שווה בדיקה

aviris

New member
שווה בדיקה

מתברר שישנם מחקרים כנראה מועטים שמראים שנשים הסובלות משחלות פוליציסטיות ובנוסף במשפחתם הורה חולה סכרת (אולי גם ללא) אם הן נטלו כדורים לטיפול בסכרת (גלוקופאז) הן הצליחו להכנס להריון. אנחנו מטופלים בזה כבר מס´ חודשים עד כה ללא הצלחה אבל אני חושב שזה שווה מחשבה וניסיון כי אולי אצלכן זה יעבוד

aviris

New member
מאמר

מצטער אבל לא מכיר את המאמר אני יכול לחפש וכשאמצע אשמח להביא אותו בפניכן. בכל אופן זה מה שאמר הרופא וזה מה שהמליץ. אני חושב שהוא התבסס על עבודות חדשות.

רונית+3

New member
יש קשר בין פוליציסטיות וסכרת...

שמעתי כבר על קשר כזה, בזמנו כשגלשתי בפורום בחו´ל של נשים פוליציסטיות זה היה נושא מאד מדוסקס, והרבה נשים שם לוקחות טיפול כזה.... כאן בארץ, כשהעליתי את הנושא, לא זכיתי לתשובה מספקת וכל הרופאים המליצו לי על הטיפול ההורמונלי הרגיל כדי להיכנס להיריון. עם זאת, סבלתי בהיריון מסכרת היריון, ופרופ´ עמית אמר לי שהנטייה לסכרת היריון (שיש איזה קשר בינה ובין נטייה לסכרת בכלל)ושחלות פוליציסטיות יושבות על אותו גן ולכן הן פעמים רבות באות ביחד.

אני סובלת מ- PCOS ואין לי הורה חולה

סוכרת , ולמרות זאת לקחתי כדורים דומים (גלוקומין , לא גלוקופאז , אבל אני מניחה שזה אותו דבר עם שם אחר) ומי יודע? חודשיים (או אפילו פחות , לדעתי...) אחרי כן הריתי.

רומי 007

New member
ענת מותר לברך באיחור?../images/Emo25.gif

מוכנה לכתוב ביתר פירוט מה לקחת, באילו מינונים ועם אילו הורמונים?

מותר , רומי - ותודה רבה...../images/Emo140.gif

נדמה לי שהמינון היה שני כדורים (גלוקומין) ביום , אבל אני ממש לא זוכרת בוודאות.בנוסף לקחתי 5 מ"ג פרדניזון , והזרקתי אמפולה אחת של גונל F.

yala75

New member
שלום ואם אבא שלי חולה סוכרת

זה צריך להדאיג אותי צריך ליידע את הרופאים לא אמרו לי שאני פוליציטסית. אבל אבי חולה סוכרת. תודה.

aviris

New member
לא אל דאגה

השימוש בתרופות לטיפול בסכרת הוא רק לנשים הסובלות משחלות פולי ציסטיות.אצלן השילוב של השחלות ורמות איסולין גבוה מוביל למעגל אכזרי המתגבר ולכן אצלן התגובה לכלומיפן ציטרט (איקקלומין) ניכשל. לגבי אביך אז קודם כל שישמור ויהיה בריא באופן כללי % גבוה מהאוכלוסייה ובמיוחד המבוגרת סובלים מסכרת. כך שבמקרה שלך אין לך מה לדאוג. הדבר היחיד ואני חושב שאין מה לדאוג בגללו הוא שכאשר יש במשפחה או בסביבה אנשים עם סכרת לרוב הילדים הנולדים מתוקים יותר

ארי5

New member
ברור שיש קשר

ההורמונים הגבריים הגורמים לאי ביוץ ניגרמים בעקיפין מסוכר ומנטיה לסכרת - כך שזה מובן מאוד מה שאתם לוקחים אבי ברוך הבא- וולקם

aviris

New member
מצאתי../images/Emo63.gif

בעבודה אחת שמצאתי מתארים הרופאים שלוש נשים שסובלות משחלות פוליציסטיות אשר לא הצליחו להכנס להריון למרות טיפול בכלומיפן ציטרט. מתברר והרופאים מציינים זאת במאמרם שמצב של שחלות פוליציסטיות הולך עם רמות גבוהות של אינסולין (רמות הסוכר תקינות). רמות האינסולין הגבוהות מובילות לייצור מוגבר של אנדרוגנים ע"י השחלה מצב זה מוביל לחוסר ביוץ לאקנה להשמנה ולשיעור היתר. בעבודה זו 3 נשים קיבלו תרופה בשם מתפורמין (גלוקופאז)ולשמחתן הרבה הן ניכנסו להריון. המאמר נימצא Journal of Reproductive Medicine כרך 45 (6) עמודים 507-510 מיוני 2000 בתיקווה שאולי יעזור

ארי5

New member
לא צריך ללכת רחוק../images/Emo73.gif

זה כתוב בספר של בן רפאל (שיש את זה לרובם כאן) אני לא מוצא את הספר הזה כעת(אישתי עשתה סדר והיא לא כאן כרגע
) אבל זה מופיע בקטע של " השחלות הפולציסטיות" ושם מוסבר כול התהליך הסיבובי הזה - אניסולין וסוכר גורם לאנדרוגנים מוגברים- שזה הורמונים גבריים וזה חונק את הזקיקים וזה גורם הלאה להמשך הסיבוב והיתגברות התופעה( בערך תהליך כזה ) (תיקון טעות. לא בהכרח זה מה שגורם זה אחד מהדברים שיכולים לגרום)

aviris

New member
מידע על היסטרוסקופיה../images/Emo101.gif

בקרוב אישתי אמורה לעבור היסטרוסקופיה . אם אפשר כמה טיפים קטנים שיעזרו לעבור את הבדיקה ביתר קלות. תודה

עמית@

New member
אם היא עוברת את זה בהרדמה-

אזי אין הרבה מה להגיד מלבד שזה כל הרדמה אחרת- ואחר כך בדרך כלל מחכים מחזור טיםול אחד (אם ההיסט´ היא אבחנתית!) אם זה לא בהרדמה הרי שיש כאבים מהחדרת הגז/נוזל לחלל הרחם- ואז רצוי לקחת משככי כאבים שעה לפני כן. בהצלחה עמית

v1

New member
היסטרוסקופיה

נהוג לעשות גם את האבחנתית בהרדמה כך שבמקרה ומוצאים משהו אפשר במקום לטפל במקום לבזבז זמן לקבוע תור להיסטרוסקופיה ניתוחית . כל הסיפור לוקח רבע שעה ואין בכלל כאבים אני עמדתי על הרגליים דקה וחצי אחרי שיצאתי מהחדר בהצלחה

GALITDOL

New member
תוכל להעזר בהשתלת המושג ב"חיפוש"

במעלה העמוד בהצלחה לשניכם

ממש לא נורא

אני עשיתי לפני חודש בהרדמה מלאה במקרה שלי גם מצאו הדבקויות והסירו אותן אז קצת כאב לי מספר ימים אבל לא נורא ( ואני נורא מפונקת ומפחדת מכאב) תחבק אותה המון ותפנק והכול יהיה בסדר בהצלחה

למעלה