שוטו קאן-תעזרו לי קצת

asprado

New member
שוטו קאן-תעזרו לי קצת

שלום לכולם, אני חייל ולפני כמה זמן הפכתי להיות ג'ובניק ועכשיו שהתפנה לי הרבה זמן הייתי רוצה להתחיל ללמוד שוטו קאן, לפי המלצות של אנשים רבים. האם זה מאוחר להתחיל בגיל 20? ואם מישהו מכיר מועדון טוב בראשל"צ שאפשר ללמוד בו, זה יועיל לי מאוד. תודה

alexko

New member
הדוג'ו של סהסיי חיים כהן

סנסיי חיים הוסמך לפני מספר שבועות לדאן 5 ע"י קאנצ'ו אוקוימהבביקור שערך בארץ לאחרונה. מההכרות שלי עם סנסיי חיים אני יכול להמצליץ עליו בלב שלם. לפרטים אלי במסרים. אלכס נ.ב הדוג'ו ברשל"צ

../images/Emo49.gif

אלכס, חדשות טובות לא שומרים

alexko

New member
אף אחד לא הסתיר

דובר על כך בדפים קודמים נו, מתי תבואו לבקר, יש לנו עדיין רנדורי בחובה.

cfc

New member
סנסאי ניקר אריה דאן 5 ,ראשל"צ

מומלץ מקרב לב, למיטב ידיעתי סנסאי אריה היה המורה של סנסאי חיים כהן שהומלץ לך כאן בפורום.

לחימה משולבת../images/Emo70.gif

קראטה מגע מלא (קאטות שוטוקאן) משולב עם אגרוף תאילנדי...., הגנה עצמית, קרקע! בראשון לציון ביה"ס העמית. מאמן רענן טל כנס לאתר שרשום מטה.. יניב

rk1

New member
להיזהר כמו מאש

אף אחד מתלמידיו אינו בקשר איתו.חוץ מזאת שהוא לא מלמד שוטוקאן.

rk1, אנא קרא את הודעת המנהל.

בפורום זה אנחנו מבקשים להמנע מתקיפות אישיות של מורים, אלא אם כן אתה חושב שהם מבצעים עבירה של ממש (חוקית או אתית) ואתה גם יכול להוכיח את זה. זה פשוט לא הוגן לתקוף אדם שאינו נמצא כאן כדי להגן על עצמו, ובנוסף, דברים ממין זה מדרדרים מהר מאד אל תחום הדיבה. אנו מתייחסים לנושא מאד ברצינות, ולכן כלל הברזל הוא שמי שרוצה להעביר ביקורת כזאת חייב להחשף בשמו האמיתי המלא. לתשומת ליבך בעתיד.

asprado

New member
תודה לכם אבל...../images/Emo51.gif

אם תוכלו לעזור לי עוד טיפה במונחים כמו מה זה דוג'ואים, קאטה, וכל מיני דברים כאלה שאני לא ממש מבין על מה אתם מדברים... וגם אם זה לא מאוחר קצת להתחיל בגיל 20...

אל תיחפז

אתה בסה"כ בן 20! כבר היו פה אנשים מבוגרים ה-ר-ב-ה יותר שסיפרו על רצונם להתחיל ללמוד אומנות לחימה. אתה לא צריך "לבוא מוכן" לאימונים, הכל יבוא בזמנו. (והפורום תמיד יהיה פתוח לשאלות ודיונים
).

Raffael

New member
20 זה לא מאוחר בכלל.

דוג'ו הוא המקום בו מתאמנים (מושג יפני). קאטה היא עוד מושג יפני. פרושו "תבנית" ומשמעותו סדרת תרגילים/טכניקות, שמתורגלות ברצף אחד. השאלות שלך בסיסיות ביותר - יהיה קשה לענות עליהן על רגל אחת. לדעתי - אין גם צורך. לא צריך לשלוט בחומר תאורטי לפני שניגשים ללימודים מעשיים באמנות לחימה. להיפך, זה אולי טוב יותר כך. בכלל, אין תאוריה באמנויות לחימה...
תלך, תתאמן, תלמד, דבר עם חבריך לאימון והמורים ותחזור לפה להתדיין ולשאול שאלות פחות קשות...

crane

New member
גיל 20 בכלל לא מאוחר

אפשר להתחיל גם בגילאים הרבה יותר מאוחרים. דוג'ו זה מקום האימון (המקום שבו מלמדים את הדרך, ביפנית, למיטב זכרוני). קאטה זו סדרה קבועה של תנועות שמדמה רצף של קרב. בד"כ מתורגלת לבד. אתה לא צריך שום מידע נוסף, רק ללכת לשיעור ניסיון ולהתרשם. המושגים ביפנית יגיעו עם הזמן.

Raffael

New member
מילא מספר העונים, אבל הזהות בתשובות

אומרת דרשני! הפורום הזה חד ממדי. צריך לרענן. 20 זה זקן! וחסר לך שתבוא לאימון הראשון לפני שאתה שולט בחומר.

למעלה