שווה לתת להם...

OZKAR

New member
שווה לתת להם...../images/Emo70.gif

באמת שאין לי כל כוונה לאפליות או חו"ח גזענות לא עלינו אך לאחר מספר חודשים של נתינת שירות לעם הנוראי הזה הגעתי לכמה מסקנות, מעניין אותי אם גם שותפי למלאכת נותני השירות מסכימים איתי, במיוחד בממלכת הסלולר, אז הישר לממצאים: * אם כבר לטפל במגזר בעם ישראל עדיף באנשים החביבים מהעדה האתיופית. הם הרבה יותר מעריכים מחוות ורצון כנה לעזור. בנוסף לא מגיעים עם גישת ה"מגיע לי" הבלתי נסבלת. * אין מה לעשות, עם העובדות אין להתווכח, הרבה יותר מתגמל ו"מפדבק" לשרת את בני-דודינו הערבים. הם מעריכים, מבינים ובעיקר- מ-כ-ב-ד-י-ם! ברגע שהבאתי לבחור סוללה הוא מבין שזה הגיע מרצון כן לעזור ולא משהו שמגיע לו במסגרת ה150 ש"ח שמשלם בחודש על השיחות. שלא לדבר על ההשתפכות כשמקבל 20 דק' זמן אוויר. * נשים בהריון/אמהות צעירות- איזה עם זה! למרות מצבי הרוח הלא יצבים הן יודעות באמת מתי אתה נותן מעצמך ומגיע ממקום אמיתי לעזור, וברגע שמפנים חיוך לולד הצעיר ושואלים לגילו הן מיד קורנות ושוכחות שזו הפעם ה5 בשבוע האחרון שהגיעה לתקן את הסלולר... לכל הנ"ל באמת כיף- לתת שירות! אין ליחס לרשימה זו כל משמעות מעבר למשמעות אליה התכוון הכותב.

אם כבר בגזענות עסקינן

בלי לערב רגשות - מה מאפיין מי מהלקוחות שלנו בחתך של עדות? הנושא עלה בעבר כמה פעמים, והועלו מסקנות די מעניינות. מה יש לכם להגיד? אני יכולה לספר על חברה שלי, תימניה טהורה במוצאה, שלאחר שמלצרה במשך תקופה באולם אירועים שהתארחו בו רוב של תימנים, היא טוענת שהתימנים בתור לקוחות הם קמצנים במיוחד ולא הכי סימפטים. אני לא שמתי
למשהו מיוחד, אולי כי לא יצא לי ממש להתמקד במוצא של לקוחות... היו לי כמה מקרים שמלצרתי ערבים, והם היו כמו כל לקוח אחר. תמיד כתבתי לאלו על החשבון, אחרי ה"לא כולל שירות", תודה ואת השם שלי בערבית, ותמיד הם התרשמו ושאלו מאיפה אני יודעת לכתוב בערבית.

yuli c

New member
אפרופו ערבים...

אני רק יכולה לספר שבעבודתי שירתנו גם לקוחות ערבים ואני התרשמתי מהם לטובה לעומת הישראלים, קודם כל הם משלמים בזמן ולא עושים בעיות עם התשלום, הם נחמדים ולא צועקים ומאיימים בטלפון. כמובן שהכל כאן נאמר בהכללה, ועל סמך ניסיוני האישי בלבד.

יוֹאב

New member
תיקון טעות

גם ערבים הם ישראלים. התכוונת לכתוב יהודים כנראה.

Mip Mip

New member
די לגזענות- זה עובד לשני הצדדים

כבר לקוח אמר לי פעם שאני קשה בגלל שאני תימניה החוצפן הזה ביקש שאני אתן לו 4 שידרוגים חינם (משלם על רכב משפחתי ורצה שאני אתן לו רכב מנהלים). ושלא הסכמתי הוא האשים אותי בזה שאני תימניה...

אל תיקחי את זה קשה

אני לא רוצה שהשרשור הזה יעורר כעסים, אבל יש צד משעשע לעניין. אם כולם ישימו לכמה דקות את הרגשות בצד... וזכורה לי מישהי שכתבה כאן, עובדת בסופרפארם שלקוחה מעצבנת במיוחד צעקה עליה שהיא תימניה מגעילה, ומה היא עובדת ב-9 באב אם היא תימניה ועוד כל מיני שטויות כאלו. אני לא מבינה את אלו - גם אם אתם גזענים וצרי אופקים וחושבים ככה, לא חינכו אתכם שלא מנומס להגיד את זה בפנים? וזה לא ממש קשור לעניין, אבל כשהייתי מנסה להסביר ללקוחות מה זה "וון טון", הסברתי כמו שלימדו אותי שזה באותו סגנון של קרפלעך, והיו כמה פעמים שלקוחות אמרו לי "אנחנו לא אשכנזים, אין לנו מושג מה זה קרפלעך"...

Mip Mip

New member
שירות פרונטלי....

אבל בגלל שהוא היה עם משפחה שלו מבלגיה עניתי לו: זה בסדר אני גם בלגית... (וזו אמת לאמיתה...) ואז הוא סתם את הפה. ובסוף הלך לשכור בחברה אחרת...

Rossi46 ®

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

אין שום קשר לגזענות ואין לך מה להתנצל , העובדות מדברות בעד עצמן . גישת ה "מגיע לי" הישראלית והכה מוכרת מתחילה לנבוט עוד בגן הילדים כשדפוסי ההתנהגות מתחילים להיווצר . אפשר להבחין בגישה זו במיוחד בתור עובד בחברות הסלולר [אלוהים שישמור
איזה כוחות נפשיים יש לאנשים כמוהם] שבהן כל חוצפן שמשלם כמה שקלים ביטוח בחודש על הסלולרי שלו חושב שמגיע לו בעקבות כך לילה עם אשתו של אחראי המשמרת . אם יש קבל שאני שונא בחדר הכושר , זה אלה ש"יודעים הכל" . סוג של אנשים שמתאמנים בערך שנה וכבר חושבים שקיבלו תואר דוקטור של כבוד מווינגייט . אני מסביר לבחור חדש תרגיל מסוים , פתאום קופץ איזה חמור וזורק :"עדיף לך לעשות את התרגיל כמו שאני עושה" . מה לעשות , אסור להיות וולגרי וחריף עם לקוחות , אז אני עונה לו בנחמדות .

בגדול- יש צדק מסויים במה שנכתב...

אבל זה מאוד תלוי באופי של האנשים, בסבלנות שלהם וכו'... הנה אני פולניה ותמיד אומרים שפולנים הם אנשים קרים ואנוכיים- קרה- אני לא חושבת שאני, מאוד אוהבת להרעיף אהבה, לחבק, לשאול, לעודד, לתמוך וכו' ואנוכית- אני חושבת שעצם העובדה שאני מתנדבת מכל הלב ועושה זאת בהנאה גדולה מראה שאני ואנוכיות לא ממש הולך ביחד...

יוֹאב

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

לא ייאמן. אני עובד בתחום שונה לגמרי. אני מאבטח בבית חולים כבר מזה כשנתיים, וגם אני שמתי לב לדברים האלה. עם כל הכבוד ל"אחינו" היהודים, 99 אחוז מהצרות שנגרמות ע"י העם, נגרמות בידי יהודים, ולא בידי ערבים. כל אחד שמגיע לבית חולים, חושב שמגיע לו את יחס המלכים האדיב בעולם, כי הוא הגיע, וכל עיכוב שנגרם, אוי ואבוי. כל המכות, האיומים, הבלאגן - הכל נגרם בידי יהודים, מכל העדות כמעט. אתיופים לא זכור לי שנמצאו שם. פשוט מדהים.

למעלה