שולום לכולם..

ענבר1

New member
שולום לכולם..

השתחררתי לפני שבועיים ואין לי מושג איזה מהעבודות זה עבודה מועדפת,מה המענק,פשוט כלום מישהו יכול להסביר לי מה הולך פה? הא ושאלה לעצתכם,שווה להיתגייס למשטרה?זה נקרא עבודה מועדפת או שזה חרא כמו כול השאר?

o d e l y

New member
שלום! ובהצלחה באזרחות...../images/Emo8.gif

ברוך בואך לאחלה פורום...
אני גם די חדשה כאן...השתחררתי לפני חודש וקצת... עבודה מועדפת יכולה להיות בחינוך,באתרי בנייה,במפעלים,בתחנות דלק וכל מיני...בקרוב את אמורה לקבל הבייתה כל מיני פרוספקטים על זכויות החייל המשוחרר וכל מיני הסברים על ה כ ל...אז אל תדאגי.. ולדעתי גיוס למשטרה זו לא עבודה מועדפת.. אז שיהיה לך בהצלחה באזרחות!

ענבר1

New member
איפה שירתת? ועוד שאלונת..

איך אני יודעת אם תפקידי נחשב כתומך לחימה או גובניק?

קודם כל ברוכה הבאה קצת פרטים שיעזרו

לך לעשות סדר בבלגן.ראשית מזל טוב לשחרור מצה"ל אני כותבת לך כמה דברים שאני מקווה שיזרו לך. המענק נמצא בחשבון הבנק שלך ואת יכולה לעשות אתו מה שאת רוצה.המענק יגדל אם תעבדי בעבודה מועדפת במשך חצי שנה לפחות. עבודה מועדפת היא עבודה בתחנות דלק,בבתי מלון כולל צוות בידור נראה לי אני פשוט לא זוכרת יותר בטח בשבועות הקרובים תקבלי כל מיני עלוני מידע לחיילים משוחררים ומשם תקבלי יותר מידע. לגבי פיקדון בפיקדון את יכולה להשתמש למימון לימודים,לקניית דירה או עסק או הצטרפות לעסק קיים או חתונה. את גם זכאית לדמי אבטלה במשך חצי שנה אם לא מצאת שום עבודה. את גם יכולה להתקשר או ללכת ליחידה להכוונת חיילים משוחררים ולקבל מהם ייעוץ מה שתעשי שיהיה לך בהצלחה.

NightElf

New member
חצי שנה זכאות לדמי אבטלה?!? לא

בבית ספרנו... את זכאית ל-70 ימים נטו של דמי אבטלה בסך של 108.7 ש"ח ליום לערך.

o d e l y

New member
איפה שירתתי...

אני שירתתי כמדריכה בכפר ילדים לחינוך מיוחד בבאר שבע. בעיקרון הייתי נקראת מורה חיילת אבל לא עסקתי בשום דבר שקשור להוראה אלא הדרכתי ילדים ונוער...זו פנימייה של ילדים עם הפרעות התנהגות קשות על רקע רגשי ושימשתי להם כאמא/אחות גדולה... היה ממש קשה וחווייתי ואני שמחה ששירתתי במקום הזה למרות כל הקשיים... עברתי המון חויות קשות
אבל גם נהניתי
ונתרמתי המון... ומה עשית את בצבא?

B-BALL

New member
בקשר למה שאמרת על מורה חיילת

אני עד היום לא שמעתי בחיים שלי על מורה חיילת שסקה במשהו שבאמת קשור להוראה, והתפקיד שהיה לך בתור מורה חיילת הוא תפקיד שכיח מאוד בקרב המורות-חיילות בצה"ל. למשל, בפנימייה שהייתי בה לפני הגיוס שלי היו איזה 5 מורות חיילות שהתחלפו כל הזמן (כשמישהי משתחררת אז צעירה אחרת מחליפה אותה) וגם הן היו פשוט על תקן של מדריכות רגילות בפנימייה והיו להן את כל הסמכויות שיש למדריך, רק שהן לא קיבלו משכורת אזרחית אלא משכורת צבאית, והיו על מדים בחלק מהזמן (גם בזה אפשר לחפף חופשי). זה ההבדל היחיד בינן לבין מדריכים רגילים.

o d e l y

New member
ברור שיש כאלה שעוסקות בהוראה

מורות חיילות של קליטת עלייה שמלמדות באולפנים עברית וכו'...זה נקרא לעסוק בהוראה...וכן באמת הייתי על תקן מדריכה כמו כל מדריך אחר והיו לו כל הסמכויות שהיו למדריך אחר...ואומם התפקיד שלי שכיח בקרב מורות חיילות בצה"ל אבל רובן בכפרי נוער ויותר מתעסקות בפן החינוכי...מעטות נמצאות בפנימיות טיפוליות...

למעלה