שודדי ים

ההסבר אינו מכיל פרטים חשובים .

עובדים בישראל בערך 100.000 מורים או מספר דומה . יש עוד לפחות 100.000 אנשים שיכולים לעבוד בעיסוק הזה . בכל זאת שכר המורים אינו שכר מינימום . הוא קרוב לשכר הממוצע במשק ואף יותר . בחברת בחשמל עובדים 15.000 שכירם או מספר דומה . הם נחלקים לכמה קבוצות שכר . פקידים זוטרים מרויחים מעט . צוותי התיקון מרוויחים שכר בינוני אך עובדים הרבה שעות נוספות והרבה לילות , כולל לילות סערה . מהנדסים אחראיים יש מעטים ואין להם תחליף רב . הם עוסקים במתח על שזה 400.000 וולט . שכרם גבוה . כאשר עושים ממוצע יוצא מספר גבוה . בחינוך יש מורים ולמעשה מורות רבים ללא השכלה אקדמית . השכר ההתחלתי הוא קטן . אך יש רבים/רבות כאלה . זה מקטין את השכר הממוצע במקצוע .

vector mask

New member
עם כל הכבוד למורה ולעו"ס

שראוי כי יתוגמלו בהתאם ויותר, עובדי שתלויים על עמודי חשמל בהחלט עובדים עבודה לא רק קשה אולי גם מסוכנת ואין סיבה שלא ירוויחו שכר גבוה, ההשוואה למורה לא במקומה- גם טבח, סליחה שפ, מרויח יותר ממורה. זה שמורה מרוויח מעט יחסית לחשיבות החינוך לא צריכה לגרום להורדה משכר איש שעובד עבודת כפיים מסוכנת, אין קשר, וגם אחרי שתוריד נניח משכרו של עובד חברת החשמל, מה המורה ירוויח מכך? עדיף לתגמל את המורים יותר ולקדם את מערכת החינוך בלי קשר לעובדים אחרים.

SupermanZW

Well-known member
מה שראוי הוא לפצל ולהפריט את חח"י

אז לא ימומן שכרם של עובדי חח"י מהמיסים שאנו משלמים. גם את מערכת החינוך כדא להפריט, זה יוזיל את החינוך אפילו עבור העשירון התחתון, אני יודע שקשה להאמין אבל זו האמת. הוכחות בקישור.

rpz79

New member
מסכים ../images/Emo45.gif

אני לא יודע מה הולך עם חברת החשמל בשבדיה ואם גם שם זה מונופול חסר תחרות עם ועד ובכירים מינהלתיים שלוקחים לא מעט כסף וטובות הנאה. אבל בשבדיה מעל 50% מהחינוך כבר הופרט http://he.wikipedia.org/wiki/שובר_חינוך אתה רוצה מורים מיומנים ורציניים שישארו בבית-ספר גם אחרי 15:00 ? תשלם ובצדק ! ואז גם תעשה סלקציה יותר גבוהה והדרישות בשביל להיות מורה (שהיום זה כל תואר אקדמי ותעודת הוראה מסכנה) יעלו. לא כל אחד יכול וצריל להיות מורה. וכשהחינוך טוב (לאוו דווקא הישגים חינוכיים כמותיים אלא חינוך להיות "אדם ואזרח" כמו שאומרים) האזרחים טובים ! הפרטה בפיקוח רגולטורי זה הדבר הכי טוב שיכול להיות.

rpz79

New member
ירון זליכה: "להפריט את המונופולים זנגה-זנגה"

http://news.nana10.co.il/Category/?CategoryID=300629 הראיון החל מדקה 52-53. זה הדבר הראשון שהוא מציע. גם קרטל פרטי שמחולק לשלושה או ארבעה חלקים שלוקחים את כל השוק (שוק הסלולר , הסופרמרקטים) רע לציבור (וטוב לאיזה טייקון וחבורת בכירים). אם שוק הסלולר שהוא מורכב מ-3 ראשים גדולים חסר תחרות וקורע את הצרכנים , אז מה נגיד על מונופול של 1 חברה שמייצרות מים או חשמל פורקים אוניות או מטפלים בשדות תעופה. "להפריט" יכול להיות שני דברים אליבא דה זליכה להפוך לפרטי או לפרק וע"י כך להגביל את גודל השוק של אותו בעל שליטה (ע"י הממונה על ההגבלים העסקיים באוצר - הרגולטור שנרדם אולי בהכוונת ביבי כשר אוצר וכראש ממשלה בשמירה) צריך להפריט גם את חברת-חשמל וגם את נוחי דנקנר.

בוא נבדוק את העובדות

הפתגם הוא כך "אלוהים תן לי את הכח לשנות את מה שאפשר, את השלווה לקבל את מה שאי אפשר לשנות ואת החוכמה להבדיל בין השניים" ולא כפי שכתבת . וכעת לעובדות - המחאה התחילה בתלונות על שכר דירה גבוה . אין מונופול על דיור . להיפך . מספר הספקים הוא סביב 100.000 . בכל זאת המחירים עלו השמיימה . למה ? בגלל מחסור ! יש מחסור גם בגני ילדים . לכן התעריף שם גבוה . מדוע מחירי המרכולים גבוהים ? זליכה טוען שזה בגלל הריכוזיות ואני טוען שזה לא נכון . לדעתי המחירים גבוהים במרכולים בגלל שאין חנויות קרובות . בין שני מרכולים שאני מכיר המרחק 2500 מטר . פעם היו 3 חנויות מכולת בכל רחוב והמחירים בהתאם . אפילו היום יש בשוק דוכנים רבים וקרובים לאותה סחורה והמחירים שם רק 60% ממחירי המרכולים . המרחק קובע ולא הריכוז . חברת חשמל היא שק חבטות ציבורי . מה כל אחד מציע ? להפריט , לפרק . . . אז מה יהיה ? תחנת הכוח של חדרה לא תהיה ברשת עם תחנת הכוח ת"א או אשקלון ? יהיו בכל עיר רשתות פיזור נפרדות ? יהיה אפשרי לקנות חשמל מתחנת כח שונה כשלא נהייה מרוצים ? קדחת בתחת ! והעיקר ==> בישראל החשמל זול .

SupermanZW

Well-known member
רשתות פיזור נפרדות שיתחרו זו בזו כמו בניו

זילנד, לא מונופולים מקומיים כמו בארה"ב.

אני סקרן . התוכל להסביר לי ?

נניח שיש תחנת כח באשדוד ואחת באשקלון . ונניח שאני גר בבאר שבע . האם אתה מציע שמתחנות הכח השונות יהיו חוטי חשמל שונים עד באר שבע ? אחר כך יהיו חיבורים שוניים אל דירות המגורים ? אם אני גר בבית יחד עם 9 דירים אחרים אז לכל דירה יהיה חיבור אחר ? ואם אני ארצה לעבור למתחרה אז ינתקו כאן ויחברו שם ? וזה תיאור של מצב עם 2 חברות . וכמו שראינו בסלולרי . אפילו 4 חברות לא גרמו להוזלת המחירים ! גם בשוק מוצרי החלב יש תנובה , שטראוס , טיב-טעם , גד . והמחירים יקרים . והערה כללית - ניו-זילנד , היא לא דוגמא . לתושבים שם יש שכל של ציפור שעפה ברוורס .

SupermanZW

Well-known member
כן, זה עובד ככה בניו זילנד,זה יעבוד גם בישראל

בנושא תיאום המחירים בין חברות הסלולר צריך לטפל. ניו זילנד היא דווקא כן דוגמה, יש להם איזון טוב בין עבודה לפנאי, רמת חיים גבוהה, אבטלה נמוכה ואיכות סביבה גבוהה.

תסביר לי בדייקנות בבקשה

האם בניו זילנד יש בנינים מרובי דיירים אשר דירים שונים באותו בנין מקבלים חשמל בקוי מתח נפרדים ?

הערה קטנה

המרחק הוא פונקציה של הרצון להתחרות. ברגע שיש בשוק רק שני שחקנים גדולים אין להם רצון לפרוס חנויות בכל רחוב. המרחק הוא עוד אינדיקטור של הריכוזיות. בסופו של יום כשיש בשוק רק שני שחקנים גדולים שמוכנים לחלוק ביניהם את השוק, אין תחרות אמיתית, לא על פריסת חנויות ולא במחירים. בשורה התחתונה אתה מצביע על סימפטום לבעיה שזליכה הצביע עליה.

זליכה מציע פיתרון

הפיתרון שלו הוא הגבלת עסקים עד 15% מהשוק . כל שוק . הוא הביא כדוגמא את חנויות הסופרמארקט . לא אני . אני יודע בברור כי בעיית הסופרמארקטים היא המרחק בין החנויות . גם בנושא יוקר הדירות להשכרה - אין ריכוזיות . יש לפחות 10.000 ספקים ובכל זאת המחירים גבוהים . לפי דעתי מקור היוקר הוא הגבלת הכמויות .

זה יכול להיות פתרון לא רע

לכפות על דנקנר ודודי וייסמן למכור חלק מרשתות שופרסל ומגה למשקיעים אחרים. יש כמה סיבות עקריות למחירים גבוהים. 1. עלות יצור גבוהה. 2. ביקושים גבוהים מול יכולת אספקה נמוכה. 3. כשל שוק. 4. צרכנים טפשים. (למשל רובנו נסכים לשלם יותר על אותה חולצה אם על החזה יהיה ציור של מותג נחשק) בתחום המזון יש בבירור כשלי שוק מכל הכוונים. יש מכס גבוה על יבוא, השוק הקמעונאי מוחזק ע"י שני שחקנים גדולים, שוק החלב ע"י שלושה יצרנים אחד ענק ושניים קטנים וכו'. בתחום הדיור יש בעיה אחרת, של מחסור בדירות בגלל פחות מדי התחלות בניה בעשור האחרון וחוסר זריזות בהתחלות בניה להורדת הריבית בשנים האחרונות שהעלתה את הביקושים. הסרת חסמים שיזרזו את מהירות התגובה לדרישות השוק יכולים לצמצם את הפערים ביצירת בועות כאלה בשוק במידה מסויימת. בניה מואצת גם היא יכולה להיות פתרון לבעיה מקומית.

בשיטה הקפיטאליסטית

יש שיטה ברורה אחת להורדת מחירים . הגדלת ההיצע ! השיטה השניה היא הקטנת הביקושים . אבל אף אחד לא מציע להרוג לקוחות .

rpz79

New member
זוכרים שדיברתי על חלומה של כל אם עבריה

שבנה יעבוד בחח"ל או בנמל ? היום בעיתון קיבלתי לזה משנה תוקף...שימו לב לתמונה משמאל.

למעלה