שומן טראנס

שומן טראנס

אומרים ששומן טראנס איננו בריא. הבעיה היא שהוא מצוי בכל, לא רק במרגרינה. והרי חלק גדול מהלחמים שאנו אוכלים, הלחמניות העסיסיות שאנו חוטפים בדרך, הבורקסים, המלווח השוקולדים וכולי מכילים אותו. או ש? בקיצור מה נתן לעשות? להפסיק לאכול את כל מה שטעים ועושה לבן אדם קצת כיף?

Pommi

New member
נראה לי שאתה מבלבל בין טראנס לרווי

שומן טראנס הוא שומן צמחי שהוקשה, אני לא זוכר ממש את ההגדרה לשומן רווי... בכל מקרה, כל עוד אתה מפקח על השומני טראנס שאתה אוכל ולא אוכל יותר מדי, לא אמורה להיות בעיה אם אתה אדם בריא, ועוסק בפעילות גופנית.

רווי

אני מתכוון לכך שבניו יורק כבר הטילו איסור למכור מזון שמכיל saturated fat מה עושים כדי להמנע מהצרות שזה מכיל?

כל מזון שומני מכיל אחוזים מסויימים

של שומן רווי, אפילו המזונות השומניים הכי בריאים. הסיבה היא ששומן רווי מופיע באופן טבעי במזון. ואתה לא צריך להימנע ממנו לחלוטין. הוא מזיק בכמויות מסויימות. בד"כ נוהגים להמליץ על יחס בין סוגי חומצות השומן רווי, חד בלתי רווי, רב בלתי רווי, רצוי יחס של 1:1:1, ואפילו ממליצים להפחית עוד יותר את השומן הרווי. אני חושב שאתה מתכוון לשומן טרנס/מוקשה/מוקשה חלקית. זה רצוי שלא יימצא כלל במזון. הוא שומן תעשייתי שמיוצר אך ורק ע"י מגע יד אדם. אם תעשה חיפוש בפורום תמצא דיונים ארוכים עליו, ואף מידע כיצד להימנע ואיך לזהות אותו במזון.

למעלה