שולחן סנוקר/פול ...

UnPlug

New member
שולחן סנוקר/פול ...

אוקיי תראו אני רוצה לקנות שולחן סנוקר/פול ואני צריך את העזרה שלכם ... אני משחק רוב הזמן פול ויותר אוהב את המשחק - אבל ברוב המקומות משחקים פול על שולחנות של סנוקר(בארץ), ככה שאני נראה לי מעדיף לקנות שולחן סנוקר ולא פול(אני לא מחפש להיות מקצוען ולהתחרות אלה להנות ולהשתפר) .... רציתי לדעת על מה אתם ממליצים - מה ההבדל בין שולחנות מקצועיים לחצי מקצועיים(גם במחיר), איפה כדאי לקנות וכו וכו... רציתי לדעת גם לגבי המידות שאני צריך - אני חושב על שולחן 9 פיט מכיוון שזהו הגודל הנפוץ בארץ בסנוקרים(נכון?) אבל זה לא נראה לי הגיוני מבחינת מדידות כי 9 פיט זה בסביבות ה 282*155 + להוסיף לזה 1.50 בכל צד = 5.62*4.45 מטר ! - ולפי מה שנראה לי אין את המרחק הזה בסנוקרים (לפחות לא אלה שאני משחק בהם) ... מה אתם אומרים ? ושאלה אחרונה - אם אני שם את השולחן בחוץ, בגינה - ודואג לעשות לו גגון(ככה שלא יהיה עליו גשם וכאלה) - ודואג לכסות אותו כל פעם = זה יכול להחזיק טוב ? תודה !

9ball master

New member
תגובה

1. ישנם הרבה שמשחקים פול על שולחנות סנוקר, זה שאחרים עושים שטויות, לא אומר שגם אתה צריך לעשות שטויות, אם אתה מעדיף פול אז תקנה שולחן פול, זהו משחק שונה לא רק בגלל החוקים אלא גם בגלל הציוד, שולחן פול מאפשר דברים ששולחן סנוקר לא ולהיפך, אם אתה רוצה להשתפר בפול אז תקנה שולחן פול. 2. שולחן 9 פיט נותן שטח משחק נטו (בין הדפנות) של 50 על 100 אינט'ש, המידה 9 על 4.5 פיט קצת משתנה בהתאם לגודל המסגרת גודל החדר המומלץ לשולחן 9 פיט הוא 5.6 על 4.4 אך לדעתי זה לא מספיק, לדעתי על מנת שבאמת יהיה נוח לשחק צריך לפחות 1.8 מטר מהשולחן לקיר, הסיבה שאין לך את המרחק הזה במועדונים (בארץ !!!) זה בגלל שבעלי המועדונים מעדיפים להכניס כמה שיותר שולחנות. 3. ישנם שולחנות אשר מיועדים להיות בחוץ, שולחנות אלו בדרך כלל עשויים חומרים פלסטיים שונים ולא עץ, עץ מאד רגיש לשינויי מזג אויר כמו חום וקור וכן שינויי לחות, כל אלו יהרסו את העץ ואת השולחן אז זה לא מומלץ.

UnPlug

New member
...

בקשר ל1: זה דיי בעיה אבל - אני ישחק על שולחן פול, ואז יבוא לשחק במועדונים(התערבויות וכו) - ואני ישנה לשולחן סנוקר , וזה בטח יפגע לי הרבה במשחק - לא ? בכל מקרה לפי מה שאני יודע על שולחן סנוקר אפשר לשחק את שתי המשחקים ולא להפך(ברור שזה לא אותו דבר כמו לשחק פול על שולחן פול) ... 3. ושולחן כזה אמור להיות יותר יקר / זול ? - ואיפה אני יכול למצוא מידע על שולחן כזה בארץ ?

9ball master

New member
למה לך...

להתערב על משחק פול, זה רק פוגע בספורט, מצטער אבל אני מאד אנטי הימורים. אני לא יודע מאיפה אתה בארץ אבל באזור תל אביב בכל מועדון יש מספר סביר ביותר של שולחנות פול כך שאתה ממש לא חייב לשחק על שולחן סנוקר. אם אפשר לשחק פול על שולחן סנוקר אז אפשר לשחק סנוקר על שולחן פול, עכשיו יקפצו כל מביני הדבר ויגידו שזה לא אותו דבר ואי אפשר וכו' וכו' והם צודקים כי זה יהיה שונה ממה שהם רגילים, אותו דבר לגבי פול על שולחן סנוקר, יצא לי לא מזמן לשחק קצת 8ball על שולחן סנוקר, מצטער אבל לשחק את המשחק זה יותר מלהכניס כדורים, לשחק את המשחק זה לשחק אותו נכון וכמו שאי אפשר לשחק סנוקר "נכון" על שולחן פול אז אי אפשר לשחק פול "נכון" על שולחן סנוקר. אין לי מושג אם לאחת מחנויות הביליארד בארץ יש מושג לגבי קיומם של שולחנות outdoor, מה שבטוח אין להם במלאי בארה"ב אין בעיה להשיג שולחנות כאלה, דוגמאות: http://www.outdoorpooltables.com http://www.tribilliards.com/outdoor.html http://www.outdoorpooltable.com אני בטוח שתוכל למצוא עוד רבים אם קצת תחפש בגוגל לגבי המחיר, זה תלוי, הם יותר יקרים מכל שולחן בארץ אבל פחות יקרים מהשולחנות המובילים בעולם

UnPlug

New member
...

אהה מה זה עוזר לי שמוכרים בארה"ב עם לא בארץ ? :| להביא שולחן כזה בטח יעלה כמה עשרות אלפי שקלים ... השאלה היא מה יותר קל- לשחק פול על שולחן סנוקר או סנוקר על שולחן פול ? - ולפי מה שנראה לי זה פול על שולחן סנוקר ... אין אפשרות לקנות שולחן עץ ולתפות אותו באיזה חומר (את העץ יענו) ? - לגבי המשטח עצמו לא נראה לי זה בעיה עם קונים כיסוי ...

9ball master

New member
נראה לי..

שאתה די סגור על שולחן סנוקר, אז לך על זה, אין טעם לנסות לשכנע אותך לעשות משהו שאתה לא רוצה. לגבי העמדת השולחן בחוץ - זה הכסף שלך אז אם בא לך לזרוק אותו ככה אז לך על זה, אני לא ממליץ. כל חומר מתכווץ בקור ומתרחב בחום אבל לא כל חומר עושה זאת באותם אחוזים לכן ציפוי לא יעזור כי גם הוא יתפוצץ, שלא לדבר על השיש והתושבות שלו.

UnPlug

New member
אהה...

טוב לפי מה שאתה אומר אי אפשר לקחת שולחן רגיל ולשדרג אותו כדי שיהיה עמיד מספיק כדי לעמוד בחוץ :| יש לך רעיון לעוד פיתרון או משהו ? - כי אין לי כמה עשרות אלפי שקלים לייבא משהו מחול

9ball master

New member
יש לי רעיון

אמנם בארץ זה לא כל כך מקובל אבל בחו"ל רוב השחקנים החובבנים משחקים פול על שולחנות 7 פיט ומאד נהוג לקנות לבית שולחנות בגודל 7 או 8 פיט, השולחן עדיין יהיה מקצועי לכל דבר רק קצת קטן יותר כך שאם חשבת לשים את השולחן בחוץ כי החדר לא מספיק גדול אז זו גם אופציה. אופציה שניה, אם כבר תכננת לשים בחוץ ולבנות גגון אז אולי תלך על זה עד הסוף ותבנה ביתן עבור השולחן, קצת יציקת בטון לריצפה קירות גבס וגגון, תאורה ומזגן וחשבון בנק מצומק ביותר
אבל זאת אפשרות

UnPlug

New member
אממ...

שמע תאכלס זה לא אמור לעלות לי כל כך הרבה לבנות כזה דבר(אבא קבלן שיפוצים/בניה חח, אגגב אני בן 17 ..) ... אבל נראה לי שזה ננחשב כהוספה של חדר לבית - וזה דורש אישורים ולכן זה בעיה :| לגבי לשים בבית - לא נראה לי יש ממש איפה , וגם אם כן - זה דיי באסה לשחק על 7 פייט :| אגב אתה יכול להגיד לי קרטקיונים לשולחן ברמה סבירה ? - אני רוצה לבדוק את השולחן של "גרין קינג" :) ועוד משהו - מה ההבדל בין שולחן מקצועי לחצי מקצועי ?

9ball master

New member
תגובה

אני פחות שולט בשולחנות סנוקר אבל אני יודע ש: 1. בשולחנות מקצועיים, עובי השיש הוא בין 4 ס"מ ל 4.5 ס"מ 2. הבד שנחשב הטוב ביותר לסנוקר הוא של חברת Strachan ואם לא אז לפחות שיהי 100 אחוז צמר (דרך אגב ניתן להשיג בד של Strachan בביליארד סנטר) ההבדל הכי מהותי בין שולחן מקצועי לחצי מקצועי מעבר לעובי השיש ואיכות הדפנות ושאר החומרים הוא הדרך שבה השולחן בנוי, שולחן מקצועי יהיה הרבה יותר מסיבי וחזק, החיבור של הרגליים יהיה חזק יותר וכן הבסיס של השולחן יהיה יציב יותר. האמת שמבחינתי שולחן שהוא לא מקצועי זה בזבוז כסף, אני פשוט לא יהנה לשחק על שולחן לא מקצועי.

UnPlug

New member
סבבה

אוקיי סבבה ... אני יבדוק בזמן הקרוב מה ומי וכו וכו ויכתוב פה שוב הודעה :) עכשיו בקשר לעובי השיש - ראיתי שאמרו שהשולחנות של גרין קינג(זולים יחסים) עם שיש בעובי 3.7 בערך - רציתי לדעת עם זה מספיק ? - יענו מה ההדל בין שיש של 3.5 ס"מ לבין שיש של 4 ס"מ ? מה עוד אני צריך לבדוק/לשאול חוץ מעובי השיש/סוג בד ? - יענו איך אני יכול לראות אם השולחן מקצועי או חצי מקצועי ?

UnPlug

New member
אגב

יש הבדל בין שולחן ביליארד לבין אחד מ 2 השולחנת האחרים ? - אם כן במה ?

Anin17

New member
ביליארד ופול זה אותו הדבר

אתה מתכוון ההבדלים בין ביליאר/פול לסנוקר הבנדות שונות בסיומות שלהם ליד הכיסים הכיסים בגדלים שונים לביליארד/פול יש מנגנון לכדורים ולא רשת כמו בסנוקר

9ball master

New member
לא רק...

הגובה של השולחן שונה הבד שונה גודל הכיסים שונה צורת הכיסים שונה זוית פתיחת הכיסים שונה פרופיל הדופן (בנדה) שונה על שולחן פול יש כוונות שאין על שולחן סנוקר ועוד כל מיני הבדלים לגבי שיטת הכיסים, יש גם שולחנות פול עם כיסים עם רשתות, שולחנות אלא יותר פונים לשוק הביתי ופחות למועדונים, ישנם שולחנות פול אשר מיועדים לתחרויות או מועדונים שבהם אין מערכת שאוספת את הכדורים דרך תעלות למגש אלא שהכיס סגור והכדורים נשארים בכיסים

9ball master

New member
תבדוק את...

הקונצטרוקציה של השולחן תראה שהוא באמת יציב כמו שצריך, בדרך כלל העץ שממנו בונים שולחן סנוקר הוא מהוגני, תוודא שזה באמת כך ולא עץ זול אשר צבוע כאילו זה מהוגני, תבדוק את החיבור של הרגליים, תוודא שזה מחובר עם איזה בורג מסכן שישתחרר אחרי שבוע וכל פעם תצטרך לחזק את הברגים ולאזן את השולחן, זה נכון גם לגבי הדרך שכל הבסיס של השולחן מחובר, אל תתבייש ותתכופף מתחת לשולחן לראות איך הבסיס בנוי, אם אין שולחן מורכב בחדר התצוגה אז על תקנה !!!! (אלא אם מדובר בשולחן מוכר כמו BCE או ריילי)

UnPlug

New member
...

איזה שולחן יש שהוא מחיר הכי נמוך מבין השולחנות המקוצעיים(כמה שאפשר) בארץ ?? קצת בעיה לבדוק כל כך הרבה דברים שאני לא מבין כול כך - ואני לא חושב שהפתרון האידאלי זה לשאול את המוכר כי הוא בעל אינטסט |: בכל מקרה- הבנתי שיש הרבה (יחסית) מקומות שמוחרים שולחנות יד שניה , יעני שהמקום מחלף שולחנות וכו - וזה מתפרסם בעיתונים , אתה יודע אולי איזה ? :)

9ball master

New member
מצטער

אני לא בקיא במחירים של שולחנות כל כך אם אני לא טועה אז שולחן סנוקר מקצועי 9 פיט עם כל התוספות (תאורה, מקלות, גשרים, כדורים, משולש וגירים) עולה בסביבות ה 15,000 ש"ח ואני מאמין שרוב החנויות מיישרים קו בסביבות אותו מחיר. לגבי יד שניה, אין לי מושג

Anin17

New member
חשוב לבדוק את המסה של העץ והשולחן

שולחן שמורכב עם זוויות מבפנים לא יחזיק הרבה החלקים צריכים להשתלב אחד בשני אם אין לך בעיה אם שולחנות משומשים זו יכולה להיות אופצייה טובה לך אם תחליט על סנוקר פול קצת יותר נדירים פה

למעלה