שוויון בשכר

ערסlight

New member
שוויון בשכר

במערכת החינוך [משרד החינוך] נהוג לשלם תוספת שכר של כ- 10% מהמשכורת למורה שיש לה לפחות ילד אחד מתחת לגיל 14. זו הטבה שמוגדרת בפירוש ככזו שמגיעה למורות - נשים בלבד. זו דוגמה בוטה לאפלית שכר על רקע מיגדרי. ההסדר הזה הוא חלק מ"הישגי הלובי הנשי" בנוסף להישגים מהותיים נוספים כמו השוואת גיל היציאה לפנסיה היום יש פער של 5 שנים לטובת הנשים. [מדובר בהטבה מהותית ביותר שאני לא מצליח להבין את ההגיון שלה] ועוד עשרות הסדרים מוצנעים שעושים הבדל. שי גרין הוא מורה [גבר] ומלמד בכיתה א'. לשי 3 ילדים מתחת לגיל הרלוונטי והוא דורש לקבל את התוספת. והנשים... הישמע קולן?

קטי30

New member
ונגיד שאני אצעק???

האםזה יעזור???
זה עוד אחד מהליכי הבירוקרטיה החוקה המעפנה במדינה וגם אם נרים "צעקה" האם יש משהוא שישמע??? קטי, בספק ספיקא

ozzz64

New member
אישית...

מת על נשים שצועקות,צדיף אפילו צורחות ...

deena

New member
לדעתי שווה מכתב רשמי כזה לנעמת

רק כדי לראות איך יגיבו. אם שוויון בשכר, אז שיהיה דו כיווני. או לחילופין- איפה "הלובי הגברי"? יש דבר כזה, ואם אין- למה?

קטי30

New member
נעמת לא תזיז ת'אגן../images/Emo4.gif

כשמדובר בגברים הם אירגון פמינסטי מובהק שמצודד באפליה שנוגעת כשמדובר בנשים בלבד
ובאשר ללובי גברי שכזה לא נראה לי שקם גוף שלוקח אחריות על דבר שכזה
אז שנצעק???

ערסlight

New member
לובי גברי

אז אין. אין... כי הגברים "לא נעים" להם להכנס לנעליים של "אני מיעוט דפוק" זה משהו שלא בא לנו בקלות. [יקח עוד דור לפחות עד שהגברים יוכלו]. אפילו כתובת קשה לנו לשאול. לאמיתו של דבר, זה חלק ממערכה כוללת [ובתוכה גם דיני אישות שכבר דננו בהם לא מעט]. אישית, אני מאמין שהמהלך הוא בידי הנשים. הנשים, כציבור, צריכות להחליט מה הן רוצות ולבחור דרך ברורה. אבל... זו צורת חשיבה "גברית". הסביר... שדווקא הנשים יעדיפו את "ערפל הקרב" שמהותו יתרונות נצברים [שטח משוחרר לא יוחזר] ומצד שני התבכיינות ציבורית [מיעוט נרדף] ככלי פעיל.

deena

New member
לא מסכימה איתך.

לגברים 'לא נעים'? אוי ואבוי. יש בעיה? שיקומו וילחמו. יש כאן עוול, שצריך לתקן אותו. שיקום מי שזה קשור אליו- קרי גברים- וילחם לתיקון העוול. או- כמו בדוגמה שהבאת של לשאול לכתובת- שיסתובבו סחור סחור בתקווה שתבוא איזה אישה להושיע. לדעתי, חבל. ולגבי נעמת, אני דווקא כן חושבת ששווה לבדוק מה יעשו בדבר כזה. יכול להיות שרק בשביל התקשורת והפרסום- יעלו את זה לעין הציבור וזה יגרום לגלגל להתחיל להסתובב בכיוון חיובי לשינוי.

ערסlight

New member
נעמ"ת

וגם ויצ"ו הם ארגוני נשים. [לא ארגון לאנשים במצוקה... לנשים]. הן המיגדר עצמו. מיהן הנשים שמנהלות את זה לדעתך? חלקן קוראות עיתונים [לא צריך מכתב]. נראה לך שמישהי תנקוף אצבע? [אולי... משולשת]

deena

New member
בינתיים

מה שאתה עושה זה מקטר כאן, במקום לחפש דרך לפעול. למה שהם ינקפו אצבע, אם אתה לא מוכן? תנסה, מקסימום יעיפו את המכתב שלך לפח.

ואולי אנו הנשים כאן יכולות לעזור?

לא ברצינות אני מתכוונת, תמיד אמרתי שאם יקום גוף חזק של גברים הטוענים נגד שיויון, אני מוכנה לגייס כמה מחברותי לארגון זה, ולא רק בכדי להכין את הקפה, לפעמים אני רואה זאת בדמיוני, קבוצת גברים ונשים גדולה, נלחמים על אותה מטרה, כן, כן שיויון עד הסוף, במשמרות, במשכורות, בהסדרי ראיה וכהנה וכהנה, חושבים שזה יכול להתממש במציאות, אני הראשונה חיי נפשי, שאחזיק את דגל המחאה, ואצעק בראש חוצות, (מה לעשות לנו יש את הכי קול) :)

Dardar63

New member
לא מכירה את הסיבות לאפלייה הזאת

אבל לא קוראים לזה אפלייה מתקנת? חושבת שאתה צודק. אבל רוצה לראות יחד עם זה גם את השוויון ההפוך. אשמח לראות גברים ונשים נלחמים יחד למען שיוויון בשכר.

ד ו ל ה

New member
אפלייה על רקע מגדרי

של גברים או נשים היא פסולה בעיניי ואם המורות מהמין הנשי מקבלות את התוספת הזו אזי גם שי זכאי לה. ויחד עם זאת שוויון בשכר הוא נושא שבו דווקא אפלייה של נשים מתרחשת באופן יומיומי ובקנה מידה נרחב. אני רואה זאת סביבי מידי יום . השכר המוצע לנשים וגברים בעבור אותה משרה בדיוק שונה בערך ב- כ 30% יותר לטובת הגברים (אם לא יותר), רק משום שברור שאישה תסכים להסתפק בפחות בעוד שלא יעלה על הדעת להציע "שכר מצחיק" כזה לגבר. עדיין לא שמעתי את הגברים שהקימו קול צעקה כנגד המצב הזה... היישמע קולם?? דולה (בנקודה רגישה במיוחד)

החתולית

New member
שמעתי אותו היום ברדיו

והבעתי תמיכתי במאבק שלו. הוא צודק לגמריי, ואני לחלוטין בעד שיוויון שכר ושיוויון הזדמנויות. אני מקווה מאד שבג"צ יפסוק לטובתו, ושלארגוני נשים בארץ, יהיה השכל להצטרף אליו לא להלחם בו.

קצת לסדר ת'כתוב...

למשרת מורה-אם...אין תוספת של 10% למשכורת. מה שכן יש,זה... האפשרות של מורה-אם לילדים מתחת לגיל 14...לעבוד פחות 10% ממשרתה המלאה...והיא תחשב למשרה של 100% מבחינת החישוב לתוספת ההבראה השנתית ולתוספת הביגוד השנתי... שכר על עשרת האחוזים שאינה עובדת,היא לא תקבל...ואם היא תבחר לעבוד אותם ולוותר על משרת-האם,היא תקבל שכר עבורן. (השכר הוא לפי שעות ולא לפי אחוז משרה). החיסרון הגדול של מי שבחרה לעבוד במשרת-אם הוא...כל שנה כזו לא נחשבת כ-100% לפנסיה... כלומר,כל 10 שנים במשרת-אם...מורידים שנה מהפנסיה. מה שהופך את ההטבה הזו כביכול,ללא משתלמת.

ושכחתי להוסיף...

שכמובן גמני תומכת בזכותו של מורה-גבר להנות מזכויות אלו. לעניות דעתי כבר הייתה פסיקה,של בית הדין לעבודה, לטובתו של עותר(מורה-גבר)...אבל משרד החינוך הגיש ערער על פסיקה זו...והעניין עדיין נדון בערכאות.

אתה בוחר בפתרון הקל

ולכן זה לא יצליח. בטח שכולם יתמכו. לדרוש יותר, בכיף, שהמדינה תשלם, גם עבור גברים ובעצם גם אם הם נהגי אוטובוס. העניין הוא שיש תקציב לעניין, תקציב שכנראה לא יוגדל. לכן ההצעה האמיתית היא להוריד קצת לנשים על מנת שהגברים בתחום יקבלו גם הם את חלקם בתקציב הזה. עכשיו מי תומך?

ערסlight

New member
בתיאוריה... לא כזה.

החוק הישראלי הוא גיבוב של כל מיני... החוק התורכי, האנגלי, ההילכתי, יוזמות מקומיות ואולי עוד. ישראל זקוקה לרפורמה מאד בסיסית של החוק. צריך לקבוע שני דברים בסיסיים. -הפרדת הדת והמדינה -חוקה [מין 10 הדיברות של עכשיו] אחרי זה... כשיהיה חוק אחיד לכולם ואפליה מסוג כלשהו תהיה מנוגדת לחוקה ועל כן... לא חוקית - יתר הדברים ינבעו מעצם העניין. נכון... בשביל זה צריכים מנהיגות עם שיעור קומה, וויתור על העמימות שלא עושה לנו טוב בסופו של דבר, תדרוש מאיתנו להגדיר סוף סוף מה אנחנו רוצים להיות כשנהיה גדולים וגם איזו פניות ציבורית ממוקדת שקשה למצא בארצנו המוטרפת. אבל זה משהו לחלום עליו. ולא צריך לזלזל בחלומות.

למעלה