לא לצום בכיפור? עוד לא התנסתי בזה. העונש בעולם הזה מפחיד אותי. מי יודע? אולי השנה, זה הזמן לנסות.

המגורשת

New member
יש מצבים שמבחינה שכלית

והגיונית אנחנו מבינים שאין בעייה "לחטוא" חטא כזה או אחר. אך הגוף שאולף שנים בדרך מסויימת מתקשה להסכים גם. הפעם הראשונה מבהילה קצת. אבל הסיפוק הגדול שבא אחר כך, "אני אחרי זה " " i did it" נותן תנופה ענקית קדימה לחופש בהכל!! בהצלחה ח'ברה

עץ שתול

New member
אצלי המצפון עובד הפוך

קודם כל לא אמנע מעצמי בשם המצפון את הזכויות הבסיסיות שלי, ואת הבחירה החופשית שניתנה לי. בשם המצפון אני גם לא אפגע במישהו בגלל שאשתו לבושה צמוד מדי וכד'. בשם המצפון לא אפיץ פשקוילים נגד אדם פלוני ואשפוך את דמו ברבים. בשם המצפון אני יקבל למוסדות את כולם ללא הבדל של צבע העור או הצבע של החזיה שהאמא לבושה. בשם המצפון אני לא יצית פחי אשפה ברחובות העיר - א' כי זה גזל. ב' כי זה גורם טלטלה וסבל מיותר לתושבים והעוברים ושבים. בשם המצפון אני אמנע מהרבה דברים ומעשים מרושעים ואכזריים. בשם המצפון אני אהיה פחות גיזען, פחות שובניסט, פחות אלים, פחות תוקפן, פחות קשוח, פחות מושחת, פחות צר עין, פחות רשע, פחות רע, פחות נכה רוח. וכו' וכו' וכו'...... אני כן אהיה יותר ליבראלי, יותר סבלן, יותר מאופק, יותר רך, יותר קשוב, יותר מאיר פנים, יותר מסוגל לקבל את האחר והשונה, יותר רחב לב ואופק, יותר נחמד ונעים הליכות.... כל זה על קצה המזלג...אבל הרעיון ברור

עזוב את זה ראית תעיתון שחילקו באלעד נגד הנט

מציירים שם חמור לא נעים להגיד עושה קקי וכאילו החמור זה המחשב

למעלה