שומנים...??

נחמדמדה

New member
שומנים...??

הי בנות אני אמא לתינוקת בת 9 חודשים ופעוט בן שנתיים. אני ובעלי רזים. שני התינוקות שלי נולדו שמנמנים 3600 בערך..ואני מתה על זה. תמיד היייתי גאה בזה וחשבתי שזה חמוד. עד שהתחלתי לשמוע הערות כמו-עם מה את מפטמת אותם?איזה דבוז קטן.. וכו' ופתאום התחלתי לפחד.. לאחונה יש הרבה מאמרים על השמנה והתחלתי לחשוב על זה יותר ולנסות למנוע מהילד חטיפים וממתקים. השאלה שלי היא האם אפשר מגיל כזה לדעת אם זה השמנה או שזה פשוט הטבע שלהם כתינוקות והם ירזו כשיגדלו? תודה!

לימיצ

New member
אן בעיה עם שומנים בגילאים האלה

אלא אם יש יציאה לגמרי מהאחוזונים וגם אז לא בטוח שזה בעיה... זה דבר ראשון. לגבי ממתקים וחטיפים- אני בעד לנסות כמה שפחות (לא למנוע כי זה קיצוני לכיוון השני) בכל גיל. אל תשכחי שכשמתחילים ללכת מויאים המון אנרגיה ואז יש תהליך טבעי של ירידה במשקל...מה שאצל בת ה9 חודשים עדיין לא ראית ואני לא יודעת מתי התחיל בן ה2 ללכת..

נחמדמדה

New member
אז זהו ש..

הילד התחיל ללכת בגיל שנה..אבל הוא עדיין קצת יותר מלא מהילדים בגן.. והילדה ממש סופגניה קטנה :) אמא שלי אומרת שגם אני היתי שמנמנה בתור תינוקת... השאלה היא אם זה באמת עניין של גדילה או שזה מעיד על משהו.

רונית י

New member
ואיך הם לפי האחוזונים היום?

בכל מקרה חטיפים וממתקים עדיף כמה שפחות גם לילדים רזים. שומן עדיף לצרוך שומן בריא - אבוקדו, טחינה, שמן זית, שקדיה ועוד. שומנים לא בריאים הם שומנים רווים - שומן מהחי (בשר שמן, מוצרי חלב עם אחוזים גבוהים של שומן) וגם קוקוס ומרגרינה. אבל ילדים צריכים שומן (גם מבוגרים בעצם) לכן כדאי להגביל צריכת שומנים לא בריאים וגם לצמצם סוכרים מיותרים אבל כל השאר רגיל. שינויים מהותיים בתפריט מומלץ לעשות עם דיאטנית.

נחמדמדה

New member
תודה על התשובות:) אבל הכיוון שלי הוא יותר

לשאול האם פעוטות ותינוקות שמנמנים יגדלו להיות כאלו או שזה טבעם כתינוקות בלבד?

חמדת35

New member
תינוקות לא

פעוטות אולי כן. \מה שחשוב בכל מקרה זה יותר הרגלי אכילה (ואני מדברת על הפעוט): ירקות ופירות חיים והרבה. בלי חטיפים. כמה שיותר מזון לא ממותק (יוגורט טבעי ולא עם פירות, גבינה לבנה במקום גמדים או דני). כמה שפחות מזון שמן (גבינה 9% ולא 30%). מזון שמן זה העדפה שמתרגלים אליה. הרבה ארוחות קטנות. לאכול רק ליד השולחן.( לא תוך כדי משחק, לא בטיול בעגלה, לא כשצופים בטלויזיה. ודוגמא אישית). לא לתת מזון או ממתקים כפרס (לא "אם תתלבש מהר תקבל חטיף"). גיל שנתיים-שנתיים וחצי הוא הגיל שבו מתחילים לחשוב שיש קשר להשמנה גם בגיל מבוגר. אבל כאמור - לא צריך דיאטת הרזיה אלא רק הקניית הרגלים טובים.

חמדת35

New member
הבהרה

גבינת 9% ו 5% כן. גבינות רזות וחלב רזה (פחות מ 3%) ממש לא מומלצים.

yaelyb

New member
זה יכול להיות כך וכך....

אחותי היתה תינוקת שמנמנה והיום היא מקל. אין ספק שקיימת השפעה אבל אם התזונה שלהם נכונה אין לך מה לדאוג. היום עם המוגעות שמו את הגנים בצד וכולם צריכים לשקול לפי האחוזונים. תכלס אם הילד לא אוכל יותר מידי שטויות רגיל למים ופירות במקום לבמבה ועוגיות אין סיבה לחשוב שהוא שמן מאוכל.

נחמדמדה

New member
תודה..נרגעתי קצת

כי האמת שאני מקפידה על מים בלבד,על אכילה די מאוזנת וארוחות מסודרות וכולם בטוחים שאני "מפטמת" אותם... רק שיהיו בריאים בעז"ה

הילדים שלי היו ענקיים בגילאים האלו.

עכשיו בני 5.5 ו-4.5, אמנם שוקלים יותר מהממוצע, אבל פשוט גבוהים וגדולים פיזית. לא שמנים בשום אופן. היתה להם האטה בעליה במשקל, החל מגיל שנה וחצי. עידו בן 2.5 והוא היחיד שנשאר קצת עגלגל. אבל אני מאמינה שזה יעבור גם לו.

למעלה