שווה הצצה

schlomitsmile

Member
מנהל
הקישור צריך להיות בגוף ההודעה לא בכותרת

schlomitsmile

Member
מנהל
למה שלא יהיה?
נראה לי הגיוני וסביר, שכל אדם יצמח מהעצמת היש שבו,
מהתחברות לניצוץ הפנימי שבו,
לשימחה שבו מדברים שמרתקים ומלהיבים אותו,
פי עשר מאשר מהתעסקות בלתי פוסקת בקשייו
או בהעמדתו על סרגל שמישהו בנה לפי קנה מידה של אחרים
והוא יוצא בו בהכרח ותמיד חלש ומוחלש.

נכון, השאלה רק איך עושים את זה

ואיך מגלים מה הניצוץ הפנימי.
אני לא רואה אצל הבן שלי דברים שכל כך מרתקים אותו לעשות לבד ברמה שתוארה שם, בלי קשר לגאונות.
אבל מבחינה עקרונית, כמובן שאני מסכימה שהרבה יותר הגיוני להתרכז במה שהילד אוהב מאשר במה שהוא לא טוב בו (בלי קשר לאוטיזם).
אבל יכול להיות שהמצב אצלנו היה הרבה פחות קיצוני מצד אחד ומצד שני, הוא לרוב מאוד נהנה בגן ואין לי תחושה שמחפשים מה שאין בו, אלא דווקא איך להגיע אליו דרך מה שהוא אוהב.
בכל מקרה, בהחלט מעורר מחשבה בתקופה שבה הוא עצבני מהרגיל...

כי ככה עובדיים בגנים בירושלים

גם אצלינו יצאו מנקודות החוזק של הילדים
לימדו אותם למשל על ניל ארמסטרונג ו"צעד קטן לאדם צעד גדול לאנושות"
ופיתחו את זה לנושא של עבודת צוות,

abashel13

New member
מה עוד שמה שנקרא קשייו הוא גם קשיי הסביבה

לך תפריד בין זה לזה...

מידיעתי שאין מודל אחיד למיהו אדם ברור שכאשר עושים תיקשורת עם מה ש-"יש"

מאפשר לגלות ולגלם את מה שיש... ובמובן מסוים בתוך כל אדם מסתתרת גאונות ייחודית...

כל אחד גאון בלהיות הוא ואין שני לו... זה לא באמת מעניין אם זה פיסיקה או מוסיקה או מסיקת זיתים... כל אלה רק המראית החיצונית

arana1

New member
בדיוק

וזה כל העניין ולכן גם איני שותף להתלהבות מהילד הזה
זה נכון שעצם קיומו מדגים כלל מאוד חשוב
שאם מניחים לאדם להיות עצמו במקום לבלבל לו את המח כל הזמן כדי שיהיה כמו כולם הוא יכול למצוא אושר עצום בהגשמתו
אבל שים לב שהנער הזה זוכה לתמיכה והכרה ויחס טוב רק בגלל שלמזלו הוא מצא את עצמו בנישה שמוכרת ונתמכת על ידי החברה והסביבה,פיזיקה תאורטית.

מה קורה עם אוטיסט שהוא באמת מיוחד ?
שלכן לדברים שבהם הוא מתעניין אין עדיין שם והם לא מוכרים כדיסציפלינה ולכן אין להם שום משמעות ותמיכה בסביבה
לתחושתי יש המון אוטיסטים כאלה
שהם נופלים בין הכסאות בדיוק בגלל שסוג תשומת הלב שלהם לא מתאימה לחלוקות המסורתיות שמגדירות מקצוע ותחומי עניין
והרי זה בדיוק מה שהכי יפה והכי מקורי והכי מקדם בהם
שהם משלבים בין שפות ונטיות ותחומי עניין בצורה יחודית ומקורית
ולכן אינם מתאימים למשבצות
כשנלמד להבחין בזה ולעודד את זה אז כולנו נהיה במקום כל כך הרבה יותר טוב

ענתנוי

New member
מסכימה מאד

אפילו במקרה הזה - הילד לא מתקבל בזכות עצמו אלא רק בגלל שתחום העניין שלו מעניין או מועיל לחברה - והוא משלם על זה מחיר כבד - למרות כל הפרסים והחיזוקים.

יש בו עוד הרבה דברים שהוא ויתר עליהם רק בגלל שהם מוזרים, או "נמוכים" או לא ראויים בעיני אחרים והנפש שלו חסומה לחלוטין.

אני חושבת שהמטרה החשובה ביותר היא להיות מאושר ואת זה אפשר להשיג רק אם אנחנו שלמים עם עצמנו ולכן כל המדדים להצלחה חייבים להיות "פנימיים" - של האדם עצמו - ולא "חיצוניים" -
אבל בשביל זה צריך פרספקטיבה קצת יותר רחבה על החיים......

מבחינת העולם - נכון

מבחינת אמא שלו - לא מסכימה.
היא החליטה "להמר" על להקשיב לו ולעודד אותו לעסוק במה שמעניין אותו כשכל הסמכויות מסביב אמרו לה שהוא לעולם לא ידבר וכדאי שתהיה לה ירושה שמספיקה בשביל לסעוד אותו אחרי שתמות.
אני בטוחה שהיא לא חשבה או ידעה שהוא מסוגל להגיע למקומות האלו כשנתנה לו לשחק עם זכוכיות מגדלת.
בעיני הגישה שלה מעוררת השראה, זה לא שהיה מישהו בעולם חוץ מהאינטואיציה שלה שעודד אותה לעשות את זה. כולם התנגדו - המטפלים, בעלה.

אבל נראה לי ברור מאליו שאוטיסט שמסוגל לעשות משהו שגם אפשר לכמת ולהציג וגם הוא עושה בצורה מבריקה יותר, יזכה להמון תשומת לב.
את זה הרי אפשר לצלם. בדיוק כמו מישהו שהוא גאון מוסיקלית, יפה להפליא וכו'. למרות שכל הילדים (אוטיסטים ונ"טים גם יחד) מופלאים, את תשומת הלב ההמונית גורפים אלה שיודעים לעשות משהו שמצטלם.

לי אישית לא אכפת אם הילד שלי יפגין גאונות במשהו שימושי או לא (כלומר לא גאונות או לא שימושי). אכפת לי שימצא את הדבר שלו שגורם לו אושר ויוכל לעסוק בזה. בינתיים, כמו שכתבתי, הוא לא מגלה ענין מיוחד במשהו מסוים. לפחות לא כזה שאני מבחינה בו.

arana1

New member
חושש שפשוט לא הבנת מה כתבתי

ברור שמבחינת הילד הספציפי הזה מה שקרה וקורה זה נהדר(לדעתי זה גם ממש לא מקרי שדווקא אוטיסט נורא יתחבר בדיוק לנושאים שאליהם הוא התחבר)
וגם לי נורא מפריע,ואני גם כותב על זה כאן כל הזמן,שאוטיסטים ומי שבאמת מאמינים בהם צריכים לצלוח התנגדויות בלתי פוסקות מצד כמעט כל מי שסובב אותם,קרובים ורחוקים כאחד

אבל מה שהתכוונתי זה שדווקא בדיוק אלה שנופלים בין הכסאות של תחומים מוגדרים ומכומתים לעולם ולמציאות הנ"ט,כמו למשל פיזיקה תאורטית,יכולים לגעת במקומות הכי מדהימים,וכאן צריך באמת אמונה ובטחון מאוד חזק באינטואיציה ובקולות הפנימיים
וצריך את זה גם בגלל שזה לא רק עניין של הצלחה או יכולת להראות לכולם איזה ילד מוצלח יש לי אלא שיש לדבר גם השלכות נפשיות ובריאותיות עצומות,אפילו קריטיות

חלק גדול ממה שנתפש בסופו של דבר כהכי גאוני נולד מדברים שנחשבים כהכי לא שימושיים והכי לא ניתנים לכימות
אפשר היה לצפות שמתישהו מישהו יתפוש את זה
אבל נראה שלצערנו זה עדיין לא קורה

הגיוני שנ"ט לא יבחינו במה שמרתק וחיוני לאוטיסטים
זה חלק מעניין
גם אני תמיד נחשבתי כמי שמתמחה בעיקר בכלום
פה ושם נמצאו לי אנשים שידעו להבחין דווקא בערך של מה שנחשב כשום דבר
והרי זו בדיוק ההשראה שאת מדברת עליה
אם שידעה להבחין בערך גם בסביבה ששפטה את בנה כחסר ערך

צריך להבין ששינוי מהותי מתבטא כיכולת לכמת מה שלא היה ניתן לכמת בעבר
זה מה שדוחף את המדע והאמנות וההתפתחות האנושית
לחזור בדיוק על מה שמוכר ומה שנעשה זה לא ממש חוכמה גדולה או אושר גדול או פתיחות או יצירתיות אמיתית
החוכמה היא לגלות
ולעודד
ולשמוח
בנסיון של אנשים לכמת ולראות כבעל ערך ומשמעות גם את מה שנחשב כלא קיים בעיני אחרים

אני מסכימה לחלוטין

ולעיתים חוששת שבגלל שאני נ"טית, אני יכולה לפספס את הדבר הזה אצל הבן שלי.
לא בגלל שזה לא חשוב לי או כי יש לי אג'נדה של מה ראוי ולא ראוי לעסוק בו, אלא פשוט בגלל השוני ביננו.

abashel13

New member
את לא נ"ט והבן שלך לא אוטיסט

אלה רק הגדרות לצורך מאוד מוגבל... את והוא יכולים ליצור הדדיות על פי בחירתכם...

לא רק שלך... גם שלו... זה כל הסיפור בפשטות.

arana1

New member
מאמין שזה אפשרי,גם אם לא בשלמות

עדיין תיתכן הדדיות שתאיר ל2 הצדדים דברים מאוד יפים וטובים וחשובים
ויש כאן באמת ערך ומשקל גדול לבחירה
שאולי בהתחלה היא נראית מעט מאומצת ומלאכותית ולא טבעית
אבל יתכן שאם הזמן היא מתגלה ,ומגלה,דווקא הרגלי הבחירה הישנים הם אלה שלא היו טבעים ונכונים,גם להורה

למעלה