שומנים בדם - עזרה

מדברון

New member
שומנים בדם - עזרה

שבת שלום לכולם, הנני אורח בפורום זה ואשמח לקרוא את דעתכם המלומדת. איזה דיכאון, שוב קיבלתי תוצאות בדיקת דם מליפני שבוע וגם הפעם התוצאות לא משביעות רצון. אני בן 39 במשקל 83 ק'ג גובה 180 ס'מ, לא מתעמל אך גם לא מפריז באכילה בעיקר ממעיט במזון עשיר בשומנים מהחי. אינני מעשן זה 5 שנים, וכבר שנתיים שתוצאות השומנים לא טובות (בלשון המעטה). אני חולה פסוריאזיס כ10 שנים ברמה די קשה. ואלו התוצאות: כולסטרול 242 mg/dl , טריגלצרידים 198 hdl 32 ,ldl 170 הרופאה רוצה לתת לי תרופות שעלי לקחת כל הזמן אני לא מעוניין, מעדיף משהוא "טיבעי" מה אתם ממליצים? אמגה 3?, שום? תודה מראש לכל המתיחסים מדברון

מאיר72

New member
העצם אתה נתת את התשובה

1. פעילות גופנית מתונה. 2. אמרת שאתה לא אוכל שומן מהחי אבל כולסטרול יכול לבוא גם משומן מהצומח (חמאה, מרגרינה וכו'), תאכל יותר סלטים ירוקים (חסה, פטרוזיליה, רוקט/רוגולה וכו'). 3. להוריד כמויות של פחמימות - לחם, פיצות, פסטה וכו', להמעיט בסוכרים (ממתקים וממתיקים למינהם). 4. לאכול יותר קטניות ודגנים יחד (זה יוצר חלבון מלא - תחליף לבשר). 5. תעשה בדיקות של לחץ דם ליתר ביטחון. 6. תעשה בדיקות עוד חודש ותראה מה המצב של הכולסטרול וכו'. רפואה שלמה

kid of love

New member
ועוד קצת...

אם תחליט לטפל גם באמצעות תזונה, מומלץ להוריד סוכר ופחמימות ריקות (לחם לבןואורז לבן וכל סוג של סוכר), ולעבור לפחמימות מלאות (אורז מלא ולחם מחיטה מלאה, יש גם פסטה כזו...) ולמרות שיש צורך להימנע משומנים, מטוגנים ומרגרינות (ורעות אחרות), לא לוותר על שימוש בשמנים מכבישה קרה, בעלי חומצות שומן לא רוויות- כמו שמן מזרעי חמניות או ענבים, או שמן פשתן. מומלץ לגוון עם יותר מסוג אחד של שמן, בעיקר בשימוש בשמן עם חומצות שומן רוויות (זית).

תזונה לא התחום שלי, אבל נראה לי

שאחרי 10 שנות פסוריאזיס, טריגליצרידים הם רק חלק מהתמונה הכללית שלך. אני לי מכיר דרך לטפל בשומנים בדם בלי להתייחס לפסוריאזיס, ומן-הסתם לעוד דברים שהם חלק ממי שאתה. אני מציע לפנות למטפל טוב, שיוכל לעזור לך לא רק עם השומנים בדם - כי הם רק סימפטום למשהו יותר עמוק.

freearth10

New member
אופס../images/Emo10.gif

לא קראתי את התשובה שלך, רק את הכותרת. ורק עכשיו אני רואה ששנינו אמרנו את אותם הדברים רק במילים אחרות.
מאיה

freearth10

New member
פסוריאזיס ושומנים בדם

היי מדברון, לדעתי יש קשר בין2 התופעות האלה שציינת ובמקום לחפש משהו "טבעי" אתה צריך לחפש משהו "אמיתי". את הסיבה שגרמה להופעת הפסוריאזיס והשומנים בדם. שומן בכל מקום, זוהי ההגנה שלנו. משהו שאנחנו רוצים לשמור ולהגן עליו. ושומנים בדם זו הגנה על הזרימה, על החופש שלך. גם פסוריאזיס זוהי בעצם הגנה שקוראת לשמור מרחק. לא להתקרב מידי כדי לא להיפגע מידי. והשאלות שאתה צריך לשאול את עצמך או אולי ללכת לטיפול שיעזור לך להגיע אל עצמך הם: מה קרה לפני 10 שנים שכל כך הפחיד אותך? למה אתה עוצר את שמחת החיים שבך? מדברון, אל תחפש משהו "טבעי" חפש משהו "אמיתי",כי אם לא תטפל בבעיה שמציקה לך עכשיו, היא תמצא את ביטויה בתהליכים הרבה יותר מורכבים.
מאיה

מוטימוט

New member
צמחים סיניים לשומנים בדם

שלום רב ניתן לטפל בשומנים בדם בעזרת צמחים סיניים ודיקור. ברפואה הסינית היפר ליפידמיה משמעותה שיש ליחה עכורה וסטג' דם בכלי הדם. זהו כמובן מונח סיני ולא מערבי. ניתן לטפל בבעיה זו בעזרת צמחי מרפא ודיקור כשהמטרה להוריד את הערכים לתחום הנורמלי, ולטפל בסימפטומים אם יש. טיפול של מספר חודשים עשוי להביא תוצאות טובות. בברכה מוטי

שאלה למוטי

יכול להיות מצב שאפשר יהיה לטפל בשומנים בדם בלי לטפל בפסוריאזיס? כלומר, להוריד את השומנים בדם בלי שתהיה הקלה לפסוריאזיס?

מוטימוט

New member
פסוריאזיס ושומנים-אטיולוגיות שונות

בראיה הסינית פסוריאזיס על פי רוב נחשבת לחום, רעילות ולחות בעור. הצמחים שנשתמש (בהתאם לאבחנה המדויקת) הם צמחים מטהרי חום ורעילות, צמחים שמזינים את הדם (אם יש יובש וקשקשים), ממגרי לחות וליחה (אם יש הפרשות) וכו'. כאן נעדיף צמחים שמתאימים להתוויות אלה, בעיקר קליפות של גזעים וענפים (המטפלים בקליפת הגוף=עור). בעודף שומנים בדם ניתן צמחים אחרים בדר"כ: על פי רוב, מצב זה הוא של עודף ליחה בכל"ד וכן סטגנצית דם. ניתן צמחים שהינם ממגרי ליחה בכלי הדם, הם מנקים כל"ד קורונריים, משפרים את תפקוד הלב, מורידים את רמת השומן בדם ובטיפול של מספר חודשים התוצאות יראו בבדיקות המעבדה. בברכה מוטי

אם האיטיולוגיות השונות מופיעות אצל

אותו אדם, האם אין קשר ביניהן? האם זה לא מצב שבו חום, רעילות ולחות חדרו לשכבה יותר עמוקה, מהעור (ריאות ומעי-גס) לכלי הדם (אני מנחש - כבד וטחול?)?

אני שואל כי אין לי מושג בטיפול בצמח

בצמחים, ואני די חלש באבחנה סינית. בשיאצו אני כמעט שלא משתמש בה, וכל מה שאני יודע זה זיכרונות מהלימודים, לפני כמעט 10 שנים.

freearth10

New member
מיקוד השאלה../images/Emo35.gif

היי מוטי, דוד שאל כאן שאלה עליה לא ממש ענית ומאחר שהיא מעסיקה גם אותי אנסה למקד אותה קצת יותר. יש כאן אדם עם 2 סימפטומים האחד:פסוריאזיס והשני שומנים בדם. והשאלה היא האם טיפול בשומנים בדם ישפר במשהו גם את הפסוריאזיס? או במילים אחרות האם הסיבה שגרמה להופעתה של הפסוריאזיס לא גרמה גם להופעתם של השומנים בדם? או במילים אחרות: אם אנחנו רוצים לטפל באדם שיש לו שומנים בדם האם אנחנו לא צריכים גם לגעת בבעיות אחרות שיש לאותו האדם? אני מטפלת כרגע בילד שבגדול המטרה היא להקל על הגמגום שלו. אבל הוא סובל מאוד בעיות: בטחון עצמו ירוד, התפרצויות זעם, הזעות, עייפות,בעיות קשב וכו. ואני לא יודעת מתי אצליח לגעת בגמגום, כי ברור לי שהבעיה של הגמגום היא כל כך עמוקה שבדרך אצטרך קודם לעבור ולעבוד על בעיות אחרות ורק כאשר הוא יהיה מוכן נצליח לגעת גם בבעיה כל כך רגישה. אבל יתכן מאוד שטיפול בהתפרצויות שלו יגע גם בגמגום שלו. אלה הם אמנם שני סימפטומים שונים, אך יתכן מאוד שמקורם באותה הסיבה רק שפעם הוא מנסה לחסום את הוצאת הדברים החוצה על ידי טשטוש הדיבור וההבעה העצמית ופעם בגלל אותה החסימה הוא אוסף את כל האנרגיה שלו כדי לפרוץ את החסימה ולהוציא דברים החוצה לא דרך הגרון אלא דרך התנועה. אז אני לא יודעת אם טיפול בשומנים בדם ישפר גם את הפסוריאזיס, יתכן שבדרך יש עוד בעיות שצריך לפרק ואז אולי בבת אחת משהו ישתחרר גם בעוצמת הפסוריאזיס. ולכן אני חושבת שזה לא נכון לעבוד על הסימפטום ולהבטיח שיפור תוך כמה חודשים, כי אנחנו אף פעם לא יודעים כמה עמוק יושבת הבעיה וכמה מוכנות מביא איתו האדם שיש לו את הבעיה. מאיה

מוטימוט

New member
פסוריאזיס, שומנים ולחץ נפשי

למיטב הבנתי אין קשר בין 2 המחלות. למרות שיש מספר סינדרומים שמקורם בראיה הסינית זהה אני לא קושר ביניהם. פעם אמר רופא צרפתי "שלכלב יכולים להיות גם פרעושים וגם פשפשים..." נא לא להיעלב!!! בכל מקרה אני אבדוק שוב נושא זה ואת הקשר האפשרי. מה שבטוח, וזו פעם ראשונה שאני מסכים עם גישתה של מאיה, שללחץ נפשי יש קשר הדוק עם פסוריאזיס, וכשמטפלים בעור, יש לטפל במקביל במצב נפשי. בברכה מוטי

טיפול ב- 2 מחלות או באדם אחד

אולי אני לא מבין ואשמח ללמוד האם אתם מטפלים לחוד בכל מחלה, ואני מתכוון למטפלים באמצעות הרפואה הסינית, האם הטיפול נתן למחלה או לאדם? אני קורא בעיון רב את הדברים, ומוטימוט מתאר כל מחלה כפגיעה באיבר אחר באורגניזם, ללא כל קשר לנפש האדם, ואני מכבד את הבנתו. אך לפי הבנתי את תחום הרפואה האלטרנטיבית, הטיפול הוא בגוף ונפש ב-י-ח-ד, ואני לא מצליח להבין איפה הנפש? מבחינתי "הכל הוא אותו הדבר" כי הוא שייך לאדם. לחץ נפשי יכול לגרום לכל מחלה, החל מדלקת באצבע הקטנה של הרגל ועד ל... סרטן או איידס. אשמח לקבל תשובה. בכבוד רב, שלומי זילברמן הומאופתיה קלאסית www.homeopathy.co.il

freearth10

New member
../images/Emo46.gifפעם ראשונה?../images/Emo8.gifגם זו התחלה טובה!

טוב, זו לא חוכמה גדולה, אפילו רופאים קונוונציונאלים מקשרים בין לחץ נפשי לפסוריאזיס. אבל האם אתה יכול לראות גם את הקשר בין לחץ נפשי לבין שומנים בדם. דם = זרימה, שומן בדם מצר את הזרימה. גורם לאיטיות בזרימת הדם, האדם, החיים. לא קשור ללחץ נפשי? מצפה בקוצר רוח לשמוע את התגובה שלך או של "סינים" אחרים לקשר שבין שתי המחלות. אני בכלל לא בטוחה שהן יושבות על אותו היסוד אבל בטוח יש השפעת גומלין. נראה לי שאפילו בתשובה שלך ציינת קשר משותף לליחה ואני בטוחה שזה לא הקשר היחיד הקיים. אני חושבת שאפילו ה"סינים" מסכימים שמחלות לא קורות במקרה. הן מוצאות את ביטויין בגלל חולשה מסויימת בגוף, בגלל חסימה בו. מאיה

למעלה