שוויגער

אלול

New member
שוויגער

אחד מרה``ת של אלול הוא :אני לרבי ואשתי לשוויגער (מנהל הפורום סיפר לי). כשסיפרתי למספר אנשים על הראשי תיבות האלו נתקלתי בשאלה שחזרה על עצמה :למה לבעלים יש כזו שנאה תהומית לשוויגער שלהם?? ואכן קשיא!!! פרשנית מבריקה (שמה שמור במערכת) לעיניני מעמד האשה בחברות השמרניות בימינו(קרי החרדים והציבור הדתי בחלקו)נתנה את הפרשנות הבאה: כיוון שחז``ל ראו באשה דבר מעיק ,נאלח,שפל ונבזה ןאף על פי כן דרשו מהגבר לכבדה,נוצר מצב בו הגבר מתמלא חימה וגועל אותם הוא נאלץ לפרוק על השוויגער שלו,שהיא למעשה דמות אשתו בעוד 30 שנה בערך.....ןבד``כ זה לא נראה כ``כ מעודד...... לדעתי פרשנות זו מהווה חידוש גדול .החידוש אינו בזה שדברים אלו הם דבר שלא עלה על דעתם של אנשים חושבים אלא החידוש הינו בראש ובראשונה בהעזה ובמקוריות של אותה פרשנית מופלאה שסירבה לשמור את הדברים צפונים על ליבה אלא בחרה לגלות גם לבריות כמונו שמותר לומר מה שחושבים וזה לא (!!!) עבודה זרה או דבר שבגללו יורשים גיהנום או דבר שמונע חלק לעולם הבא . אני אישית רואה בזה דווקא הארה שהיא ``מעין עולם הבא`` והמבין יבין אשמח לתגובות מצד כל מאן דבעי בברכת כתיבה וחתימה טובה אלול

רוס-ג

New member
אתה טועה אחי

אני לא ממש מבטיח שאני יכול לשכנע אבל זה כיף לא להסכים איתך אני חושב שהסיבה לשינאת השוויגער היא פשוטה והיא מורכבת מכמה גורמים א` אני הייתי שונא כל מילה שנשמעת מחמש או שש הברות שאין כל קשר ביניהם והדמות שמאחורה היא דמות מפחידה מרגיזה מעצבנת שתמיד מסבירה לך שהיא הייתה עושה את זה יותר טוב ואצלה בפולניה הכל נראה היה אחרת חוץ מזה תאר לעצמך לאחר שסוף סוך אתה נוטש את בית הוריך בונה לך קן מתחיל לגדל ילדים אז מילא לאמא שלך במשך כל ה25 שנים שקדמו לזה הסברת לה שלבית שלך היא לא נכנסת בלי הזמנה אבל השוויגער בשך ה25 שנה הבאות אתה תסביר לה את זה ואחר כך יש לך עוד 25 שנה שבהם תבין שאין לה צל צילו של חשק לעשות מה שאתה אומר ואני מניח שלו היתה לי שוויגער זמינה בתור מודל לניסויים הייתי מעלה עוד כמה השערות אבל כיוון שתודה לאל הצרה רחוקה ממני אני אעצור פה כה דבריי נאום רוס17

Nire

New member
זה שהחותנת מעצבנת אנשים

זה נכון, אבל זה מפני הצורך שלה להתערב בחיי הבית של בתה ובעלה ולא מפני שהאישה היא חס וחלילה בזויה. הדעה לפיה אישה היא בזויה ומאוסה היא דעה שוביניסטית אבל קודם כל שלילית מבחינה אנושית, שאין לה שום קשר ליהדות עצמה אלא רק למוסכמות חברתיות לחלוטין לא דתיות מכל מיני תקופות, ולאו דווקא אצל יהודים. הדרישה של חז``ל לכבוד האישה היא נכונה, אבל דבר זה לא צריך להיות מלאכותי-להיפך, מי שלא חש כבוד טבעי לבני אדם וכמובן גם לנשים אלא רואה באישה עימה בחר לחיות בזויה, ככלל דווקא הוא זה שלא בסדר, נפשית ומוסרית- ונראה לי שדרך זו גם רחוקה מאד מדרכו של הצדיק.

חיים א

New member
כמה עובדות בענין

ההתייחסות לאשה כבזויה היא אמיתית והרי מבחר דוגמאות: אישה פסולה לעדות (ראו גם מי האחרים) קול באישה ערוה שיער באישה ערוה וחוץ מזה האישה טמאה (נידה) כרבע מחייה וחשודה כטמאה כל חייה וזו הסיבה שגבר דתי לא ילחץ ידה של אישה. ובנוסף החברה החרדית האשכנזית מעודדת ברובה את האישה להיראות רע (וזאת אמירהזהירה ומעודנת) שגם זה לדעתי חלק מהביזוי וההשפלה, ולעומתם הגברים האשכנזים משתדלים להראות טוב (ספודיק, שטריימל וכד`) ובכן האם האשה בזויה ומושפלת בהתיחסות שכזו לדעתי כן ובענין החותנת אהבתי את הפירוש עד מאוד.

tc

New member
חבר`ה הגזמתם

הגזמתם לגמרי. האשה היא לא יצור כה עלוב כמו שאתם מנסים לצייר אותה. כל הדברים שהזכרתם כיחס לא טוב או כמגרעות, זה נובע מבורות בלבד. אשה לא יכולה להעיד לא כי לא סומכים עליה (הרי כשהיא מבשלת סומכים על הידע שלה בהלכות כשרות וכו`) אלא כי זה לא מתאים לאשה שמגדלת ילדים לבוא ולהעיד. זה כרוך בטרחה רבה ועוד סיבות. ובאופן כללי מעמד האשה ביהדות הוא גבוה, וכל מה שנראה לכאורה כמוריד מערכה זה ההיפך. לדוגמה האשה לא חייבת לקיים את כל המצוות כי היא איננה צריכה אותם, היא יכולה להגיע למעלה שהגבר מגיע אליה בקיום כל המצוות גם בלי קיום כל המצוות שהוא מחוייב בהם. ובכלל לעתיד לבוא ``נקבה תסובב גבר`` וזה אומר ששורשה גבוה יותר. בקיצור חברה בשביל להיות רציניים, קודם תעיינו קצת בחומר בנושא ואחר כך תביעו את דעתכם ואל תשענו אל דעות קדומות ועל מראית עין בלבד. ובקשר לחותנת. ניסיתם פעם להבין אותה? תארו לעצמכם שלמדתם קורס בן 3 שנים באיזו תוכנת מחשב ואתם מומחים ממש בכל רזי התוכנה. והנה אתם רואים את חברכם ניגש לתוכנה ומנסה להשתמש בה בלי כל כך לדעת, קצת מנחש, קצת מזייף. ואילו אתם רואים אותו ו``מתים`` להסביר לו קצת איך משתמשים ביעילות, ובצורה יותר נכונה. המשל לא דומה בדיוק לנמשל כמובן, אבל את שצברת כל כך הרבה ידע בגידול ילדים וניהול בית, ואת מרגישה מומחית של ממש. את רוצה לעזור לבת שלך עצמך ובשרך שאת כל כך אוהבת, רק בעצות קטנות, קשה לך לראות אותה טועה בדברים קטנים או גדולים. את רק רוצה לעזור לה, ואז בא בעלה, וחושב שאת לא צודקת. מי מכיר יותר את הילדה שלך? את או איזה צעיר שמכיר אותה בקושי שנה? מי יודע יותר טוב מה טוב לה? אתם מבינים את הכיוון? אל תסתכלו בגישה מצומצמת נסו להבין אותה ולהרגיש אותה ואז גם תקחו את הדברים בפרופורציה הנכונה. וחוץ מזה איפה הכרת הטוב? האשה שגידלה במסירות את אשתך במשך 20 או 25 שנה (זה ממש לא עקרוני) והשקיעה בה הרבה. ככה לזלזל בה?

חיים א

New member
לא הגזמתי, המציאות פחותיפה ממה שאתה חושב

לא הגזמתי, אחזור לענין העדות אליו (ורק אליו) התייחסת. לא נאמר כי האשה טובה מכדי להעיד אלא היא הושמה בכפיפה אחת עם השוטה . עצם העובדה כי האשה אינה נשאלת האם נח לה להעיד ואם היא רוצה אלא נפסלה בכלל מחזקת את טענתי שאם לא כן היתה נשאלת והיות שלדבריך אין מייחסים לה טפשות או מום נפשי אחר היתה נותנת תשובה הגיונית.ובכלל, ענין החותנת הוא יותר מיתןס מאמת. כמה אמהות אינן יודעות את שעושות בנותיהן או מה רצונותיהן, כמה אמהות נותנות ידן לנישואים בשידוך כאשר כל שמדריך אותן הוא יחוסו של הבעל לעתיד ? אמנם אותה כלה (אומללה) יכולה לסרב אך אם תעשה כך וביחוד כאשר מדובר בתלמיד חכם בעל יחוס היא דנה את עצמה (ואת משפחתה) להיות ללעג כך שמפאת כיבוד אב ואם היא עושה כרצונם מבלי יכולת אמיתית לנהוג כרצונה. הערה כללית, מאבר למקורות ולפוסקים ישנו הגיון בריא ולוגיקה שגם אותם צריך להפעיל ובענין מעמד האשה יש לא מעט סתירות בין המקורות והפסיקה לבין ההגיון הלוגיקה ולעיתים אף הצדק וכבוד האדם. נסה לדמיין לעצמך מקרה בו מתיר בית דין רבני לגבר לשאת אישה שניה כי אשתו הראשונה אינה נראית טוב. אם תרצה אביא את פרטי המקרה אך האמן לי כי יש מקרה כזה (אחד שאני מכיר לפרטיו ומן הסתם יש גם רבים נוספים.

באג

New member
למה אתה אומר שאין לך שוויגר

לרוס.ג אתה יודע מי תהיה השוויגר שלך בעתיד כך אומרות השמעות באם אינני תועה היא נמצאת בי``ם הגברת א.א.א .ז תתקרב אליה יותר ותראה שזה לא כ``כ גרוע מנסיון באג

אלול

New member
נחמה

נחמה! תודה על הקומפלימנטים . אודה לך עם תכתבי גם את משהו בנושא ותוסיפי כמה מילים . (הנושא שבעקבותיו החלטת שאני גאון) ביי אלול

למעלה