שווה להתפשר?

שווה להתפשר?

קרוב מאוד לבית שלי יש מקום נחמד עם מורה טוב שמלמד א"ל מסויימת, הבעיה היא שלא כך כך התלהבתי מהשיטה עצמה. במרחק חצי שעה נסיעה (באוטו) יש מקום שמלמד בדיוק את מה שאני מחפש, הבעיה היא שהוא רחוק מאוד ומעט בעייתי להגיע אליו, מה גם שאני לא יודע אם אוכל לעמוד במחיר של הנסיעה (דלק...). שווה להתפשר על שיטה שאני פחות מעוניין בה בגלל נוחות? (הייתי כבר באימון ניסיון בשיטה, הקבוצה והמורה עושים רושם טוב הבעיה היא בשיטה עצמה)

patetta

New member
זה תלוי

אם ההבדל בין השיטות הוא משמעותי אז אולי שווה לך .לא הייתי מצינע לך להתפשר על ג'ודו אם אתה נמשך דווקא לטקוואנדו,אבל אם זו דילמה בין קרב מגע לקמ"י אז הייתי הולך למקום הקרוב.

יש דמיון מסויים בין השיטות

אלא שהקרובה יותר מתמקדת בעיקר בסטרייקינג והרחוקה יותר היא שיטה הרבה יותר שלמה ומקיפה

תלוי

אם אתה מתענה באומנות הלחימה הקרובה לבית זה לא שווה, אבל אם אתה מרגיש שגם שם אתה תוכל למצות את עצמך כמו שצריך ולהנות, ולהגיע למיטב יכולתך(בהתאם להשקעה), אז עדיף את הקרובה..

Tonjin

New member
אם אתה באמת בצבא, ואם אתה מתחיל ואם אתה באמת

לא סובל ממש במקום הקרוב, יכול מאד להיות ששווה בינתיים להתחיל להתאמן במקום הזמין והנוח... זה אמנם הרבה "אם", אבל לפחות בהתחלה יש נטייה לוותר לעצמך ולמצוא סיבות שלא להגיע לאימון אם הוא רחוק מהביית... אם תתחיל במקום הקרוב והנוח ותתאמן שם ברצינות ובהתמדה, תמיד תוכל לעבור הלאה למקום אחר - במקום או בנוסף. אז גם יהיה לך יתרון משמעותי של רקע ואיזושהי הבנה יותר מעמיקה של מה אתה אוהב ומחפש ושל מה שעובד בשבילך ומה שלא...

אני לא בדיוק מתחיל

התאמנתי בשיטה דומה בעבר, ואני רוצה להתחיל ברצינות בגלל זה ההתלבטות, ובפורום השכן ממליצים לי בדיוק ההיפך מה שהופך את הדילמה לקשה עוד יותר!

Tonjin

New member
אם אתה יודע בדיוק מה אתה מחפש, אז חצי שעה זה

לא עניין גדול, אני נוסע יותר מזה לכל כיוון לאימונים שלי (על אופניים ולפעמים גם פעמיים ביום). השיקול הסופי אבל הוא שלך, אתה היחיד שמכיר את כל המשתנים, את כל התנאים ואת עצמך... מצד אחד זה נכון ש"לא כדאי להתפשר", מצד שני - אם כל הכבוד לרומנטיקה אם המרחק יגרום לך להחמיץ אימונים או לפשוט רגל, יכול להיות שכדאי לחכות לשלב שבו המרחק יהיה פחות בעייתי, אבל זו חייבת להיות החלטה שלך.

patetta

New member
זה לא סותר

אמי מכיר בחור שנוסע 3 פעמים בשבוע מקרית מלאכי לרעננה כדי ללמוד קפוארה,כי הוא ידע מה הוא מחפש ואיפה למצוא את זה.שוב אני אומר לך שאם ההבדלים הם לא משמעותיים והשיטות דומות אז תלך על נוחות ,אבל אם זה בנפשך אז אל תיתן לחצי שעה באוטו לקלקל לך

תלוי

אני הייתי בוחרת ברחוקה יותר, אם זה כפי שהגדרת, בדיוק מה שאתה מחפש... חצי שעה לא נשמע הרבה, הדוג'ו שלי נמצא עשר דקות מהבית, לפעמים עם הפקקים לוקח לי שעה להגיע. אם זה עניין של דלק ולא תוכל לעמוד בזה, אולי תפנה למאמן, שילך לקראתך קצת מבחינת המחיר. גם אופציה. או רכבת, אוטובוס, או במשך הזמן אם תכיר כמה מחברה שמתאמנים שם, אולי אפילו תמצא משהו מהאיזור שלך ותסעו יחד. מצד שני, אם השיטה השניה נמצאת קרוב לבית, והקבוצה והמורה עושים רושם טוב..לא הייתי פוסלת לחלוטין. למורה יש משקל רב. לכן, אם לעניין הדלק או הזמן, יש משקל גבוה יותר, אתה יכול להתחיל ליד הבית, ואם במשך הזמן אתה רואה שהשיטה ממש לא לטעמך, ולמרות המורה, ואתה לא מרוצה. הייתי משקיעה ונוסעת רחוק יותר.

ננדין

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gifשווה לנסוע חצי שעה בשביל משהו

שאתה באמת אוהב... אני אישית גם נוסע בין 25-60 דקות (תלוי בפקקים...) בשביל משהו שאני באמת אוהב ואני ממש לא מצטער על זה...

למעלה