שווי בולים

Cosma4

New member
שווי בולים

אהלן חברה..
יש לי בולים שסבתא שלי נתנה לי...
רצתי לדעת אם יש להם ערך וכמה הם שווים לדעתכם?

תודה !

לבולים האלו יש ערך מסויים

שכדי לשערך אותו יש לבחון את מצבו של כל בול.

מציע לבדוק את הבולים שברשותך למול הקטלוג שבקישור המצורף. לחלק מן הבולים משנת 1948 - 1954 יש ערך ומומלץ לבקש עליהם הערכה נפרדת.

זה הקישור אל קטלוג הבולים הממוחשב של התאחדות בולאי ישראל.

http://israelphilately.org.il/he/catalog/stamps

Cosma4

New member
תודה ושאלה..

האם המחיר שנעוץ שם הוא מחיר סופי לא בדיוק הבנתי מה זה למשל: מחיר לא חתום עם שובל?

בתחום האספנות שום מחיר אינו סופי

הרי אין מדובר במוצר חיוני, אלא בפריט שנועד להנאתו של האספן, ובכל עסקה נקבע המחיר מחדש בעקבות משא ומתן בין המוכר והקונה.

המחיר הקטלוגי מספק רק סדר גודל של הסכום המוערך על פי עסקאות שבוצעו בעבר, למיטב יכולת השיפוט של עורך הקטלוג.

הערך הבסיסי של בולי ישראל נקבע על פי שני פרמטרים יסודיים. האחד מתייחס לשאלה האם הבול הוא "חדש", כלומר לא חתום, והשני מתייחס לשאלה אם הבול כולל את הספח התחתון (המכונה בלשון האספנים "שובל"). במרבית המקרים בול "חדש" טוב יותר מבול חתום, ובול עם שובל טוב יותר מבול בלי שובל.

מבין הבולים שצורפו כדוגמאות לשאלה שלך אחד מהם (הבול עם הצבי) הוא "לא חתום עם שובל" ואחד (הבול עם הספינות) הוא "חתום עם שובל".

המחיר שניתן לקבל בפועל הוא תוצר של היצע וביקוש. בהנחה שבכלל ימצא קונה שיתעניין ברכישת הבולים, יושפע המחיר ממידת להיטותך למכור וממידת להיטותו של הקונה לקנות. מצבו של הפריט, מידת ההשתמרות שלו (לדוגמה גיליון הלבנון שצרפת הוא במצב רע מאוד, דבר שיפגע קשות במחיר שניתן לקבל עבורו, אם בכלל ימצא קונה) וכך הלאה.

שאלת תם למשה, מדוע הגליון במצב רע?

אמנם התמונה אינה איכותית ועם רעש, אבל על פניו הוא נראה שלם ונקי.
השכל אותנו.

הגיליון קופל במרכזו

או לפחות כך זה נראה בתמונה. אולי קצת נסחפתי עם המילים "רע מאוד", אבל אם אכן יש קפל במרכז הגיליון, תהייה פגיעה קשה במחיר שניתן יהיה לקבל עליו.

גיליון הלבנון אינו נדיר במיוחד, ויש רבים כמותו בשוק במצב מושלם. לפיכך אין נטייה לשלם מחיר משמעותי כאשר מדובר בפגם דוגמת קפל במרכז הגיליון.

למען הסר ספק, אני חוזר ומדגיש כי הערכת המצב יכולה להתבצע רק כאשר בוחנים את הפריט עצמו, משני צדדיו. קביעת המחיר תתבסס על מצבו של הפריט ותיקבע במשא ומתן בין קונה ומוכר בעת ביצוע העסקה.

Cosma4

New member
המשך..

אבל איפה מוכרים את זה? כלומר האם כדאי לעלות את זה לאתר, ללכת לפורומים איפה? תודה משה!

naorios1

New member
אם יש בולים בלי השובל

הם כעיקרון לא שווים כלום נכון?!

למעלה