שוחה

danbros

New member
יופי של עבודות ../images/Emo140.gif

ערן, ברשותך אפתח לך מועדון מעריצים קטן... העבודות נהדרות. האהוב עליי הוא satan (זה שללא סימני שאלה). האבסטרקט נפלא (אבל יש לי נטייה להתחבר יותר למופשטים, תמיד), אך העיגול ממורכז מידי לטעמי. אם הוא היה ממוקם מעט הצידה, בשליש היריעה נאמר, היתה נוצרת אסימטריה שלדעתי היתה מרימה את העבודה. מחכה לראות עוד דנ

גמני אהבתי את SATAN

אבל אהבתי גם את מקציפה, ערן היצירתי שלנו...

SC

New member
עבודות יפות

אהבתי את כולן, במיוחד את האחרונה ופחות את הראשונה. שולי

המון רגש

מאוד נהנתי מרוב התמונות. דווקא את השטן הראשון לא אהבתי. את השטן השני ואת האבסטרקט אהבתי מאוד. המון רגש מושקע בהם וזה הופך אותם להרבה יותר מעניינים. אפשר לראות איך המוח שלך עובד במבט על היצירות האלה. זה מעניין. אני חושב שרק הקומפוזיציה טעונה שיפור. אני מאוד אוהב פורטרטים. במיוחד שהם מצויירים בהמון רגש כמו שאתה מצייר. גם אני מצייר ככה :)

Y A E LY

New member
בנוגע לאבסטרקט

דבר1 לא אהבתי את העבודות האלו- יותר נכון, ממיטב ביכרותי את העבודות שלך לדעתי יש לך עבודות הרבה יותר טובות... אם מישהו אחר היה מעלה את העבודות האלו יתכן שהייתי יותר אוהבת אותם אני פשוט יודעת שאתה יכול הרבה יותר (אתה לא כועס נכון?!?) בנוגע לאבסטרקט. ידוע לך אני מקווה שמאחוריי כל יצירת אבסטרקט בה לא רואים שומדבר "מוגדר" ומוכר עומד סיפור (ראה את הירוקים שלי...) אמירה רעיון מרכזי וכ´ו. אני לא הצלחתי למצוא באבסטרקט זה את אלו (למרות שבד"כ בגלל אהבתי עבודות אבסטרקטיות אני נוהגת כן להבין ולפרש את היצירות בדרכי שלי..) הרושם הראשוני הוא שרצית לעשות אבסטרקט ולא להעביר מסר כלשהו ואם ניסת לא הצלחת...(לפחות לא לגבי אבסטקרט זה יצירה מאוד אישית) בכל מקרה הקומפוזיציה שם לא נכונה.. אז אם יש סיפור ספר אותו ואם אין אז צריך יותר לתכנן לפני כל עבודה (בכלל שאלה לי אליך: האם אתה מתכנן את הבודות שלך לפני שאתה מתכיל לבצע אותן?) וחשוב לתקן את הקומפוזיציה... אל תכעס הביקורת באה בתור ביקורת בונה- וזאת רק כיוון שאני מכירה את היצירות שלך וכידוע לך מאוד אוהבת אותן...

eranoz

New member
אני לא כועס יעלי ובטח לא נעלב אבל..

אני כלכך לא מסכים איתך!!!!!!! את אומרת "מאחוריי כל יצירת אבסטרקט בה לא רואים שומדבר "מוגדר" ומוכר עומד סיפור..." מזאתומרת???????? זה חוק בל יעבור?? ואם עברתי את הכלל הזה ורק אותו, האם אוטומתית זה הופך ת´יצירה ללא ראויה? או גרועה? האם ציור פיגורטיבי לא חייב לספר סיפור מתוקף היותו פיגורטיבי? האם עצם זה שהוא פיגורטיבי אז הוא מספר סיפור? ואולי בכלל כל יצירה באשר היא מספרת סיפור? אני מתנגד לרעיון של חוקים באומנות!! מה שכן יש אסכולות כמו "הציור המדעי" או "הציור האקדמי" שמתיימרות לתאר מראה מסוים אחד לאחד כפי שהוא משתקף על רשתית העין. במקרה כזה יש נכון ולא נכון הגוון על הבד חייב להיות זהה לזה שבמציאות ומשטח צבע על הבד חייב להיות זהה בצורתו לאיזור צבע במציאות. אם לא זה לא ציור אקדמי. ***************** משכן ההתרשמות שלך היתה נכונה, הציור נעשה כאימפרוביזציה בלי מחשבה יתרה שקדמה לה. רק רצון עז ליצור. מה רע בזה?? פשוט ציירתי בלי להתכוון יותר מדי, והתוצאה שנרקמה לנגד עיני עוררה בי רגש. ואם היא לא היתה עושה לי את זה הייתי חדל מלצייר ת´ציור ובטח לא מעלה את זה לפורום. הקומפוזציה הממורכזת צרמה לרבים מהמגיבים להודעה וכניראה שהצדם עימם. לא כל יצירה צריכה להיוצר מתוך תכנון וכוונה ברורה יש מקום גם לאימפרוביזציה.

Y A E LY

New member
לא התכונתי להגיש שאין מקום

לאימפרוביציה. אבל אלו שני דברים שונים אימפרוביציה ויצירה... בלי קשר ללשבור את החוקים ואת המסגרת (שאת זה אני כן אוהבת אם תזכר בדיון הדי ארוך שהיה ביננו...) יצירה אמנותית היא כלי להביע משהו של האמן יצירה אמנותית היא לא רק דבר דקורטיבי... לא אמרתי שבציור ריאלסטי אין צורך בסיפור- דבר זה מובן ברוב המקרים אמרתי שבציור אבסטרקט צריך לחשוב הרבה יותר. קח בחשבון שיש הבדל בין יצירה אמנותית לאימפרוביציה (מנסיון. כשנבחנתי לבי"ס לאמנויות כל מי שאמר שהוא עובד ללא סקיצות וללא תיכנון מראש וכאשר הוא מצייר אבסטרקט הוא לא מביא סיור מאחורי זה הועף בשלב המיונים הזה ואתה יודע למה? כי הוא לא הבין שאמנות היא לא דבר דקורטיבי אלא דבר עם מסר שיכול להיות מכוער...) אני לא נוקשה כמו הבי"ס הזה בעניין אבל צריך להבדיל בין אימפורביציה ליצירה אמנותית עם מסר. מכאן- אם כוונתך היתה לאימפרוביזיה היא נהדרת מלבד עניין הקומפוזציה ששוב גורע ממנה. אם הכוונה היתה לאבסטרקט כמו שכתבת הרי הוא לא אבסטרקט טוב כי אין לו כלום מאחורה מלבד יג\ד על עכבר. בוודאי עכשיו אתה שואל האם אימפורביזציה לא יכולה להיות אבסטרקט? אז זהו. שלא. למה? זה כמו להגיד עשיתי אבסטרקט ריאליסטי. זה בלתי אפשרי וזה נוגד אחד את השני. אם אתה רוצה לשמוע עוד על זה תבקש...

ננהננה

New member
ואני חושבת

שאם אמן צריך להגיד במילים את הרעיון והמסר שהוא רצה להעביר בציור שלו, ובעצם לתרץ מדוע זה ככה וזה ככה, אז הוא צריך להיות סופר או הוגה דעות ולא צייר. יש הרבה מסרים שעוברים מן האמן אל היצירה שלו בלי שהוא יטרח (או אפילו יוכל) לנסח אותם לעצמו. בטח ובטח שביצירות אבסטרקטיות. אם הוא מתעקש לנסח לעצמו בדיוק את הכל ועל פי הניסוח הזה ליצור משהו ויזואלי שיבטא את המסר. כי אז היצירה הפלסטית היא בעצם תחליף למחשבות המוגדרות והמנוסחות של האמן. אז בשביל מה לצייר בעצם אם הרעיון כבר מנוסח ומבוטא בשלמותו? זה הופך את האמנות שלו למין מבחן לתופים בניתוח יצירות. לגיטימי שלצייר תהיה שפה ויזואלית פנימית שלו, שבה יש משמעות לדברים, אבל לדעתי כדאי שיהיה לו החופש הפנימי שלא להיות כבול לשפה הפנימית הזאת שהוא ניסח לעצמו, רק בשביל שהוא יוכל בעצם לבטא את הדברים האמיתיים שיש בתוכו, בלי ההתערבות הכופה עצמה של המחשבה המוגדרת והמנוסחת. שהשפה תהייה באמת השפה שלו ולא שפה שהוא מנסה לסגל לעצמו. אבל כל אמן והקטע שלו. אני יודעת שאמנות קונספטואלית זה דבר מכובד מאוד אבל בעיני הקונספט צריך לצאת באופן עצמאי מתוך היצירה ולהפתיע אפילו את האמן עצמו, ולא להיות כפוי עליה.

eranoz

New member
מתפתח פה דיון כבד משקל כלכם מוזמנים

את טוענת שאימפרובזציה ויצירה זה שני דברים שונים???????????????? שאימפרובזציה לא יכולה להיות מעשה אומנותי??????????????????????? שאימפרובזציה לא יכולה להיות אבסרקט טוב????????????????????????? שאם עשיתי אימפרובזציה כלומר ללא תכנון מראש אז אין לה מסר אז כלום לא עומד מאחוריה?????????????? מה בקשר לרגש שביצירה? רגש זה לא מסר? מסר לא חייב להיות דבר שאפשר לכמת אותו למילים. אחרת בשביל מה צריך אומנות ויזואלית נסתפק בספרות על שלל ניגזרותיה. "אבסטרקט"="לא פיגורטיבי"-זה לא משנה עם הגעת אליו ע"י אימפרובזציה או בצורה מכוונת או מתוכננת. להגיד שאימפרובזציה זה לא אומנות זה להגיד שרוב אמני הג´אז ועוד אחרים רבים וטובים הם אסופה של תמהונים בעלי עיסוקים חסרי תכלית. או שלא הבנתי אותך אולי יש לנו פירושים שונים למזה אבסרקט ומזה אימפרובזציה? ואם אני טועה אשמח אם תעמידי אותי על טעותי. לא רק את, כל מי שקורא ת´תגובה הזו.

Y A E LY

New member
זה ממש לא מה שאמרתי

מה שאמרתי שאני אתייחס שונה מבחינתי לניתוח היצירה האישי שלי אם היא נעשתה כאבסטרקט מוגדר מראש ואם היא נעשתה כאימפרוביזציה.... לא אמרתי מה יותר טוב ומה פחות!!! ולא אמרתי שרגש הוא לא מסר!!! כל מה שעשיתי היה לשאול אם היה עוד מסר מלבד הרגש כי אם כן לא הבנתי אותו מכיוון שהבנתי שרצית להעביר רק את הרגש ואני מקבלת את זה רק הערתי לך על קומפוזיציה מוטעה. בכל אופן לדעתי יש מקום לציין מתי היצירה נעשתה כאימפרוביזציה. תחשוב על זה כך: אתה מאזין ליצירה מוסיקלית.. כשאתה נותן הערכה ליצירה לא חשוב שתדע האם היא אימפרוביזציה או יצירה שהולחנה ועובדה מראש? האם לא יכול לקרות מצב שישמיעו לך יצירה ותגיד לא משהו (כיוון שרואים שהיא לא מלוטשת מספיק) אבל אז יגידו לך שהיא אימפרוביזציה ותתפעל ממנה מאוד כיוון שבתור אימפרוביזציה היא מדהימה.... אם אתם מעלים עבודות רק בכדי לשמוע כמה יפות הן אז תגידו מעלים עבודות בשביל לשמוע ביקרות מכל הסוגים...

danbros

New member
אמנות האימפרוביזציה

לא כל כך ברור לי איך אמנות ואימפרוביזציה כל כך מתנגשים לך. זה שוב מחזיר אותי לקנדינסקי (ודיברנו על זה לא מזמן) שבתהליך ההפשטה שלו יצירותיו חולקו לקומפוזיציות, אימפרסיות, ו.. איך לא.. אימפרוביזציות. ומישהו יכול לאמר שמה שהוא עשה זו לא אמנות???!!! נכון, לעתים יצירה מקבלת כח אחר או משמעות שונה לאחר קבלת הסברים מילוליים על תהליך היצירה ו/או על חייו ודרכו של האמן. אך מכאן לאמר שזו הדרך היחידה או שאבסטרקט ללא הסבר הוא לא אמנות זה... זה... אוף! אין לי מילה שתתאר את סערת הרגשות שלי כרגע! טוב, הקצנתי קצת את הדברים. מתנצלת. אולי גם השעה המאוחרת.. אלך לישון ואחשוב מחר על ניסוח הולם לדבריי... לילה טוב

Y A E LY

New member
לא זכור

לי שאמרתי שאמנות ואימפרוביזציה מתנגשים לי. לעומת זאת זכור לי כי אמרתי שאימפרוביזציה היא תחום הכלול בתוך האמנות

Y A E LY

New member
לא אמרתי שאבסטרקט ללא הסבר

הוא לא אמנות- אנשים כולה אמרתי את דעתי והקצנתם אותה ולקחתם אותה למקומות שלא קושרים אלי מה הקטע הזה? לא אמרתי שזה לא אמנות... כולה אמרתי שהמדד להערכת יצירה משתנה אם היא אימפרוביזיציה או לאו. בנוסף אמרתי שמאחורי כל ציור עומד משהו ושלא מצאתי מה עומד מאחורי היצירה אבסטרקט. אי לא מבינה איך מכאן לקחתם את זה לפרשנויות של מהי האמנות... זה בסדר למדתי את לקחי לא אציג יורת את געותי כאן אשמור אותם לעצמי וכל עבודה שיעלו כאן אשב ואגיד כן כן זוהי עבודה מקסימה... כנראה שהאנשים באים לכאן לטפח את האגו- נהדר בכל מקרה אל תבואו ותהפכו את הדברים שאמרתי...

SC

New member
יעלי בבקשה בבקשה

לא להעלב, הדיון מעניין מאוד, כל אחד מוסיף לדיון קצת מעצמו, עוד מחשבה ועוד רעיון ונהיה דיון שהתחיל מעכבר ונהיה פיל. באופן אישי אני נהנה לקרוא את דעתך והייתי רוצה שתמשיכי להביע אותה כאן על דפי הפורום.
שולי

למעלה