שום לכולן - חדשה כאן

מנדליקה

New member
שום לכולן - חדשה כאן

אחרי שישבתי אתמול חצי לילה לקרוא את מה שכתוב כאן (ועוד לא סיימתי), החלטתי לשתף גם אני, לשאול קצת שאלות, כי הרבה דברים עדיין לא ברורים לי... ובכן - אני בת 37, רווקה ללא ילדים. לפני כ- 5 שנים עברתי לפרסקופיה והסירו לי ציסטה מהשחלה. המימצא היה אנדומטריומי. מעולם לא ציינו בפני שדובר במחלה, שיש לה כמה רמות, ויש סיכי שהיא תחזור. לאחר הניתוח התחלתי לקחת גלולות במשך כמה שנים ולפני מס' חודשים (מתוך חוסר ידע - אני מניחה) החלטתי להפסיק עם הגלולות, גם כי אני לא נעשית צעירה יותר, וגם כי השילוב עם סיגריות כידוע - לא עושה טוב. כמו שאתן יכולות להבין, די מהר חזרה לי הציסטה (אמנם עכשיו בשחלה האחרת), איתה חזרו גם הכאבים במחזור, שדי משתקים אותי למשך יומיים. הייתי השבוע בהייתעצות בבלינסון ושם המליצו לעשות מעקב של עוד 3 חודשים. בינתיים פניתי גם למרפאה בתה"ש לקבוע תור לחוות דע נוספת. ברשותכן - יש כמה דברים שלא ברורים לי ואשמח אם תוכלו לתת לי תשובות: 1. מה משמעות הרמות השונות שיש לאנדו'? איך זה בא לידי ביטוי? אם ב- US איתרו ציסטה בשחלה, איך ניתן לקבוע אם יש עוד מחוץ לשחלה (חלל הבטן לדוגמה)? לפי התיאורים כאן, אני מניחה שמצבי לא נורא כ"כ כי אני סובלת מכאבים חזקים רק ביומיים של המחזור, שמצריכים משככי כאבים, אבל בשאר החודש אני לא מרגישה כלום. האם יש סיכוי שם זה עוד יחמיר בהמשך? 2. הגלולות -האם תפקידן למנוע גם גדילה של הציסטה? למזער כאבים? מה זה לקיחה רצופה? האם ללא ההפסקה של השבוע לקבלת הווסת? 3. אשמח לדעת מה משמעות הדיכוי שכתוב עליו כאן. 4. האם אכן הפתרון הוא לקחת גלולות עד לרגע שבו רוצים להיכנס להריון? אני מאוד שמחה שמצאתי את פורום הזה ומאוד מודה לכן על תשומת הלב.

שלום לך וברוכה הבאה

תשובות לפי הסדר. 1. המשמעות של הרמות....עד היום ידוע לי על 4 דרגות. מרבית הבנות שלא אובחנו ולא טופלו בזמן מגיעות מהר מאוד לדרגה 4. .....בא לביטוי בצורה שבה הוא סיבך את הגוף.....האם יש איברים אחרים מעורבים....איזה? כמה? היכן? ורמת איכות החיים שלך....כמה את סובלת מזה ביומיום כאבים ...... ניתן להרגיש מוקדים בבדיקה ידנית שגרתית ע"י רופא מבין אנדו כדוגמת רופאי תה"ש... ועוד מני בדיקות פולשניות ....אבל בתכלס לא ניתן לקבוע אלא רק לשער .........קובעם דרגה רק בניתוח. מצבך בהחלט יכול להחמיר אם לא תטפלי בזה בזמן.......ראי דוגמאת כמעט כולנו....שלא ידעו ולא אובחנו והגיעו לרמות לא הכי נעימות. 2. הגלולות תפקידן לא לקבל ווסת.....הן לא מונעות כלום..(מלבד הריון ) הרעיון כשיש אנדו הוא לא לקבל ווסת משום שזה מקור הבעיה .....ולכן כאשר את לוקחת גלולות ברצף את כביכול "מנטרלת" את מקור הבעייה ומשם....זה כבר תלוי בחומרת האנדו בגוף...גלולות ברצף זה ללא הפסקה של שבוע לווסת ורצוי ללא הפסקה בכלל....... 3. הדיכוי שכתוב כאן הכוונה לשני סוגים - דיכוי בזריקות (דקאפפטיל ולוקרין) ניתנות בזריקה אחת לחודש או אחת לשלושה חודשים בדר"כ לפני ניתוח או כאשר המצב ממש חמור...ואיכות החיים גרועה....מונעת קבלת ווסת ללא צורך בגלולות מדמה את מצבך כמו אצל אישה בת 60....תקופת הבלות.....מותר לקבל עד חצי שנה...אבל היו חריגות.....גורם לבריחת סידן....גלי חום ואצל כל אחת יש התבטאויות נוספות. דיכוי שני זה הגלולות ברצף שמקבלים בדר"כ כאשר מצב האנדו מזערי..ו/.או אחרי ניתוח לשימור תוצאות הניתוח..... 4. בנתיים לצערנו זה בהחלט הפתרון גלולות עד לרגע שרוצים הריון....ואז עוברים להפריות .... ממליצה לך להיות מטופלת בתה"ש אנחנו כאן

זואילי

New member
הי מנדליקה

ברוכה הבאה לביתינו הקט
אני שמחה שקבעת תור למרפאה בתה"ש כי כמו שהבנת מקריאה פה, שם יש את מי שמבינים בענייננו. את מוזמנת לוותר על הביקורת בבלינסון. תישארי במעקב בתה"ש. העניין של הרמות ואיך זה בא לידי ביטוי הוא מאוד אינדיבידואלי לכל אישה. הקביעה אם יש עוד מוקדים מלבד הציסטה נעשית כמובן בלפה'. רק שמאוד חשוב מי עושה את הלפה'. כי לא חסרים פה מקרים של בנות שהגיעו ללפה', הרופא זיהה אנדומטריומה בשחלה אבל כשראה מה שראה בחלל הבטן, הוא סגר ושלח את אותה אישה לשלום (ולא להתראות). וכמובן שישנם רופאים שמזהים מוקדי אנדו במישוש. בבדיקה וגינלית. אז רמה יכולה להתבטא בפיזור המוקדים ובמעורבות של איברים (איברי הרבייה ואיברים שלידם, בד"כ מערכת השתן ומעיים), רמה גם יכולה להתבטא בזמן שחלף עד לאבחנה, רמה תתבטא גם בכל מיני סימפוטמים נלווים ובתלונות של כל אחת ועוד ועוד. אני באופן אישי, לא מתעניינת ברמה. אני מתעניינת באיכות חיים. לא משנה לי מה הרמה שלי, משנה לי אם כואב לי או לא. משנה לי אם המחלה שולטת בחיי או שאני מצליחה לשלוט בה. משנה לי סוגיית הפריון הפרטי שלי. את לא צריכה להעסיק עצמך בהשוואות. יש פה המוני מקרים שונים ומגוונים. לא כולן סובלות 24/7. ויש גם כאלה שסבלו 24/7 והיום כבר לא. יתכן מאוד והגלולות שנטלת ב5 שנים האחרונות עשו בהחלט עבודה טובה, גם אם נטלת אותן עם ההפסקות היזומות. גם אצלי היה כך בכל השנים שלא אובחנתי, עם הגלולות לא היו לי ציסטות בכלל. אבל כשיש אנדו אז יש אנדו. תשמחי (עד כמה שאפשר להשתמש במילה זו) שאת סובלת רק יומיים בחודש, ושעכשיו תהיי במעקב וגם תטופלי בהתאם. להחמיר זה יכול אם לא מטופלים או אם מתעלמים, או אם מפחדים. או אם הולכים לרופאים הלא נכונים שלא יודעים מה זה המחלה הזאת. או אם מחכים יותר מדי זמן ובינתיים לא עושים כלום. הגלולות ברצף אמורות להקל על סימפטומים, ובעיקר לגרום לכך שלא תהיה ווסת. כי כל ווסת יכולה לגרום למוקדים לשגשג. זה בגדול העניין של דיכוי - לא לקבל ווסת. כי משם תצא הרעה... לקיחה רצופה זה אכן מה שרשמת - בלי הפסקה. יש פה בנות שעל גלולות ברצף חודשים ארוכים ואף שנים. חלקינו מקבלות גם את אותו דיכוי בזריקות. אבל לזריקות ברצף יש תופעות לוואי שחלקינו חוות, והטיפול הזה לא ניתן לשנים. רק למספר חודשים. דרך אגב, גם לגלולות ברצף תופעות לוואי. במחלה הזאת - לכל דבר יש מחיר. לכל החלטה יש מחיר. לכל טיפול יש מחיר. בגלל זה אנחנו שונאות את האנדו הזה. אבל בדיוק בגלל זה, צריך ללמוד לחיות עם זה כי אין ברירה. את תצטרכי להתייעץ במרפאה על דיכוי שיתאים לך בגלל נושא העישון. בטח גם יגידו לך להפסיק לעשן... אני בכוונה לא קוראת לפתרון בשם גלולות. כי זה לא תרופת קסם וזה גם לא בהכרח מתאים לכל אחת. כל עוד אין תרופה לאנדו, הדבר הכי נכון הוא להיות בדיכוי. בכל סוג שהוא שיתאים לך (החל מגלולות, ועד להתקן) . גם הריון הוא דיכוי שרבות מאיתנו פועלות כדי להשיגו. את כל שאלותייך, תפני למי שיקבל אותך במרפאת האנדו. תרגישי טוב, ושיהיה ב
יופי שמצאת אותנו

שלום ../images/Emo39.gif

1. לא תמיד בא לידי ביטוי ומכן מוגדרת כמחלה תעלומתית. יש נשים עם אנדו' מאד מאד מפושט שלא סובלות מכל כאב ויש נשים עם אנדו' יחסית קל עם כאבים איומים. לגבי חלל הבטן ניתן לצפות במוקדים בלפרסקופיה אבחנתית ומאחר שכבר אובחנת אז אפשר לוותר לאור המצב שאת מתארת נכון להיום. סיכוי להחמיר- שוב זה לא מתמטיקה- יש נשים שלא נוטלות כל טיפול מקבלות מחזור כל חודש והמצב נשאר סטטי ויש נשים שגם עם גלולות ברצף המצב שלהן ממשיך להחמיר וצריכות כל תקופה איזה לפרסקופיה/התערבות כירורגית זו אחרת כדי לחזור למסלול חיים נורמאלי. 2. הרבה מאיתנו נוטלות גלולות ברצף ללא קבלת וסת בשאיפה לשמור על מצב סטטי של הבטן. 3. דיכוי בגלולות או במדכאים אחרים כגון GNRH שתוכלי לקרוא רבות פה בפורום 4.גלולות ברצף יכולות לגרום לך לתפקד באופן נורמאלי לחלוטין, אך שוב יש נשים שגם עם גלולות מרגישות טוב מאד את הבטן ואת כל ה"סייקל". שמחה שמצאת אותנו

מנדליקה

New member
הי - תודה לכולם

ממש שמחה לקבל תגובות שקצת יותר מבהירות ת התמונה (למרות שלא מפחיתות את החששות ו"הסרטים" שאני עוברת). אני אכן מניחה שכרגע הכי כדאי זה לחזור לגלולות (בעיקר אחרי המחזור שחוויתי בסופ"ש הזה שהיה נוראי), ובינתיים ללכת להתייעצות בתה"ש, ובמקביל להתחיל לשקול את צעדי בנושא הריון - אחרי הכל, השעון מתקתק. לא כ"כ ברור לי למה IVF עלול להחמיר את המצב. אשמח לקבל הסבר. האם אני יכולה להתחיל גלולות בכל יום של החודש, או שעלי לחכות למחזור הבא על מנת להתחיל חפיסה?

זואילי

New member
לגבי ה IVF

זה "טריקי", כי מצד אחד זה מעלה את הסיכוי להרות (כמובן תלוי במצבה של כל אחת וגם תלוי כמובן במצב של ה"חצי"), אבל אסור לשכוח, ששלב גירוי השחלות (הסטימולציה) יכול לגרות ולהפעיל את מוקדי האנדו ולעיתים ללבות את המחלה. כי את מזריקה לגוף הורמונים בכמות כזו שמעודדת ייצור של כמה שיותר זקיקים, ואלו בדיוק ההורמונים שהאנדו מאוד מאוד אוהב. לכן - יש פה מחיר לשלם. וכל מי שמחליטה לעבור טיפולי פוריות צריכה לקחת את זה בחשבון. שוב - כל אחת והסיפור שלה, ותגובת הגוף שלה. כל אחת וההחלטה שלה. יכולה רק לספר מנסיוני - הIVF הראשון שלי היה קשה וכואב. גם התהליך וגם לאחריו. התאוששות הפיזית ממנו לקחה לי כשלושה חודשים (של דיכוי כמובן, ואני ורופאיי העדפנו דיכוי בזריקות). ה IVF השני היה קל, נסבל וללא כאבים בכלל. מלבד הווסת שהגיעה בתום הסיבוב. והאמת...לא יודעת איך וגם לא מנסה לחשוב איך, אבל זו הייתה ווסת נסבלת בצורה פלאית. ומי שמכירה אותי ויודעת שאני כבר נרקומנית של משככים בזריקות, הפעם הצלחתי לעבור מכשפה שלמה בלי זריקות. אז תובנות אני יכולה לתת רק על עצמי, ואני בהחלט חושבת שבגלל שמצאתי את הרופא הנכון בשבילי ואת הפרוטוקול (תוכנית הטיפול) שלא זיעזעו את האנדו שלי - הצלחתי לעבור טיפול IVF שהיה פשוט חוויה מתקנת. ונתן לי הרבה כוח. גם אם בפעם הזאת עדיין לא הצליח לי.

זואילי

New member
דרך אגב...

גם אני רווקה. מזמינה אותך לקרוא בפורום אימהות יחידניות מבחירה.

מנדליקה

New member
הי זואילי

כן... הבנתי משיטוט לילי בפורום שגם את רווקה ומנסה להיכנס להריון (באופן לא מפתיע הסיפור שלך אפילו מאוד סיקרן אותי...) מחזיקה לך אצבעות ומאחלת לך המון הצלחה. אני בהחלט אכנס לבקר גם בפורום השכן. כמו כן- רוצה לעדכן שקבעתי תור לתה"ש ב- 4/8. אני לא בונה על בשורות משמחות, אני רק מקווה שהן לא יהיו נוראיות.... מבטיחה לעדכן.

למעלה