שולחן הניתוחים

ludin102

New member
שולחן הניתוחים ../images/Emo104.gif

כל כמה זמן אני אנסה עד כמה שאפשר לנתח את תחנות הרדיו השונות בארץ. והפעם שהיא הפעם הראשונה אני אנתח את רדיו ת"א 102FM. *** מי שמרגיש את עצמו נפגע מן הדברים שייכתבו פה אני מתנצל מראש*** אז חברה הנה הלך וחלף לו התאריך 17/10/04 והנה הניתוח שלי על רדיו ת"א אחרי ה"מהפך". נתחיל עם הדבר הטוב שקרה בתחנה והוא: ויהי בוקר עם אלכס אנסקי (06:00) - פשוט תענוג להאזין לו בבוקר יש לאנסקי סיגנון כ"כ רגוע ונעים והוא פשוט מסכם את כל הארועים בשעה אחת. דבר נוסף הוא המוסיקה שעורך אילן בן שחר - תודו שזה דיי מוזר לשמוע את אריק איינשטיין ברדיו ת"א (אני בודק את התדר כמה פעמים כדי להאמין) וזה דבר מבורך. הנה מגיעה לה השעה 07:07 וכמו בכל בוקר משודרת תכנית הבוקר עם טל ברמן ואביעד קיסוס - אני חייב להודות שיש שיפור בתכנית היא יותר זורמת ויותר מצחיקה, אך הדבר המרגיז בתכנית הוא המוסיקה, חברה אפשר לגוון במוסיקה, למה לא לתת לשניהם לערוך את המוסיקה כמו עמנואל רוזן ודני סידס?? בשעה 16:00 - 09:35 אחרי הפירסומות מגיעה נורית ברירו עם 3.5 שעות של מוסיקה ומייד אחריה לימור דהאן עם עוד 3 שעות - הג'ינגלים נהדרים והם הופכים את השידור לזורם ומעניין אך הדבר הנורא מעצבן הוא שוב המוסיקה. כמה אפשר לשמוע את השירים : יה / מוש בן ארי או These Words / Natasha Bedinfield דיי מספיק אי אפשר יותר, אם אתם משדרים אריק איינשטיין בבוקר ועוד שירים בסגנון אז למה לא "לדחוף" עוד אחד או שניים במהלך היום??? ב- 16:00 - 18:00 משודרים הקדושים שי גולדשטיין ודרור רפאל עם תכנית הערב, תכנית נהדרת שכל מילה שלי רק תזיק אך כמו תמיד דיי עם החזרה על השירים, בכל יום שמעתי את השיר: This Is The World We Live In / Alcazar כל יום!!!!! החברה מרדיו חיפה לא אומרים משהו??? 18:00 - 20:00 - עדי שמאי עם שעתיים של מוסיקה (מה שרשמתי על ברירו ודהאן נוגע גם אליה) אפשר "להשתמש" בשמאי לא רק כמגישה של אותם 10 שירים כל יום אלה גם בתכנית של יותר מלל והיא מוכיחה את זה בתכנית הערב. ב- 20:00 עד 22:00 משודרת תכנית הלילה עם רן לוי ועדן הראל - האמת אני לא מרבה להאזין לה אך בקצת שהאזנתי צמד המגישים מעבירים את השעתיים בצורה כייפית וזורמת אך כמו תמיד ה - מ - ו - ס - י - ק - ה!!!!! 22:00 - 00:00 אודי ליבוביץ ב"הספירה לאחור" שעתיים שאם איכשהו לא הספקתם לשמוע את כל קבוצת השירים ששודרו לפחות 5 פעמים ביום אז הנה לכם בפעם השישית בתור מצעד. אז לסיכום: רדיו ת"א יכול להיות רדיו נהדר, עם כל שלל התכניות שלו ועם הכישרון של המגישים והמגישות ואם רק ייגוונו במוסיקה ויפסיקו עם הפליי ליסט המגעיל הזה הוא יהיה רדיו מושלם. כמו שאמרתי פעם אפשר לשנות עטיפה אך אם הבפנוכו לא ישתנה אז לא עשינו כלום. ציון כללי : 6.5 (בסולם לודין)

../images/Emo45.gif well done!

סיכום מרתק על תחנה מרתקת לא פחות. רדיו תל-אביב בהחלט משתפרת פלאים בזמן האחרון, וללא ספק אפשר להגיד שהיא תחנת הרדיו השנייה בפופולריותה אחרי רדיו ללא-הפסקה. תוך פניה לקהלים שונים, כמובן... מעניין באמת לדעת פרטים על שיטת הפלייליסט של רדיו תל-אביב. אולי מישהו מהתחנה ירים את הכפפה פה?

limorda

New member
הפלי ליסט של רדיו תל אביב

אהלן לודין, נועם וכולם, קודם תודה על המחמאות וההערות ! הפלי ליסט של רדיו תל אביב. לפני שאפרט על הפלי ליסט של רדיו ת"א , אקדים ואציין את הסיבה לקיומו של המושג הזה וסיבת שימושו בתחנות רדיו: בעידן בו כל תחנה המשדרת באזור בו יש לה מתחרים (לגבי רדיו תא זה בערך כל התחנות ...) , כל תחנה שואפת לבדל את עצמה מרעותה באמצעות תכנייה. המוסיקה היא נדבך תוכן שתופס הרבה משעות השידור ביממה ומכאן הצורך בטיפול במוסיקה באופן שכלתני ושיטתי , על מנת למנף את המוסיקה כתוכן שמבדיל בין תחנה לרעותה. לכל תחנה יש מאגר מוסיקאלי (לעיתים מאגר וירטואלי) שרק אותו היא מנגנת , בהתאם לקונספט המוסיקאלי של התחנה. הפליליסט-רשימת השירים , היא רשימת להיטים חדשים החוזרים על עצמם מספר פעמים ביום ובתדירות גבוהה. לאחר יציאת להיט מהפלי ליסט, ברוב המיקרים הוא עובר לאותו מאגר מוסיקאלי רחב ונטמע בתוכו ומשודר בתדירות נמוכה יותר. המטרה : ליצר אמירה מוסיקאלית אשר משמשת את הקונספט של התחנה ובכך משרתת את מטרותיה. הנחת היסוד של רדיו תל אביב היא, שהמאזין הממוצע לתחנה זו , שומע את התחנה במקטעים קצרים ובזמנים קבועים. למשל , 20 דקות נסיעה בבוקר למקום העבודה ואותו הזמן בערב בחזרה. זו דוגמה אחת מיני רבות. לכן , השאיפה של התחנה, היא להעביר למאזין הזה בפרק זמן קצר של 20 דקות, את הקונספט המוסיקאלי של התחנה. אותו אדם ששומע אותנו עשרים דקות בבוקר ועוד 20 דקות בערב , יקבל תמהיל כזה שהוא יבין מהי המוסיקה של רדיו תל אביב ומכן ייצר דבקות בתחנה (או אנטיגוניזם כמובן). זאת אומרת , מאזין שמקשיב לגלגל"צ רבע שעה, יודע שבתחנה זו הוא יקבל תמהיל מוסיקאלי שמשתרע על מספר עשורים וקשת רחבה של סיגנונות (משולה חן עד בריטני) אין הפתעות...הוא נכנס לרכב בבוקר ויודע מה הוא ישמע בגלגל"צ. יאהב , ימשיך וישמע, לא יאהב , יעבור לאחרת. התפיסה הזו של בידול דרך תכנים ומוסיקה מייצרת אבחנה בין התחנות. זו תחרות הוגנת והגיונית . היא מייצרת אלטרנטיבה עבור המאזין בכל שהוא יודע מה יקבל בכל תחנה. החזרה על שירים בתדירות גבוהה , מגיעה מאותו רציונל : הפיכת שיר ללהיט יכולה להתרחש רק כאשר שיר חדש מסויים מגיע לאוזן שלנו יותר מפעם בחודש...כאשר לוקחים בחשבון את פרקי הזמן הקצרים שרוב המאזינים מקשיבים לתחנה , המטרה היא להביא לאוזנו של המאזין את כל שירי הפליליסט (בערך) בתדירות כזו שהוא ילמד אותם מהר , כל נוצר להיט(או לפחות שיר מוכר). רוב האנשים, אינם "פריקים של מוסיקה" , רובם עובדים כל היום וכשהם מתפנים לרדיו , אין בכוחם "להתחנך" ולהקשיב לאיזוטריה מוסיקאלית. רובם באמת זקוקים למשהו נעים ומגניב ומוכר , שילווה אותם בחצי שעה שהם תקועים בפקק ... ע"י הפלי ליסט ,מייצרים להיטים = שירים מוכרים = סבבה באוזן = רייטינג. ספציפית לרדיו תל אביב - בחירת השירים מבוצעת בהקפדה כירורגית. כל שיר חדש שמגיע אלינו עובר מספר האזנות לפני החלטה אם יכנס לפליליסט או לאו. ישנה קשת רחבה של שיקולים עבור כל שיר לגופו. כל ישיבת פליליסט נארכת מספר שעות ארוכות ומשתתפיה דנים באמוציונאליות מחד ובשכלתנות מאידך. בכל אופן, הדיון סוער ! את מערך השיקולים יהיה לי קשה לפרט כאן כי זה באמת מאוד ארוך ועכשיו חזרתי מארוחה משפחתית , מפוטמת מידי בשביל לשבת מול המחשב עוד 3 דקות... אגב, לאחרונה ערכנו ועדיין עורכים ריענון מוסיקאלי בכל המאגר שלנו וגם במאגר המתנגן בלילה , בין 02:00 לאנסקי בבוקר. גם תפיסתינו את הסאונד של רדיו תל אביב התחדדה בזמן האחרון , דבר שמשפיע באופן טבעי על הבחירות של שירים לפליליסט. שלא לדבר על רצועת הלילה שהודקה סוף סוף עם חזרתו של רן שריג והעלאת תוכנית המוסיקה הישראלית של דנה בלום בלילות שני בחצות. ושלא לדבר על התוכנית "אפטר סט" בחמישי ושישי ב 05:00 עד 08:00 - צ'יל אאוט לתוך הבוקר. ועוד אגב, הפליליסט בשעות הערב (מ -20:00) משתנה קצת עם נוכחות של רליסים שמתאימים לקהל צעיר יותר מקהל היעד בשעות היממה. על הכוונת - המוסיקה בחלק משעות סופ"ש צלול. אה...לגבי אתר האינטרנט שלנו: יש אתר בבנייה . לצערי זה תהליך שלוקח זמן. זהו, כולי תקווה שעניתי על רוב השאלות. אני כאן להבהרות נוספות. לילה טוב, שבת שלום והאזנה נעימה... לימור דהאן.

לימור דהן יקירתי

אני חייב להגיד לך שגרמת לי לשבור כמה שיניים ואשמח שבפעם הבאה שאת כותבת כאן בפורום תכתבי בשפת העם הפשוטה :) תודהההההההההה

הבעיה זו לא השפה

הבעיה זה שהכל כתוב ברצף אחד בלי שום רווחים, חלוקה לפסקאות וכו'. כנראה שלימור לא מניחה שהקורא יישאר איתה עד תום ההודעה... סתם. עכשיו ברצינות, לימור. הדברים שאת כותבת מעניינים וראויים. אנא השתדלי למעננו גם לשים איזה ENTER קטן מדי פעם שיוכל להקל על הבנת הדברים.

רונית 777

New member
סקר האזנה ישראלי

לימור שלום. הנה לך אתגר: תהיו אתם הראשונים ליזום ולקיים סקר האזנה מקיף בישראל, תהיו אתם הראשונים ליישם את המלצותיו, ותהיו אתם התחנה הראשונה שתקלע בול להרגלי ההאזנה של הישראלי הממוצע. אתם כמובן לא חייבים, אבל... אולי זה כדאי. לפי הידוע לי (ודי ידוע לי) מעולם לא נעשה סקר / חקר כזה, שבודק באמת ובצורה מקיפה את הרגלי ההאזנה של הישראלי הממוצע. תחנות הרדיו בישראל מסתמכות על ממצאים שנאספו, נותחו ונכתבו בחו"ל (וידוע לי for a fact שגם רדיו תל-אביב מסתמך על מחקרים מחו"ל). הרגלי ההאזנה הישראליים שונים, לדעתי, מהרגלי ההאזנה של האמריקאי, הדרום אפריקאי, הקנדי והבריטי. שם אולי מאזינים 40 דקות ביום, אצלנו לא מעט משומעי הרדיו מתחברים אליו לאורך כל יום העבודה, או כל משמרת הלילה, או גם וגם. בהחלט ייתכן שאג'נדה סדורה ונפלאה שמבוססת כולה על האזנה של 40 דקות ביום - לא מתאימה להרגלי ההאזנה שלנו. מכאן הייאוש שאוחז בנו כל פעם שאנחנו שומעים את אותו השיר 7 פעמים ביום, מכאן האנטגוניזם שצומח בשל כך, מכאן התחושה שהעורכים המוסיקליים שמים על המאזינים פס ומלעיטים אותנו באותו שיר כל היום. אז אני מפנה אותך לאתגר שבתחילת הודעתי. אולי זה יעשה לכולנו טוב... שבת שלום!

limorda

New member
סקר מוסיקה

יפה אמרת, אך לא מדוייק : 1. כל תחנה לוקחת בחשבון את הטעם הישראלי והישראלי בלבד. 2. לא כל תחנה מעוניינת להגיע לטעם של הישראלי הממוצע. לעיתים קהל היעד הינו רק פלח מהטוטאל. 3. אני בעצמי ערכתי מחקר לפני כשנתיים . מחקר שבדק את תחושות המאזינים שלי לכל המאגר המוסיקאלי המשודר ברדיו ת"א. זה היה מחקר מסודר עם קבוצת מיקוד של 250 איש , שאלונים, ניתוחים וכ"ו. שבוע מצויין ! לימור די.

../images/Emo45.gif../images/Emo51.gif

לא יכולנו לבקש תשובה יותר מספקת מהתשובה שסיפקת לנו. תודה לימור.
המאמר שלך והמאמר של לודין102 הוכנסו לדף המאמרים.

אבוי לתחנה שמכוונת ל-20 דקות האזנה

הדברים שכתבת על פילוח מקובלים ומוסכמים, ועל כך אין לנו ויכוח. ברור שתחנה מעוניינת שגם מאזין שנופל עליה ל-20 דקות יקבל מושג ברור של מה הוא שומע באותה תחנה. יחד עם זאת אין צורך להגיע לקיצוניות שבה כמעט בכל רצועה של שעה נופלים על המאזין בדיוק אותם שירים. קראתי את המשפט שכתבת בדבר 20 דקות שלוש פעמים. שיפשפתי עיניים. ניקיתי משקפיים. ואני עדין לא מאמין. רדיו תל אביב יוצא מנקודת הנחה שהמאזין הממוצע שלו מאזין אליו במשך 20 דקות?!?!!??! צר לי על תחנה שעובדת לפי הנחת עבודה כזאת ועוד יותר צר לי על המאזין של אותה תחנה, אותו מאזין שלא נשאר על התחנה 20 דקות אלא רוצה להשאר עם התחנה במשך כמה שעות. בתחילת ימי התחנה זה לא רק היה אפשרי - זה אפילו היה כיף. היום באמת שמתי לב שקשה להתמיד עם רדיו תל אביב לאורך זמן - עכשיו אני גם מבין מדוע. רפרטואר של תחנה לא כולל רק את 20 שירי הפלייליסט. הוא כולל גם את השירים שהיו בפלייליסט לפני שבוע ושבועיים וחודש וחודשים ושירים שמעולם לא היו בפלייליסט אבל כן נמצאים בתקליטיה של התחנה, כאלו שמתאימים לסיגנון שלה. אם רוצים לגוון - אז גם אפשר לגוון. צריך רק קצת יותר מעוף בעריכה - וקצת פחות מחשב ורשימות. את רדיו תל אביב לא שמעתי כבר כמה זמן. הזיכרון שלי לגבי ההתרשמות מהמוזיקה דומה מאד למה שלודין כתב. אז אולי השתנה משהו מאז אבל אם היה משהו משתנה מאז אני מניח שהיית כותבת את זה בהודעה שלך. בכך שלא כתבת את זה בהודעה אני מניח שטחינת שירים זה משהו שלא נראה לרדיו תל אביב כמשהו יוצא דופן. עכשיו גם ברורה הסיבה: הרדיו יוצא מהנחה שבמילא אף מאזין לא נשאר יותר מ-20 דקות, אז למה להתאמץ. ואם זאת ההנחה אז זאת הנחה שבאמת מגשימה את עצמה. תחנה שלא מתאמצת להשאיר את המאזין שלה יותר מ-20 דקות גם לא תקבל את המאזין שלה ליותר מ-20 דקות. בשביל לקבל מאזין ליותר מ-20 דקות לא צריך לפרוץ את כל מסגרות הסיגנון, לבטל את הפלייליסט ולקבור את האיפיון. אפשר להמשיך להשתמש בכלים האלו. הם כלים טובים ומועילים. אבל צריך גם להביא משהו מעבר לכלים. בלי זה - 20 דקות של חסד זה כל מה שתמשיכו לקבל. ואולי אפילו גם זה לא.

the1head

New member
וואלה, אתה צודק גם אני לא מאמין |חי

למה שגברת דהאן כותבת. "20 דקות" - ננסה להבין מה זה בעצם אומר. פרק הזמן בין ברייק לברייק סה"כ 3 עד 4 ברייקים (הפסקות,גינגלים,חדשות) ב20 דקות משמיעים 3 עד 4 שירים, מה שאומר שעפ"י זה מאזין צריך ללמוד על איפיון התחנה בלי לייחס חשיבות לשדרן ולמספר התחנה לה הוא מקשיב. איפה הימים שבהם היית מקשיב לרדיו כדי למצוא קצת עניין: להכיר קצת דברים חדשים, לחדד את המחשבה ולפתוח את הראש לכיוונים אחרים. היום רדיו **בארץ** זה פשוט לא עסק. כל הזמן שומעים את אותם קולות, שומעים את אותם שירים ושומעים לצערי את אותן חדשות. פשוט אין גיוון. אף פעם לא תקשיב ותגיד "וואלה, אלה שיחקו אותה" מקסימום "וואלה, טחנו אותה". "20 דקות" - זה בדיוק משך ההפסקה שיש לי בעבודה ואני מעדיף לעשות בה דברים הרבה יותר חשובים, וזו גם עצתי לכם.

limorda

New member
עופר , אתה מפליא אותי...

מכל האנשים , ציפיתי שאתה דווקא תקרא יותר בעיון את מה שכתבתי, לפני שתתאבל על הרדיו בארץ. עצתי לכל מביני העניין , להקים רדיו FM לבד, לגייס כספים ,לקבל את זכיון הרשות השנייה ולהעמיד תחנה שניזונה ממכירות של זמן אויר. אחרי זה, נדון ברצינות בשיקולים של כל תחנה בנפרד והנחות היסוד שלה. (אגב, מבוססות מחקרים מעמיקים של הרגלי האזנה). הנחת היסוד של 20 דקות האזנה לא נולדה מתוך וואקום או גחמה . תאמין לי שבתור מישהי שמשדרת ברדיו כל כך הרבה שנים וגם עורכת מוסיקה , אין דבר יותר נפלא מלהביא את המוסיקה הכי מצויינת ובגיוון עשיר בכל תוכנית. אין פשוט מזה גם. כל מתודה, כל שיטה דורשת הרבה יותר משאבי מערכת וחשיבה מאשר פריסטייל אומנותי. כנ"ל, האושר וההגשמה הרדיופונית/אומנותית/חינוכית - לא משלמים משכורות. לא במדינה קטנה כמו שלנו , עם כה מעט קהל יעד. בוא תעשה בדיקה מה קורה בגלג"צ - תחנת המוסיקה המובילה בארץ כבר שנים. תגלה משהו שאתה כבר יודע - הנחות היסוד שלהם זהות לאלו של רדיו ת"א ותחנות מוסיקה אחרות. כל טוב, לימור.

ludin102

New member
תוספת לניתוח ../images/Emo101.gif

שחכתי לציין בניתוח שלי מאתמול את אתר האינטרנט של רדיו ת"א: אז נכון שהוא הושבת לרגל שיפוצים במשך שבוע אבל חברה איפה השיפוץ?? הכל נשאר אותו דבר!!! שלא נדבר על חוסר חילופי התמונות או יותר נכון תמונה של שי ודרור אבל השעות של התכניות הם עדיין לפי השעות הקודמות!!! ומה עם התכנית גומרים הולכים לא מגיע לה התייחסות?? שלא נדבר על הפורום שפורום זה הדבר האחרון שהייתי קורא לו. קחו דוגמא מאתרי האינטרנט של רדיו ירושלים ו- 90FM ורדיו דרום פשוט תענוג!! הציון הנמוך 6.5 נגרם בעיקר בגלל חוסר הגיוון במוסיקה וחזרה על הפליי ליסט עד שכבר נושרות האוזניים מרוב הקשבה וכמובן בגלל אתר האינטרנט והפורום של רדיו ת"א. שבת שלום

eyals102

New member
אופס, טעינו

תודה על ההערה לגבי השגיאה בדף של שי ודרור. תוקן. וכמו שלימור אמרה, האתר החדש כבר כמעט כאן... אני מודה שההפתעה שהבטחתי ב 17.10 היתה אכן האתר החדש, אבל החלטנו לדחות את העלייה בעוד מספר ימים כדי שהוא יעלה כמו שצריך. נתאזר בעוד קצת סבלנות, ואולי אחרי זה נזכה לקצת העלאה בציון. :)

dhp7

New member
נו, שיניתם

את פלאש למעלה שייראה פחות כמו באנר?

ludin102

New member
סמוך עליי ../images/Emo9.gif../images/Emo8.gif

תתכוננו טוב למבחן החוזר

נצל"ש: מצעד המילניום של 102FM ../images/Emo41.gif

ב- 1/1/2000. יום אחרי ערב המילניום הידוע, רדיו ת"א וערוץ 2 שידרו תוכנית מיוחדת עם 100 השירים הטובים ביותר במילניום שעבר (או לפחות ב- 50 השנים האחרונות
). התוכנית שודרה ע"י ארז טל, גל נדיבי, עינב גלילי, מירב מיכאלי ועוד... מצרך חובה לחובבי רדיו ת"א, ערוץ 2, מצעדים, מוזיקה או מילניום. תורידו. השידור הוקלט ע"י יוסי פיקרק היקר.
כמובן שאתם מוזמנים לעיין בדף תיקיית קבצי הקול ולמצוא קבצים רדיופוניים שתמצאו רק בפורום שלנו
...

למעלה