שום ובצל

• פותח הנושא bogib
  • פורסם בתאריך

bogib

New member
שום ובצל

שלום לכם, הייתי רוצה לצרף אותם לתזונה שלי, כולם אומרים שהם ממש בריאים.
בפעמים הרחוקות שאני אוכל פסטה השום מתגנב לו, אבל מבחינת בצל זה תמיד היה שלילי. מאז שקניתי מסחטת מיצים הרבה רכיבים שפעם לא הייתי נוגע בהם נכנסו לתזונה והייתי שמח לצרף גם שום בצל.
יש לכם רעיונות למיצים שכאלו?, אני מניח ששן שום אפשר לצרף לאיזשהו מיץ ירקות כלשהו וזה יהיה בסדר, אבל מה לגבי בצל?, לסחוט ולהקפיא ולקחת למשל כפית ביום עם מים?, בצל לבן או סגול?
תודה

אלוף בצלות ואלוף שום

אני מאד אוהבת שום! מטוגן עם ג'ינג'ר טרי... מבחינתי זו התחלה מעולה לכל מאכל טעים . אבל מודה שלא היה עולה בדעתי להוסיף למיץ!
מישהו פעם אמר לי לא לשים בצל ושום ביחד "כי הם רבים בסיר" אבל לא הקשבתי לעצה זו. הרי אמר ביאליק שהם אחים!*
מעניין מה יגידו לך. אני לא הייתי מכריחה את עצמי לאכול משהו שאני לא אוהבת...

*"הַפְּרִי הַמְיֻחָשׂ הַזֶּה, עַל-פִּי סִמָּנִים לָרֹב, / אָח קָטֹן הוּא לַבָּצָל אוֹ שְׁאֵרוֹ הַקָּרוֹב, כִּי כֵן יִלְבַּשׁ גַּם-הַפְּרִי הַזֶּה מְעִילִים, / כְּמִשְׁפַּט הַבָּצָל, בֶּן-הַמְּלָכִים וְהָאֲצִילִים: / וְאִם הִמְעִיט-לוֹ אֱלֹהִים מֵאָחִיו הַבְּכוֹר בְּגָדִים וּגְלָדִים, / הֶעְדִּיפוֹ עָלָיו בְּיֶתֶר הַסְּגֻלּוֹת וְהַחֲסָדִים; / כִּי תַחַת הַקְּלִפּוֹת הִרְבָּה לוֹ "תּוֹךְ" / וַיִּתֵּן לִלְבָבוֹ צַחְצָחוּת וָזֹךְ, / וְהוֹד וְהָדָר שִׁוָּה עָלָיו, / בְּתִתּוֹ לוֹ בָּשָׂר צַח כְּחָלָב, / וַיַּעַטְרֵהוּ לְתִפְאֶרֶת בְּלֹרִית וּזְקַנְקַן; / וְאִם לֹא הָדוּר הוּא בִלְבוּשָׁיו – אַל-תִּסְתַּכֵּל בַּקַּנְקַן; / הָאָדָם יִרְאֶה לָעֵינַיִם – לֹא כֵן אֱלֹהִים: / יֵשׁ מְלֻכְלָךְ מִבְּחוּץ וְנָאֶה מִבִּפְנִים; / גַּם-אֲנִי חָטְמִי יַגֶּד-לִי, וְהוּא מְנֻסֶּה וּבָקִי, / כִּי חָרִיף זֶה הַקָּטֹן מֵאָחִיו הַגֵּא וְהַנָּקִי. / סוֹף דָּבָר, שְׁנֵי אַחִים הֵם גַּם בִּפְרִידָתָם, / וְאִם לֹא רְאִי זֶה כִּרְאִי זֶה – אַחַת דָּתָם, / הַצַּד הַשּׁוֶה בִּשְנֵיהֶם – צַחֲנָתָם"

bogib

New member
תודה

לא הכרתי את השיר הזה

מה בנוגע לסחיטת בצל ולהקפיאו?, יש טעם לפרוצדורה כזו?

bogib

New member
איך את מקפיאה את הדברים?

כלומר, בשקיות, קופסאות, חתיכות קטנות, גדולות?
תודה על הקישורים.

הקפאה

מרקים אני מקפיאה בקופסאות אטומות. ציר ירקות - בשקיות זיפלוק שאני מעמידה בתוך קופסת פלסטיק, ואחרי שהן קופאות משכיבה (כדי לחסוך מקום בפריזר)
כמויות קטנות (נוזל של בישול קטניות, מטבלים כמו צ'ימצ'ורי או פסטו): בקופסאות קטנות שמכילות 3-6 כפות.
מחיות - בשקיות זפלוק (כותבת כמה גרם יש בזה ותאריך.<אייקון אובססיבית> )
נוזלים שצריך בכמויות קטנות, למשל חלב קוקוס שכל פעם צריך קצת: בשקיות להקפאת קוביות קרח. כמובן אפשר גם בתבנית סיליקון.
אני משתדלת למחזר את הקופסאות החדפיות
קציצות ותבשילים, בקופסאות lock&lock ודומותיהן. מקפידה למלא עד השוליים
לחם, עוגות, חלות, לזניה, מקרוני צ'יז : עוטפת בשתי שכבות ניילון נצמד, אלומיניום + שקית ניילון (בהידוק, כדי שלא יהיה ריח של מקפיא)

למעלה