שוויץ - אשמח לעצות

ברקוש22

New member
שוויץ - אשמח לעצות

שלום רב אני מתכנן להיות בשוויץ חודש לערך (חודש יולי אוגוסט) עם חברתי. התקציב היומי שלנו עומד על לערך 100 פרנקים ליום. אופן הטיול כולל לינה בהוסטלים, ארוחות מהסופרים וטיולים רגליים לכיוון איטליה. יש לי את האופציה לנחות או בציריך או בגנבה. אשמח לעצות על מסלולים כאלו ואחרים או המלצות כאלו ואחרות הנוגעות לשוויץ. תודה

nitsansh

New member
אני מקווה שזה 100 פרנקים לכל אחד

אם חשבתם להסתפק ב-100 פרנקים לשניכם, תשכחו מזה... אם הטיול שלכם מתרכז בדרום שוייץ (כתבת כיוון איטליה) אז תבדוק גם אופציה של נחיתה במילאנו, שנמצאת כמה עשרות קילומטרים מגבול שוייץ. המחיר עשוי להיות יותר זול (יש לשם צ'רטרים ולשוייץ למיטב ידיעתי לא בעונה הזו, אבל לנסיעה של חודש יכול להיות שזה לא רלבנטי) והמרחק דומה או עשוי להיות יותר קרוב. האם הכוונה שלכם היא לעשות מסלולים ארוכים ברגל או טיולים יומיים? באיזה דרגת קושי?

nitsansh

New member
דבר שלזוג מעורב חשוב לבדוק...

האם באכסניה שאתם מעונינים ללון בה החדרים המשותפים הם מעורבים (לפחות חלקם) או שישנם חדרים זוגיים. אם תהיו מעונינים בחדר זוגי רצוי מאד (אם לא הכרחי) לשריין אותו מראש.

ברקוש22

New member
100 לכל אחד

והשאלה היא האם זה אפשרי בכלל? התכנון הוא לנחות בגנבה ומשם טיול לכיוון איטליה

JumpingHowitzer

New member
עשיתי טרקים באזור...

עשיתי כבר הרבה טרקים באזור גבול איטליה-שוויץ. תגיד אם אתה צריך רעיונות, מסלולים, כמה ימים וכדומה. רק לידיעתך, שינה בRIFUGO ( בקתת הרים) עולה קרוב ל-30 יורו לבן אדם ללילה. אני לא יודע כמה זה בפראנקים, אבל זה לא זול. תמיד קיימת האופציה של האוהל, אבל אני לא יודע עד כמה זה נוח, ולמען האמת כמעט ולא ראיתי אף אחד ישנים באלפים באוהל. תגיד אם אתה רוצה עוד מידע...

ליאורט1

New member
30 יורו

בשביל ארבע קירות וגג? אכסניה בשוויץ עולה פחות(לפחות ממה שאני קורא)

JumpingHowitzer

New member
זה לא רק ארבע קירות וגג....

אתה מקבל גם ארוחת ערב, וארוחת בוקר. לפעמים תוכל לקבל גם סנדביץ' בתור צידה לדרך. ואתה צריך לקחת בחשבון שאת מה שאתה אוכל שם , מביאים במסוק, ככה שגם להם זה לא זול.

JumpingHowitzer

New member
אני מדבר על בקתות מרוחקות בהרים...

אין לי מושג מה המחיר של אכסניות בערים. אני התכוונתי לבקתות שישנים בהם בזמן הטרקים. מכאן בטח נובע הבלבול...

harpagon

New member
בזמנו בדקתי אופציה לאוהל

בזמנו בדקתי [ ועדיין לא ירדתי מזה ] אופציה לטיול במדינה היפה והיקרה הזו באוהל. ישנם אתרי קאמפינג טובים ובעיקר כשאתה נע לכיוון איטליה . מדובר בעלות של כ- 5 יורו לאדם + תוסיף תשלום נפרד בחלק מהמקרים על זמן מקלחת ,אבל בטיול ארוך יחסית אתה חוסך הרבה מאוד כסך ,שאם הוא פנוי -אתם יכולים לעשות איתו דברים מצויינים אחרים. אפשר גם לשלב - פעם ככה ופעם אחרת .תקח בחשבון שאהל וציוד יוסיפו לך 3 ק"ג לאדם על הגב . ב ה צ ל ח ה

nitsansh

New member
30 יורו זה בערך 45 פרנקים

אבל אם זה כולל 2 ארוחות אז לא נשאר לכם להוציא הרבה על אוכל ואפשר להסתדר עם 100 פרנקים ביום. לא בדקתי בזמן האחרון, אבל אני מצפה שבאכסניות המחיר הממוצע יהיה לא פחות מ-30 פרנקים, ואם תוסיף את ההוצאות על ארוחה עיקרית גם תגיע לסביבות 40 פרנקים. השאלה היא אם הכוונה שלכם היא לעשות טרקים רציניים בהרים, ואז צריך ללון בביקתות ולסחוב את כל הציוד על הגב. אפשרות אחרת היא להתמקם באכסניה ולעשות טיולים יומיים בסביבה, ואז לא צריך בקתות ומשאירים את התרמיל באכסניה. אולי יש אופציה גם לטרקים מעגליים קצרים של 2-3 ימים אם טיולים יומיים לא מספקים אותכם... אם לא תוציאו הרבה כסף על תחבורה (כולל עליה ברכבלים שהם מאד יקרים) וביקור באתרים, לא צריכה להיות בעיה להסתדר עם 100 פרנקים לאדם/יום. הנוף בשוייץ הוא בדרך-כלל בחינם, אבל עולה הרבה להגיע אליו. אני לא רואה את ההיגיון של נחיתה בז'נבה כדי לנסוע לדרום שוייץ. לז'נבה כדאי לטוס אם היעד הוא במערב שוייץ. אם היעד הוא בקנטון ואלה כדאי לבדוק אפשרות של נחיתה בז'נבה או מילאנו. ככל שהכיוון הוא יותר מזרחה מילאנו יותר קרובה. לטיצ'ינו בטוח עדיף לטוס למילאנו, לגראובינדן בד"כ עדיף לטוס לציריך ובשום אופן לא לז'נבה. האם אתם נעולים על שוייץ או שמדינות אחרות בהרי האלפים גם באות בחשבון?

ליאורט1

New member
אני אשמח להמלצות

אין מקומות שבהם בקתות הן פשוט בקתות בלי כל הפאר והארוחות פשוט 4 קירות, גג וברז, כמו בנ"ז למשל תודה רבה

JumpingHowitzer

New member
הרחבה בנושא...

נתחיל בעובדה שאני רק בן 18. ככה שאת הטרקים שעשיתי ( רובם באזור האלפים האיטלקיים, ככה זה כשיש אמא איטלקייה :) ) עשיתי עם ההורים. לכן, את הסכומים והמחירים המדויקים אני לא יודע, פשוט כי אני לא הייתי אחראי על הכספים. אבל בכל זאת, הסדר גודל של 25-30 יורו ללילה הוא בגדול נכון. רצוי לציין שלפעמים אפשר לקבל חדר ל 3-4 אנשים ( יחסית נדיר) ולפעמים 30 איש במן סוג של חדר גדול. ושניהם במחיר די דומה. הכל תלוי בבקתה שיש. לרוב אין בחירה של בקתה. כלומר, אם החלטת לעצור במקום מסוים (החלטה שלרוב מתקבלת עם חלוקת המסלול לקטעים, עוד בארץ, או לפחות לפני הטרק) אז אלא אם המקום הזה זה עיירה, אין בחירה של מספר בקתות ברמות שונות של מחירים.יש בקתה אחת, והבאה אחריה יכולה להיות במרחק של כמה שעות טובות של הליכה. צירפתי 2 תמונות של בקתות, בשביל שתבין במה מדובר. הראשונה זה ב RIFUGIO GABIET שבאיטליה, לא מאוד רחוק מגבול שוויץ. השנייה ב RIFUGIO PASTORE , גם באיטליה, אבל מרחק עמק או שניים מ GABIET. המשך על המסלולים בהודעה הבאה...

JumpingHowitzer

New member
המסלולים....

אני יכול להמליץ על 2 מסלולים עיקריים ומוכרים באזור. אחד הוא ה Tour du Mont Blanc. הוא מקיף את כל הרכס של המון בלאן. אבל יש בה חלק גדול איטלקי וצרפתי, ולמען האמת חלק יחסית קטן של שוויץ. הנוף כמובן מדהים בכל החלקים. ואפשר תמיד להתחיל בחלק השוויצרי ולסיים בו, ככה שמבחינת ההגעה זה כראה לא בעייתי. חיפוש באינטרנט של TMB יניב לך הרבה תוצאות ( שמו של המסלול בקיצור). המסלול מסומן לכל אורכו בסימונים טובים, ואין שום סיכוי לאבד בו את הדרך או לסטות מן המסלול. הוא לוקח קרוב ל -10 ימים, אבל הרבה מקצרים באיזור chamonix ופשוט לוקחים אוטובוס ( שביל פחות מעניין באיזור הזה), וככה חוסכים כמה ימי הליכה. זה תקף לרוב הטרקים באלפים. תמיד אפשר להגיע לעיירה הקרובה, ומשם לקחת אוטובס, ולהפסיק או להמשיך את הטרק מנקודה אחרת. כמעט בכל יום עוברים בעיירה ( בטרקים הנמוכים, שלא כוללים טיפוס וקרח) שממנה יש גישה לתחבורה ציבורית. טרק אחר ( שרובו בשטח שוויצרי) הוא ה tour de Monte Rosa. גם בקיצור, TMR. צירפתי לך אתר שבו רואים את המסלול מחולק לימים ומוסבר היטב. הנה הקישור. יש לציין שבטרק הזה יש חלק קטן על קרח, וגם יום עם הליכה בשביל שלא ידידותי לאנשים שמפחדים מגבהים. כלומר, שבילים עם נפילות רציניות בצד. נאלצנו לוותר על הקטעים האלה ולחזור לפני המתכונן, כי אני לא בנוי לזה. אז החלקים הם: Zermatt - Theodulpass ו- Grächen - Europahütte. אפשר לעקוף אותם, קצת מסובך, אבל אפשרי. תריץ חיפוש על המסלולים, ואם יש שאלות אז בכיף....

ברקוש22

New member
בדקתי

לפי הלונלי והמידע שלפחות אני מצאתי ברשת לא אפשרי לחיות על 100 פרנק אלא אם מדובר בהתכלבות רצינית מאוד. אוהלים לא בא טוב. אז ויתרתי אבל תודה רבה מאוד על התגובות החמות

nitsansh

New member
אין סיבה לוותר

אם 100 פרנקים לא מספיק לכם אז תוסיפו עוד 10-20 פרנק ותקזזו כמה ימים, והחשבון יסתדר... להערכתי, לינה באכסניה ואוכל מהסופר עולים סדר גודל של 60-80 פרנק. זה עדיין משאיר קצת עודף לנסיעות ושאר ירקות. אם בכל זאת התקציב לא מסתדר, כדאי לבחור מדינה פחות יקרה... תבדוק למשל את סלובניה, באזור טריגלאב אפשר לעשות טרקים לא רעים...

jeshu

New member
תגיד ללכת בישראל עם ציוד על הגב ולישון תחת כיפת השמיים זו גם התכלבות ?

למעלה