שוטוקאן

שוטוקאן

שמי הילה רביב ואני בת 22 אני בעלת חגורה שחורה דאן 1 בשוטוקאן למדתי בבודו ישראל עם המאמן פול בנג'מין במשך 10 שנים, וכמו כן גם עזרתי לו לאמן את השכבות הצעירות יותר. אני משוחררת מהצבא כבר 3 שנים ואני לא מתאמנת מזה 4 שנים בגלל עקב גיוסי לצבא. הייתי מתאמנת בצפון ובגלל העתקת מגוריי לת"א לא המשכתי באימונים. הקאראטה בשבילי זה דבר יפה דבר שכל אחד חייב לראות ללמוד ולעשות לשקט הנפשי שלו. אני נורא רוצה לחזור להתאמן שוב אבל הרבה דברים עוצרים בעדי, 1. אני לא מוצאת מקום להתאמן בו בת"א בשיטת השוטוקאן. 2. במרכז הכל תמיד יותר יקר וגיליתי שאם אני כן מוצאת מקום להתאמן בו זה יעלה לי המון כסף. אם יש לכם הצעות או כל דרך אחרת שבה תוכלו לעזור לי אני אודה לכם מאוד. תודה מראש הילה רביב.

Raffael

New member
אולי תתקשרי למורה שלך ותשאלי אותו?

הוא ודאי מכיר מורים בת"א של אותו בי"ס, אם ישנם כאלה. אם את לא מוצאת ומוכנה לנסות בי"ס אחר, יש מורים רבים לקראטה שוטוקאן בת"א. המון כסף זה יחסי, אבל אני חושב שיש מספיק מורים שימדו תמורת סכומים סבירים מאוד.

טטריס

New member
מישהו יכול להסביר לי את הבדלים

בין קארטה דו שטוקאן http://www.gikedo-iskif.org/HOMEPAGE.HTML לקארטה דו גוג'ו-ריו אוקינאווה http://karateisrael.co.il/clubs.php?club_id=6

הבדלים בין שוטוקאן לגוג'ו ריו קארטה

אני לא מומחה לקארטה, ובטח יש כאן כאלה שמבינים יותר ממני בתחום, אבל ממה שאני יודע, קארטה שוטוקאן הוא סגנון יפני מסורתי שהתנועות בו הם יותר ישרות מבקארטה גוג'ו (רך-קשה) ריו שמקורו מהאי אוקינאווה, והתנועות בו הן יותר עגולות.

נכון,רני

מה לא מבין?! רק מה שניהם במקור מאוקינאווה. תיאור ההבדלים שלך מספיקים לנקודת התחלה.יש עוד,אבל זה העיקר.

RoyceGracie

New member
זאת השאלה הכי נפוצה בפורום הזה

אין דבר כזה מה יותר טוב, הכל תלוי במטרות שלך. והכל תלוי במאמן שלך ובקבוצה שבה מתאמנים, כל אחד מביא את אותה אמנות לחימה בצורה שונה. דגש על נשק, כלומר הם מתאמנים גם בנונצ'קו, בו, טקנקה וחנית (אני חושב שיש עוד אמנויות לחימה) זה מה שאני יודע מההדגמה שראיתי על הקראטה הזה. בברכה

RoyceGracie

New member
תיקון למשהו שכתבתי בהודעה :

כתבתי "אני חושב שיש עוד אמנויות לחימה" התכוונתי לכתוב "אני חושב שיש עוד כלי נשק" סליחה ויום טוב

GOJU RYU

New member
כלי נשק בגוג'ו ריו

יש את הבו, נונצ'קו, סאי, קאמה וטונפה חנית אין בגוג'ו ריו אולי איזה מורה הוסיף חנית אבל ככל שאני יודע אין

טטריס

New member
לרן ולאנשי הפורום

רן אתה יכול להסביר לי על הגוגיסטו ומישהו יודע איזה שיטה שלום אדמוני מלמד???

Raffael

New member
מאוד קשה לענות על השאלות שלך, דוקא

בגלל שהן טובות מאוד. הן גדולות מאוד וכלליות מאוד. גם הקליפים שהועלו כאן ע"י רן, לא יתנו לך לדעתי שמץ של מושג על האמנויות שהם מציגים. אני ממליץ לך להתחיל להתענין במה שיש בקרבת מקום מגוריך, ללכת לראות אימונים, לדבר עם אנשים.. מקום טוב למשל, זה פארק הירקון בימי שישי בבוקר. אפשר לראות שם מגוון רחב של אמנויות ואנשים רבים שמתרגלים. עוד רעיון: יש אימון פורום בקרוב. האימונים האלה מתאימים גם למתחילים ותוכל להשתתף ולקבל טעימה.

למעלה