שוליים רחבים, שאלה...

שוליים רחבים, שאלה...

שלום לחברי הפורום! יש לי שאלה בקשר לכתב ידי.. במשך כל תקופה הכתב שלי משתנה, אבל מאז שאני זוכרת את עצמי השוליים בצד ימין היו הולכים ומתרחבים משהו כזה בלי שאני שמה לב... אשמח לדעת מה זה אומר! תודה

shamon51

New member
שני ספרים ותדעו הכללללללללל

הכל כתוב - גרפולוגיה - הלכה למעשה אילון בן-יוסף כתב היד כראי הנפש- גרפולוגיה ומדעי ההתנהגות יגאל ורדי למשל דרך מיטוס שמעון

יש עוד דעה אולי?

מתישהו אני יקרא את הספרים למרות שאשמח לעשות זאת, אני סקרנית לגבי זה עכשיו..

גימי1

New member
שוליים מתרחבים

שלום לפטריונת. צריך לראות כדי לבחון במדויק...אבל, כעקרון, כשהשול הימני הולך ומתרחב זה מצביע על תהליך חיובי בסה"כ. התמודדות כלשהי עם חוויה שחווית בעברך ואת מתמודדת איתה בצורה חיובית. שימי לב האם השול השמאלי הולך ונעשה צר או שמא גם הוא הולך ומתרחב...?

קשה לי להאמין שייתכן שילוב שבו שולי

ימין ילכו ויתרחבו וכך גם שולי שמאל, לדעתי הניגוד בין שתי המגמות במקרה כזה הוא קצוני מכדי להתקיים במציאות. אני גם לא בטוח שיש זיקה בין המתרחבים בימין למצטרים בשמאל, אם כי שילוב כזה יהיה כנראה בנמצא, באותה מדה של ימין מתרחבים + שמאל חסרים, צרים או שמאל גליים. אם הבנתי נכון את הפרשנות שהצגת אז כוונתך היא על דרך השלילה, כלומר, העובדה שהשולים מתרחבים מורה שכנראה האיש לא סוחב אתו אי אילו משקעים וחוויות בלתי מוצלחות שאילו היו קיימות היו כנראה חוסמות התרחבות בשולים ואף מצרות אותן לימין. זו גישה מעניינת ויש בזה מן האמת לגבי חלק מהמתרחבים, מצד שני זה כמו לאבחן אדם שמשתתף בפעילות ספורט שהוא כנראה בריא ולא שבר רגל מימיו, וההוכחה לכך זה עצם השתתפותו בפעילות. ולמען העשרת הידע, שולי ימין מתרחבים לפעמים כן מצביעים על אנשים במצוקה, דכאון ותהליכי בריחה מעצמם, מהתמודדות, אל החוויות השטחיות, חילופים והתנסויות שממלאים את נפשם בתוכן לפרק זמן קצר שמתנדף במהירה ושוב מציב אותם מול הריקנות, השעמום והבעיות, כך שזה חוזר חלילה. לגבי אלה לא ניתן להגדיר שהם מתמודדים עם מצבם בצורה חיובית קונסטרוקטיבית אלא יותר מטמינים ראש באדמה. ערב טוב.

גימי1

New member
מתרחב מאיין ?

אני חושב שגם תלוי מה רוחב השול הימני הבסיסי, כלומר בשורה הראשונה לכתיבה. האם הוא צר והולך ומתרחב ? האם הוא רחב מאוד והולך ומתרחב ? זה נותן פרשנות אחרת בכל אחד מהמקרים. באופן עקרוני, לדעתי כשהשול הימני הולך ומתרחב, זה מראה על התרחקות מהחוויה / משבר / טראומה שהיתה בעבר ומתקדם לעבר עתידו. זה בהנחה (שאני מאמין בה) שהשול הימני מצביע על עברו של האדם, השול השמאלי מצביע על עתידו והכתב זה הכותב היום (הווה).

על אילו דברים שונים ניתן לפי דעתך

ללמוד משולי ימין מתרחבים שתחילתם בריחוק צר, ולעומתם אלה שמתרחבים וכבר תחילתם רחבה ? האם לדעתך העובדה שהשני התחיל את ההתרחבות כבר מעמדה רחוקה יותר מחזקת את המגמה שלו שמאלה, והפרשנויות שציינת ?

גימי1

New member
אולי.....

לדעתי, ככל שלכתב יש פחות שול ימני, האדם הוא יותר אסרטיבי ותקיף, יותר חוצפן ותעוזתן. וככל שהשול הימני רחב יותר (בבסיס) הכותב יהיה יותר ביישן ושקט, לא עומד על רצונותיו ויותר נחבא אל הכלים. אני לא נתקלתי , עדיין, בכותב שמתחיל בשול ימני צר מאוד (הטיפוס הראשון שציינתי) והשול הימני הולך ומתרחב בצורה חדה מאוד. גם זה שהשול הימני שלו מתחיל רחב מאוד, לדעתי, לא יילך ויתרחב, אלא ייסוג (יתקצר)או שיישאר רחב. כל האמצעיים (לא הקיצוניים) יילכו ויתרחבו, כל אחד בהתאם להתמודדותו עם המשבר הייחודי לו. ועדיין לא הזכרנו עוד שני סוגי שול ימני, את הקעור והקמור... אבל באופן עקרוני, כשכתב היד, כמסגרת, נע על ציר הרוחב, ימינה - לעבר העבר (משהו תקוע ומחזירו אחורה ) ושמאלה - לעבר העתיד (תהליך חיובי בסה"כ). כמובן שקיצוניות תמיד לא טובה.

שולי ימין מתרחבים יכולים לשקף:

קוים של מוחצנות, התלהבות ואופטימיות, שאפתנות ופעילות ערה. גם חיפזון, חוסר סבלנות ודחף שינויים. גם נגררות ומושפעות מאחרים ובכלל. אלה רק כמה אפשרויות, אך כמו תמיד בניתוח יש צורך לחזק את הפרשנות בכתב הספציפי באלמנטים נוספים.

שלום..ועוד שאלה

רציתי להודות לכם שהגבתם אופטימית, מתלהבת, חסרת סבלנות, דחף שינויים, זאת אני! אני לא חושבת שאני בורחת ממשהו, אולי רק מנסה להגיע למשהו..עדיין לא סגורה על זה. יש לי עוד שאלה. ממה שאני מבינה, תקנו אותי אם אני טועה, הכתב משתנה בהתאם לשינויים שעוברים על הכותב. מעניין אם זה פועל גם בדרך ההפוכה, אם למשל אדם יקפיד לאמץ לעצמו סגנון כתיבה שונה, האם אופיו השתנה? האם דבר כזה אפשרי? אני כבר שנים מנסה לכתוב מסודר יותר, ולא הולך לי... קשה להגדיר מסודר.

למעלה