אני חייב להסכים איתך
גם אני חושב שזה מעליב. כל פעם כשמדובר אלינו כשוחרים אני תמיד מקבל את ההרגשה שאנחנו תמיד סוג ב' לא משנה מה, בכל תחום שקשור למדים שאנו לובשים ועד כניסה אם בדיקה בתחנה המרכזית בירושלים, והנה הפירוט: א. אנחנו לא חיילים(למרות המדים), אנחנו שוחרים (לא שאני בא בטענות פשוט אני מנסה להבין למה אנחנו שווים פחות מחייל הממוצע). ב.אנחנו לא מבוטחים רפואית מצה"ל (אם כי אנחנו מטרה עדיפה לכל מפגע ערבי). ג.יש לנו בעיות בהחלפת מדים בבי"ס עד שאנחנו מקבלים מדים יוצאת לנו הנשמה (אבל תמיד מצפים מאיתנו שנראה מדוגמים). ד.(אני לא בטוח שזה נכון אבל זה מה שאמרו לי) יש הגבלה כלשהי בנסיעה ברכבות. ה.מה אם כל חברות הסלולר??? בשבילם אנחנו לא נחשבים ללובשי מדים ולכן אנו לא מקבלים מסלולים מוזלים בשיחות שלנו ופלאפונים במחירים ממש בדיחה. ו. ןמה אם האבטחה בתחנה המרכזית בירושלים???? אין לנו כניסה ללא בדיקה למרות כרטיס שמוכיח שיש לנו סיווג ביטחוני, ולטענתם זה בגלל שאנחנו "תלמידים ולא חיילים" ( -> הייתי רוצה לראות את השומרת הזאת תקעו במדים האלה במשך לפחות 8-9 שעות ביום עם כרטיס שמוכיח סיווג ביטחוני שמונע בדיקה ושאיזה שומר יבוא עליה ויגיד לה שהיא צריך לעבור את הבדיקה כי היא לא חיילת!!!!!). שלא תבינו אותי לא נכון אני לא אומר שכל העניין הזה של השוחרות דפוק ולא צריך להפוך אותנו ישר לחיילים (אחרי הכל זה סה"כ קד"צ ממש ארוך). לפי דעתי זה דווקא רעיון די טוב אם הרבה יתרונות אבל הוא גם מלא בחסרונות ולכן הוא דורש עוד שינויים כי בינתיים אני לא מרגיש שווה לשאר לובשי המדים,ולא צריך להגזים בנושא הזה שאנחנו כשוחרים נחטפים כמו לחמניות בצבא שכולם רוצים אותנו כי זה לא כך אני מכיר רבים שסיימו את השוחרות והעידו אחרת.