שודדי ים בחיפה?

Flynn

New member
שודדי ים בחיפה?

נו, הנה אתגר חדש בשביל יונה יהב: חיפה הייתה עיירת שודדי ים במשך מאות שנים. חבל רק שלא רואים לכך שום איזכור כשמבקרים בעיר הזאת. הצעה לאדון יהב: קרא את המאמר הזה והקדש חלק מהחוף החיפאי לשיחזור של ימי הפיראטיות העליזים ההם.

דקסטר67

New member
מאמר מעולה

אין הרבה חומר על הפיראטים של חיפה ונדמה לי שכל מה שיש הובא במאמר הזה. במדריך ישראל נאמר בחצי שורה שבחיפה פעלו שודדי ים ולא יותר. מאמר מצוין.

Boogieman

New member
אם הפיראטים היו רודפים יהודים...

בטח היתה יחידה שלמה עליהם בבגרות. למדתי משהו חדש, תודה.

הוד11

New member
כחובב פיראטים

קראתי את המאמר לפני שנה בערך כאשר עשיתי בגוגל חפש פיראטים. ממליץ לכולם לעשות כמוני ולקרוא את החומרים שיש שם שהם מעניינים מאוד

אני הכנתי הרצאה על הנושא

ואני עכשיו מרצה ברחבי מרכז הארץ. התבססתי גם על מאמרים ב אחרים בעברית ואנגלית תחת "שודדי ים יהודים".בגוגל. מי שחשב האבותינו היו קדושים....שיקרא!

Boogieman

New member
תוכלי להעלות גרסה כתובה של ההרצאה?

שודדי ים יהודים נשמע מרתק. נ.ב. מל ברוקס היה עושה מזה מטעמים.

תשובה

סליחה אני מקוה שתבין אותי. עבדתי על איסוף החומר במשך חודשים. כתבתי לכל מיני היסטוריונים כדי לקבל מידע...עבודה של חמורים. עכשיו אני נהנת מפרי יצירתי. לא הייתי רוצה לפרסם בפומבי בידיוק כמו שממציא לא מפרסם את עבודתי לפני שמקבל תגמולים. אני מקוה שתבין אותי. אם הנושא מעניין אותך אתן לך תאריכים איפה ומתי אני מרצה. האזור הוא מרכז הארץ. אם כן תכתוב לי מסר. לא כועס?

Boogieman

New member
כועס? בכלל לא, אבל...

תחשבי מה היה קורה אילו ההסטוריונים שכתבת להם כדי לקבל מידע היו חושבים כמוך.

Boogieman

New member
כדי לכתוב ספרים ולהרצות

אף אחד לא משלם להם לענות לשאלות מחוץ להרצאה או לשעת קבלה. בכל אופן, זה נושא גדול ועקרוני ורצונו של אדם כבודו, אשמח אם תשלחי לי לו"ז הרצאות. תודה.

למעלה