שוכר לא רוצה להתפנות

Dandan64

New member
שוכר לא רוצה להתפנות

שלום, יש לי בעיה, אשמח לקבל עצה בנושא. בבעלותי דירה, הדירה הושכרה לדייר למשך 10 חודשים, בעזרת מתווך. חודשיים לפני סיום החוזה הדייר הודיע כי עוזב מודקם. הוא מצא דיירים מחליפים. המתווך יצר איתי קשר והודיע שיש אנשים חדשים שרוצים לשכור את הדירה לחצי שנה. המתווך פיקסס אלי את החוזה, עיינתי בו, ודיברתי עם המתווך על כך שעלינו להפגש ולדון בחוזה. המתווך קבע איתנו פגישה, וביום הפגישה הודיע כי לא יבוא. בפועל נחתם חוזה בינו לבין הדיירים. והם עברו לדירה וביצעו שיפוץ. אני גר בדירה שאני משכיר, וברצוני לחזור לדירה שבבעלותי. לכן על פי החוזה המקורי הוא מסתיים עוד שבועיים וברצוני לחזור אחריו לגור חזרה בביתי. אך החוזה שחתום אצל הדיירים הם רוצים לגור עוד חצי שנה. החוזה שלי בדירה שאני משכיר נגמר עוד שבועיים ואז אני נשאר ללא מקום לגור. הדיירים מסרבים להתפנות. מה עלי לעשות? תודה מראש, דן

Dandan64

New member
הסבר

ישנו החוזה הישן, שהופר על ידי הדייר הראשון באמצע ובמקומו באו דיירים אחרים החוזה חתום על ידי הדיירים אך לא חתום עלי ידי.

Dandan64

New member
הסבר

המתווך נתן להם מפתח. שכר הדירה שולם כמו קודם רק לחודש אחד דרך המתווך, ועוד שבועיים מסתיים החוזה. המפתח אצלם חודשיים.

לפחות על פניו

הסיפור נשמע קצת תמוה... אם הם עשו שיפוץ יש להניח שעשו זאת לאחר שקיבלו הסכמה. לא ברור אם המתווך הודיע שהוא לא מגיע לפגישה מי כן הגיע אליה ואיך החוזה נחתם. בקיצור...על פי הפרטים שנתת נראה לי שאין עילה להוצאתם מהדירה. ובכל מקרה, הדרך היחידה להוצאתם היא באמצעות הגשת תביעה לבית המשפט, הליך שיקח הרבה יותר עד סופו מאשר 6 חודשים.

Dandan64

New member
שאלה

שלום, ארזתי אני למעבר דירה. והדיירים מסרבים להתפנות. האם על פי חוק מותר לי להעביר לדירה את חפצי ולאחסנם שם? תודה מראש

למעלה