שוויון בין אחים

sherlooka

New member
שוויון בין אחים

כאמור אני בחל"ד.
הגדולות בצהרון.
הגדולה מבקשת שאבוא לקחת אותה מוקדם מדי פעם. ואני לפעמים מפתיעה ובאה. ואז גם לוקחת את הקטנה. הקטנה די מתבאסת מזה.... ותכל'ס לא יוצא מזה הזמן איכות שבניתי עליו.
היום הגדולה ביקשה שאקח אותה ואקח בכייף. מתאים לי לעשות איתה סידורים מה שלא ניתן לעשות עם שלושתם. אבל.... מפחדת מהרגע הזה של "נה נה בננה, אותי אמא לקחה מוקדם ואותךלא...."
שכמובן יוביל לבכי קורע לב של הקטנה. למרות שבד"כ כשאני באה אליה מוקדם היא מבקשת שאלך ואחזור....

עצות?
תמיד לקחת את שתיהן?
להגיד לגולה לא להתרברב? ?(לא מתה על זה)

רעיון אחר?

rnavina

New member
מה הבעיה להגיד לה לא להתרברב?

זו תכונה לא יפה בעיני ואין לי בעיה להגיד לילדי, וגם אמרתי.
במקומך הייתי לוקחת מוקדם פעם אחת ופעם אחרת ולפעמים את שתיהן.

תיהני בחל״ד!

sherlooka

New member
כי "לא להתרברב" זה מילה יפה ללא לשקר

היא הרי תרצה לספר לאחותה. אז עם ננה בננה או לא. הקטנה תתבאס.

rnavina

New member
לא מסכימה. יש הבדל גדול בין להתרברב לבין

לשקר. אצלנו זה כי הבכור ישן אצל סבא וסבתא הרבה יותר מאחיותיו. כשהן שואלות איפה הוא אני עונה אבל לא רוצה שבבוקר יגיד להן: נה נה נה נה אני ישן אצל סבא וסבתא היום.

The Bellinda

New member
למה לא לקחת פעם את זאת ופעם את זאת?

אני משתדלת לקחת מוקדם פעם בשבוע את מתוקית, ובשבוע שאחרי את ציפורת.
ואם יש התמרמרות, אני מזכירה שבשבוע שעבר השניה יצאה מוקדם, ובשבוע הבא הממורמרת שוב תצא מוקדם וחוזר חלילה.
לא יעבוד?

(כנ"ל לגבי לקחת רק אחת מהן איתי לסידורים אם מסתדר לי. להפך, אם שתיהן איתי ביחד הן לא תופסות את זה כצ'ופר, כי זה המצב הרגיל. הן רוצות את אמא שלהן לבד לבד)

sherlooka

New member
בגדול זה אפשרי אבל לא בשבוע הקרוב...

ולא בבא אחריו ואח"כ פסח.

לא חושבת שהקטנה תבין את עניין הזמנים.

The Bellinda

New member
אז אולי תגידי לה רק "בפעם הבאה את...?"

מבלי לנקוב בחלון זמנים מדויק? לא יעבור?

לקחת את הגדולה

ולהתמודד עם הקטנה, אם יידרש.

אם היא תקנא, תאמרי לה שהבנת שהיא לא כ"כ אוהבת שאת מוציאה אותה מוקדם, אבל אם היא רוצה, תוכלי להוציא רק אותה לבד מחר/ עוד שבוע.

אני לא מאמינה בשיוויון בין אחים / אחיות. זה בלתי אפשרי. כך שחבל להוציא אנרגיות מראש על התמודדות עתידית. תעשי מה שנראה לך נכון באותו הזמן, ואם תדרשי להתמודדות נוספת - תתמודדי גם אתה

tiger mom

New member
גם להגיד לה לא להתרברב

גם לשאול את הקטנה אם היא רוצה גם ולקבועה איתה מראש (אצלנו זה עזר כשהיא ידעה מראש ופחות התבאסה ש"הפרעתי" לה בצהרון)
וגם אולי היא לא צריכה את זה. בעיני הקטנה יותר כיף בצהרון
בעיני הגדולה כיף איתך.

למה את לא מתה על להגיד לה לא להתרברב?
(שואלת באמת. לא משהו ציני)
אותי זה מטריף כשהם עושים את זה אחד לשני

shiron number 1

New member
אני לוקחת את יונתן מוקדם פעמיים בשבוע

תום יודע את זה ובדרך כלל אוהב להשאר בצהרון אבל לפעמים מבקש שאני אקח גם אותו מוקדם. אין שוב בעיות. לא התרברבות, לא קנאה, לא באסה.

מנצלשת, לא הייתי המון זמן, יש חדשות עם היונק?

sherlooka

New member
תודה על ההתעניינות

היונק למחצה עולה במשקל בקצב מסחרר

הודות לחברתנו המטרנה, למשאבת לקטינה ולכמה יניקות שיש לו במהלך היום.

למרות כל נסיונותיי אין מצב שהילד יינק באופן מלא, וגם לא רוב היום.
הוא יונק משהו כמו שתי ארוחות מלאות. אוכל שתי ארוחות שאובות ביום (במקרה הטוב) וכל השאר - תמ"ל.
אני ממשיכה להניק בשביל הכייף של שנינו אבל זה לא מה שאמור לגרום לו לעלות במשקל....
הייתי שמחה אם היחס היה קצת שונה. אבל פסדר. שחררתי, שוחרר, שיחררנו.
הוא כזה מהמם שהוא דובון שזה מה שחשוב!

אמאyyy

New member
מצטרפת...

באמת לנסות לקחת כל פעם מישהי אחרת. אם לא מסתדר לקחת רק את הקטנה, להגיד לגדולה שהתרברבות תוביל לכך שלא תוכלי לעשות את זה יותר, אז לשיקולה...

אשרז4

New member
מכירה את זה. אבל חייבת להגיד שפתאום כשכתבת

להתרברב הרגשתי שנפל לי האסימון
המילה הזו ברחה לי מהלקסיקון
אני תמיד אמרתי לא להשוויץ. וכש"הזוכה" אמרה שלא תספר לשניה אני אמרתי שלא לספר זה כמו לשקר
אבל יש הבדל בין לספר עובדה לבין להשוויץ .

וכשהיו קטנות הבאנו דוגמאות של ההבדל בין השנים
להגיד "אמא לקחה אותי מוקדם היום כי ביקשתי/יצא לה/ התחשק לה ועשינו כייף" זה אינפורמציה
"את יודעת, היום אמא לקחה אותי מוקדם, ממש מוקדם, עשינו המון כיף והלכנו לX וקנינו Z והיה כך והיה אחרת" בשניה שהאחות נכנסת לרכב זה התרברבות.

וגם אני שותפה לדעות כאן שאם השניה גם רוצה אז לקבוע מועד.
זה לא אומר שהיא תחליק את זה שלקחת את השניה היום אבל יהיה לה הרבה יותר קל כשיש לה למה לצפות

osnat3333

New member
ואם תשאלי אותן לפני?

ואז או ששתיהן יגידו לך שהן רוצות, ואז תקחי אותן מוקדם ביחד או לחוד, או שהקטנה בכלל תגיד שהיא לא רוצה, ואז גם לא תתבאס.
לא?

osnat3333

New member
אגב, אצלנו אין ממש שיוויון

הקטנה יכולה להבריז מהגן, הגדולה לא יכולה מהבית ספר.
לגדולה יש כל מיני זכויות של גדולים.

למעלה