שוליים

spirit87

New member
שוליים

לפני כשבוע העליתי לכאן את הכתב שלי, ושאלתי (בנוסף לניתוח כתב היד) שתסבירו לי את משמעות השוליים שהולכות שמאלה בצורה ישרה. בדף הזה לא רואים את זה כ"כ, אבל בד"כ השוליים הם מאד ישרים - רק בצורה אלכסונית, הפעם זה יצא קצת עקום. PreDirector כתב לי "קודם כל השוליים מעידות על בעיה בעבר או על עבר כואב , משהו טראומטי אולי שקרה לך בטווח 4 - 5 שנים אולי.." בדקתי היום בדפים שכתבתי בכיתה ד' (היום אני בכיתה י"א) וראיתי שזה מופיע גם שם... וממש לא ידוע לי על איזושהי טראומה שהיתה לי בעבר... אז מה זה השוליים המוזרים האלו שמלווים אותי כ"כ הרבה שנים?!

PreDirector

New member
קצת יותר דיוק :

במקרה שלך השוליים המתרחבים מעידים לדעתי על רצון הבאה, לבלוט בשטח ,בטחון עצמי שנבנה.. מצתער על האי דיוק בניתוח הקודם

spirit87

New member
קודם כל תודה ../images/Emo13.gif

אין צורך להצטער, טעות לעולם חוזרת! דבר שני - תוכל להסביר יותר למה התכוונת? ומה הכוונה "רצון הבאה"? ממש תודה
כמובן גם ניתוח כללי לכתב יתקבל בברכה... מכולם...

nili6

New member
לך

את מתמקדת בשאלת השוליים אולם לדעתי הכתב בכללו ראוי להתייחסות הן הצפיפות, הן הגודל, הן פרמטרים נוספים.

nili6

New member
ובכל זאת לעניין השוליים:

לבקשתך, על שוליים מתרחבים באופן שציינת: (במקרה אודם פתוח לפניי): "אין ה"אני" יכול להסתפק בתחומי עצמו, אלא נמשך לסביבה החברתית,לזולת או מעפיל וחותר לתכלית שלפניו, שיחרור הליבידו מבפנים לחוץ". פוקרוני-שגם הוא במקרה לפניי- "... המגמה של דחיפת ההתקדמות. ... השאיפה לנוס מפני ה"אני" והמתנהלת כלפי חוץ. שאיפה זו פועלת גם כאן נגד העמדה החיצונית אליה התכוונו או שאפו במקור. בשולי ההצרות ניכרת מגמת נגד עוצרת, ואילו בשולי ההתרחבות מגמה דוחפת, העולה בכוחה על כוונת האחיזה של הפתיחה. הכבישה העצמית הן כלכלית הן מוסרית תהיה במקרים אלה בסכנה ובלתי מובטחת והעקביות אינה מהימנה. חוסר סבלנות, אי שקט, דחף הפעלתנות עם מקדם חיובי, הדחפות עם מקדם שלילי יותר". יש להדגיש שיש לראות את השוליים יחד עם יתר סימני הכתב. ולא תמיד יש לייחס להם ככ הרבה משמעות, הכל לפי יתר הסימנים כאמור.

spirit87

New member
תודה ../images/Emo13.gif

סליחה שלקח לי כ"כ הרבה זמן להגיב.... תהיי מוכנה לנתח גם את שאר כתב היד שלי?

למעלה